Plug - osnovna tema

Dragane kod mene je klepanje oko 700 din. po raoniku sto je totalno neisplativo kad pogledas da je nov raonik 1100din.E sad posto je to plug strane proizvodnje i nije to mnogo ali da se uradi kako treba,jer kovaca kod nas je sve manje.Ako kazes da radi odlicno nema da brines:ppozdrav:

Ma nema sta ne zna da napravi od gvozdja. samo sto mi nikada nismo klepali ovakve raonike , i zato nas malo iznenadila cifra. A ovo su i malo veci raonici , jer je plug 16" . Kaze i moj brat , da na ovi strani plugovi nije isti celik kao na nasim. Samim tim ima dosta posla.

Moj brat hoće da kupi trobrazni obrtač 14", kojeg bi vukao MTZ 1025. Da li znate telefone i adrese trgovaca koji uvoze takve plugove, a da nisu previše daleko od Srbobrana (dakle negde iz Vojvodine), ili i nekog ko nije trgovac a ima na prodaju takav plug?

Ako se to smatra reklamom, može odgovor i meni na pp.

Moj brat hoće da kupi trobrazni obrtač 14", kojeg bi vukao MTZ 1025. Da li znate telefone i adrese trgovaca koji uvoze takve plugove, a da nisu previše daleko od Srbobrana (dakle negde iz Vojvodine), ili i nekog ko nije trgovac a ima na prodaju takav plug?

Ako se to smatra reklamom, može odgovor i meni na pp.
Ivan,024/527429

Evo najzad kako izgleda nas traktor sa trobraznim huardom 16".

bf3mo5.jpg
zn28aw.jpg

Visina je 150cm ,a razmak izmedju glava cini mi se da je 100cm ili 105cm , ali nisam siguran.

Ukupna visina je 150cm.

Tako se vidi na slici, inace se radi bas o velikom plugu , i nismo verovali da nas traktor moze sa lakocom orati snjim.

25hffi0.jpg

Odma posle probe smo skinuli raonike i odneli na klepanje. Jer raonici nikada pre nisu bili klepani. Sto se moze videti gore na slikama.

Kokoska sa prve dve slike je sigurno poredjenja radi,zbog velicine pluga:osmeh:Plug ti je EXTRA dobar,nesumljam u STEYR masinu,znam iz iskustva kakvi su im kamioni,nepoderivi.Neznam jedino dali stvarno sta pomogne ono ojacanje na raonicima,mislim jel teze vuci i dali ide lakse u zemlju.

Ne znam na koje ojacanje mislis? Ako mislis na vrhove raonika. Ne bi znao da ti kazem. Znam da ovde u CH oni menjaju samo te vrhove , a raonike zamene onda kad se skroz istrose, a kod nas se raonici redovno klepaju. Ja nisam bio sa bratom na njivu da probamo plug. Ja sam samo spremio plug i nisam imao srece da idem na njivu , jer nisam imao gorivo u traktor , a sutradan je padala kisa. brat ga probao dok ja nisam bio kuci. Tako da ja nisam imao srece da vidim kako ore ovaj plug.

Tako je na te vrhove mislim,zato pitam jer neznam kako se to pokazalo u praksi kod mene u brdu i tezoj zemlji.Ovde nema velikih traktora i plugova obrtaca.Sve dvobrazni domace proizvodnje.

Ne opterecuje traktor, ali ti mozes te vrhove i navariti na raonike. Ovi moji plugovi Huard imaju podesavanja , koliko da obore brazdu u zavisnosti od nagiba terena. Kod njih se ne moze desiti kao na nase plugove , da se brazda vrati nazad.
sem93r.jpg

Jel vredi išta ovaj plug leopardov 3x35 ja sam ga plati 200e ram ostalo sve sam stavio novo.
e12p87.jpg

A za nove daske, raonike, klizače i sve nove šrafove,ležajeve sam platio 380e još da ga ofarbam.

Poslednja izmena:
Alsi se pretrgo treba da castis:ppozdrav:Jel to 3 x14.Moj rodjak kupio Dubicki (mislim da je kopija Leoperd) crveni, i kada je dobio povrat oddrzave izasao oko 1300 e.I to 3x12 Mislim dasu daske i raonici identicne a konstrukcija nije .

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh