Plug - osnovna tema

Prinova:haha:ako to kod mene uopste i moze biti:osmeh:
2cdib2w.jpg

166iw4n.jpg

s4lu83.jpg

Da znaš da jesu problem,početak gredelja gde se šafi panj (kod nas ga bar tako zovu) urđen je na konus razlika prve i trće rupe oko 2 cm.to sam morao da izravnam inače ostalo je bilo lako.Samo neznam koje su marke daske i raonici da bih znao kako da ga krstim.

Mirko- Sta si ukrstio?? Leminda i Leoparda i ako ne gresim ima delova i od Olt-a???

Ja prodao svog Slavonca 3x30... Otisao novom vlasniku.. :osmeh:

img2339.jpg

Jedno pitanje za upucene. Jel' se imaju gdje kupiti ovi ''potrosni' dijelovi za IMT plug (plaz, daska, lemes) od vogela, znaci neovisno, ili dolaze samo u cjelini sa ovim novim plugom? Nije da mi sad trebaju, ali ni ove Hudjikove drangulije nece jos dugo.

Ima u Beceju sta ti srce pozeli. Kad su izlagali plugove kod nas u HR to je bilo prvo sto sam pitao i koliko sta kosta od djelova.

Tad mi je receno da se sve sto se tice Vogel&noot djelova tice (u biti kompletne pluzne glave) da se sve dovozi izvana (najvjerovatnije iz Madjarske) a da se u Beceju prave ramovi, tockovi, crtala... Raonik "s imenom i prezimenom" za moj plug 756.2 kosta 50€ al originalne jos nisam nikako skidao a plug kod mene vec poorao sigurnih 300 jutara...

Velika je verovatnoca da je moj plug kriv. Zato sam i postavljao slike. Premericu ga uskoro i videcemo. Taj plug nije dobro orao od kada je kod mene. A nisam poceo od juce da orem pa da ne znam da podesim plug. Nisam neki strucnjak, ali znam da podesim da ne vuce u stranu i da lepo slaze brazde. A sa ovim to nikako ne mogu.

Velika je verovatnoca da je moj plug kriv. Zato sam i postavljao slike. Premericu ga uskoro i videcemo. Taj plug nije dobro orao od kada je kod mene. A nisam poceo od juce da orem pa da ne znam da podesim plug. Nisam neki strucnjak, ali znam da podesim da ne vuce u stranu i da lepo slaze brazde. A sa ovim to nikako ne mogu.

Sad ce ispasti da te nesto mrzim i napadam ali vjeruj mi da nije tako.

Ovo radim samo da ti dokazem da si i dalje u krivu a i ova slika to jako dobro pokazuje. Ako ti nije jasno sto ovdje ne stima samo dokazujes onda jbg...
axi1hl.jpg

Nadalje, kladim se u sto god zelis, da se onaj leopard moze postelati ali ne na nacin prikazan na ovoj gore slici. jer ovo gore je sve samo ne podesen plug.

Ispadam neki prepametan i prepun sebe, ali sta ja tu mogu, to mi nikako nije cilj. Vidim da dosta ekipe shvaca dosta toga olako i ako ne ide po njihovom, onda nesto automatski ne valja a nisu voljni saslusati savjete drugih.

Poslao sam slike na sta moj leopard lici, cak je i mindjusar komentirao da ono nije bas u bajnom stanju pa opet orem s njim da se ne moram stidjeti nikoga u mom kraju. Nije lemken ali radi radnju.

Netko ce i dalje reci da taj plug ne valja, da je pomotan, da je ruzan i da to nikad ne moze orati a ja cu i dalje dokazivati suprotno. Sve se moze kad ima volje, samo treba malo mucnuti glavom. Mene su MASOVNO odgovarali od kupovine leopard pluga. Govorili su da cu samo bacati novac na tu hrpu zeljeza, da to nije nista... Moj brat ga ni dan danas ne voli, kaze da to "ne vrijedi ni koliko je tesko, zali Boze novaca..."

Bit ce mi zao ako taj plug das u bescjenje samo zato sto ga ne znas podesiti. Ja garantiram da je ovakav kakav je bolji od IMT 757.30

Jos jednom ti kazem da nemam razloga da te provociram i da te navodim na krivi put samo zelim da se malo potrudis oko ovog pluga i vidjet ces da je to stroj samo takav.

Ako ti nije jasno sto ovdje ne stima samo dokazujes onda jbg...

Bobo, ne znam da li mislimo na isto, ali ja ovde primecujem na slici da je rucica osovine pomerena napred, a samim tim, plugu je omoguceno da zahvati vise zemlje tj prednja brazda hvata mnogo vise, a samim tim se plug nakrivio. Polozaj poluga nije los, ali mi izgleda i da desna vertikalna poluga mora da se bolje podesi tj da se plug nivelise?

Eto ja sam zakacio plugova i probao koliko svi vi zajedno na forumu niste probali i mogu vam reci da je svaki plug prica za sebe iako je nov novcijat i isti model proizveden jedan iza drugog u fabrici ili polovan pojeden skroz.Ipak su to Made in Yugoslavia plugovi.

A podesenost pluga sa slike gore od pozadi uopste necu da komentarisem jer nije isto podesavanje za svaki tip zemlje,brdo,ravno,pesak,stanje raonika,zategnutost srafova pluga,traktor IMT,Torpedo,Rakovica.......tako da niko nemoze da kaze jos ovako od pozadi jel ovo dobro ili ne....

Nazad
Vrh