Plug - osnovna tema

mislim da bi trebali odraditi dobar posao, gledao sam malo oranje sa njima, i ništa se nevidi od mase da je vani, samo se bojim kako će to traktor vući

Vuci ce ga jer ipak je 2/12 col. Ja vecinom orem sa 2/14 ili 2/15col posavcem sto je u nasoj zemlji malo previse ali ide.Predpluznjaci dosta dobro odradjuju posao i to je najbitnije a to dal ce 1l ili 2 potrositi vise je nebitno. Potrosnja najvise zavisi od dubine oranja i ostalih uslova .

- - - - - - - - - -

Ako je pravilno deflektor namesten on dosta koristi da visak zemlje sa daske nespada preko u jarak nego ga zbaci i okrene pre i zatrpaju se biljni ostaci lakse. Ali kod tebe nebih rekao da je ovo dobar ugao deflektora mada se nemoze iz ovog ugla dobro videti. Mislim da bi trebalo da bude savijeniji ka dole da bi bolje odradjivao posao. To sam primetio na dosta plugova tu manu

- - - - - - - - - -

Inace vec se vidi koliko je lepse oranje sad spram onog ranije u vlaznoj zemlji

Našao sam jedan lep kverneland plug, trobrazni obrtač ali nema točak...Gde bih mogao da kupim neki točak, ili da li mogu nekako da napravim. Koliki je to problem napraviti?

Moze se napraviti tocak po uzoru na originalan. Komplikacija i zajebancija jer nije samo tako durati teret trobraznog okretaca al sve se moze napraviti.

Clan zombie666 je sebi pravio kompletan tocak za dvobrazni okretac i postavljao je slike na forum.

Nisam naišao na te slike što je zomie 666 postavljao. Neznam gde bih mogao naći polovan točak da kupim? Da li možda može da se namontira točak od nekog drugog pluga?

36a2d4f161acda7e6ee16e9286b0cb9e.jpg
d358264abf9f0b1cc07812df9669420d.jpg
319211713bdcb984d0adae3335dba67d.jpg
b3284734286dead1dbfdd326ade083a8.jpg

Evo mog oranja :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je nekada bio Visnjar pa su vocke pocupane i sam teren je bio dosta neravan kako su bili redovi zbog obrade pa se zato mozda cini inace je ne umem nesto preterano oko te stele gledam da mi plug ide ravno uglavnom :)
Rado prihvatam svaki savet !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh