smiljan123
Član
Ja sam par godin zaoravao kukuruzovinu gdje su kukuruzi obrati rucno.Znate da se manje vidjela nego gdje to berac odradi.Bilo je bitno samo niz redak ici.To sam radio samo gdje necu tanjirat.Plug je 755 nk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo, iza 212:Stajacu kukuruzovinu zaoravas sa 755 kako hoces. Ali iza beraca i 755nk je korak naprijed-nazad dva. Jedino cekati da kukuruzovina dobro pokisne i da se sljepi sa zemljom ili sibica prije oranja.
Petre, Nemoj se ljutiti ali ovo nije ZAORANA kukuruzovina. Tu da prodjes s frezom, rotodrljacom ili cak sjetvospremacem, pola bi izvukao van...
Stavi mu deflektore i ne smije viriti ni jedna komusa iz zemlje pa cu te pitat jel mozes ZAORATI kukuruzovinu iza beraca ili ne mozes.
Ocito je da imamo drugacije kriterije sto se tice zaoravanja mase.
Ovaj uredjaj na plugu ne zelim ni komentirati, kao ni kolicinu mase koja se zaorava...
Odlicno oranje Petre, imajuci u vidu male plugove i solidnu masu dobro je ovo ispalo. Za veliku masu potebni su veliki plugovi sa sirokom brazdom i velikim otvorom.ovde nikakvi defektori nebi pomogli,nista nebi ispalo bolje jer oranje je prilicno duboko i onda nemoze da se poklopi bolje,jednostavno moraju se videti ostaci kukurozovine.Bice to ok. Voleo bih da vidim te prave majstore kako zaoravaju kukuruzovinu ali na mojim parcelama. Ovo je sasvim ok i nece biti nikakvih problema.Ja sam zaorao prosle godine kukuruz koji je rucno obran,bilo je razne zajebancije na moj racnun kako ce gusiti tala,smetece ovo ono svi sve znaju ali to nije moj problem. okacicu sliku ako je nadjem mislim da se nista nije videlo od te mase.Evo, iza 212:
Bobo, moram da pohvalim 754 da za nijansu teze gusi od 755.
Nije to KAo kod vas u ravnici nasa je zemlja teska za oranje ajos teza da se povrsinski obradi z aplug 16'' mozes samo da cekas prolece kad prodju mrazevi .Malo ko zna kad se smonica zalepi za dasku od pluga i izbaci plug na povrsinu ateren nagnut na dve strane pa ori sa labavim lancima i ja bih voleo da orem u ravnici.Citam ovaj forum i nevolim mnogo da pisem ima mnogo toga da se nauci na forumu ali u Sumadiji i u Vojvodini obrada zemlje nemoze nikad biti ista mi u brdu mnogo vise potrosimo nafte i vremena da doteramo njivu za setvu .Akad vidim pojedina vasa oranja bolja su nego nase tanjiranje posle oranja zato je 755 kod nas dobar dva pluzna tela koja malo hvataju i sitno oranje koje je lakse povrsinski obraditi i doterati za setvu.Kriteriji se razlikuju, nekome je dobar 755nk, a meni nije bio dobar 756vk, bez uvrede al 755 je igracka, bolje umjesto njega uzeti jednobrazni od 16" koji ce brze uzorati nego jedan 755, jer nece gusiti i sve ostalo, a dok se odgusi, sa jednobraznim napravis dva kruga, o dubini rada necu ni pricati
U ovoj nasoj tzv ravnici fergusoni vuku jednu brazdu a sa dve se samo svrckaju pod zito . Ima i ovde samo takvih uspona sa ilovacom i ngnutih njiva tako da ... Toliko o tezini oranja . 755 moze biti dobar plug lepo se rasece debela cev a nosac vrata od toplinga se prosiri i tada hvata 70 cm i kaci se za 60ks i to ide relativno kulturno, mislim na gusenje, radio sam sa takvim .
Cekaj ako mislimo na isto trag je sirina izmedju tockova i za jednobrane i dvobrazne je bolje da je uzi zar ne ? Kodmene mereci unutrasnje strane guma je razmek izmedju njih 97cm .