Plug - osnovna tema

spasoje @
Jeste 3x14. 1300e nov a mene je izašo 580e bez farbe i još farbanje nek je 20e to je 600e uzmem dva pluga i još ostane 100e.

Evo slike sa jucerasnje radnje i to sa otpisanim polugom koji mozda i ne prodam jer veoma lepo ore samo da nije NK.
i44juh.jpg

Poslednja izmena od urednika:
to je ako se ne varam-najmanji moguci zahvat pluga...mi kada radimo sa vogelom,treca brazda na 1025 zahvata skoro celu povrsinu traga leve gume,a kod tebe je daleko od toga?koliko je zahvat-28?

Ovaj traktor postujem sto ore bez tocka a sve ove sto slepaju plug na tocku treba vratiti u 20 vek .:bravo:Jel to KEJS 96hp.?

Ja da imam taj traktor odmah bi bacio tocak tj prodo ovima sto imaju ruse rakovice a ti imas pravi stroj i nemoj da ga brukas.

Spasoje, smiri zivce, nemas pojma sta pricas... Ja sam se isto tako sprdao s tockom, da to ne treba, da je to glupost... Na jednoj njivi imam tri ripa zemlje i to po prijeko pravca obrade, pa kad rem finom hidraulikom, stalno ga moram "traziti" na podesavanju dubine oranja, jer ne daje svaki tip jednak otpor oranja i samo problemi. od kako imam tocak na obadva svoja pluga, vise bez tocka orao ne bih NIKADA. to je olaksanje i za traktor i za traktoristu a zemlja se kvalitetnije obradjuje (sve ne jednoliku dubinu rada)

Naravno da moze . Gospodine panonstib@;Evo ko hoce opkladu i koliku hoce da ce se ovaj traktor sa ovim plugom kretati 10 do 20 % brze bez tocka na plugu ista dubina i isti br .obr. mot. bez obzira na njegovu težinu.Kod manjih traktora je to jos izrazenije npr. 539 nemoze ni orati sa tockom samo bi slajfovao.Nema opterecenja na tockove osim svoje tezine.:ppozdrav:To da je jednostavnije za rad i mozda za nijansu ujednacenije to postujem.

Nazad
Vrh