Plug - osnovna tema

Ja danas ofarbao plug,jos da promenim raonike i spreman je za ugarivanje.
23062011026.jpg

23062011027.jpg

23062011028.jpg

Veliki pozdrav za sve vas na forumu.Imam jedno pitanje pošto sam totalni laik,a vidim da je ovde puno eksperata pa vas molim za savet.Kupio sam "traktorče" imt 539 i zanima me koje plugove da kupim za njega odnosno sa kojim ću najlakše moći da obrađujem zemlju za kukuruz i sl. a da odgovaraju mogućnostima oog traktora.Puno hvala!!

Veliki pozdrav za sve vas na forumu.Imam jedno pitanje pošto sam totalni laik,a vidim da je ovde puno eksperata pa vas molim za savet.Kupio sam "traktorče" imt 539 i zanima me koje plugove da kupim za njega odnosno sa kojim ću najlakše moći da obrađujem zemlju za kukuruz i sl. a da odgovaraju mogućnostima oog traktora.Puno hvala!!
Mislim da ti je optimalno resenje IMT 755. Ne kazem da je najbolje ali to je dominantan plug za IMT 539 u centralnoj Srbiji i do njega ces najlakse i najjeftinije doci.
Pokusaj da nadjes neki stariji koji je dobro ocuvan jer su ovi novi pravljeni od losih materijala. Devedesetih godina (a mozda i sada) su pravljene kopije IMT plugova i neko malo iskusniji ce ti pomoci kako da ih prepoznas i zaobidjes.

755 je ok rešenje za Imt 539, takođe jeftinija varijanta ti je ako nemaš puno da oreš je da nabaviš jednobrazdni Imt od 16''. I sa njim nemaš problema da negde neće moći da ore ili da zaore masu.

@meshtro
slazem se sa tobom. Ja sam ranije imao taj plug od 16'' (752) vukao sam ga sa IMT 542 do 30cm dubine bez problema. Ovaj plug odlicno zaorava, ali je hteo da se zabrazdjuje u tvrdoj zemlji.

Ja sam dosta orao sa tim plugom u kombinaciji sa Imt 533 i imam samo reči hvale za njega. Ne guši se u kukuruzištu i jako lepo zaprava masu,po meni idealan plug za fergusona.

Upustio sam se u neku diskusiu pre neki dan -interesuje me jedno koji plug obrtac je bolji regent ili kvederland,za traktor 0d 136 ks tri ili cetri glave s tim da regent od 4 glave moze da se podesi na zahvat 31 cm po glavi ili na primer kvederland tri glave sa vecim zahvatom cene su im priblizne s tim da ovde dobijas tri glave a vamo cetri.sta mislite ?unapred hvala

Za Kvernelanda su svi culi ,a za Regent nisam bas siguran. A to sto nije toliko poznat , to ne znaci da nije dobar.

Regent je također odličan plug. Pitanje je koje daske imaju, kolko su teški, koji klirens imaju, razmak između brazdi... Ja bih ipak prije uzeo Kvernelanda nego Regenta.

regentu je visina 80 a razmak 100 cm a daske ne mogu da se setim naziva ,inace daju i garanciju od dve godine na regenta

Za Kvernelanda su svi culi ,a za Regent nisam bas siguran. A to sto nije toliko poznat , to ne znaci da nije dobar.

U Vojvodini se ore sa Regent plugovima sto se zna sigurno 35 godina ako ne i vise.

Leko, ako su im stanje i karatkteristike priblizne a zemlja tamo gde ce orati neka osrednja onda komotno taj od 4 brazde. Kod nas ima jedan vario plug u selu u privatnom vlasnistvu i video sam kako izgleda oranje cim je malo ugazeno na zahvatu preko 16 coli ili 40cm po brazdi.

Upustio sam se u neku diskusiu pre neki dan -interesuje me jedno koji plug obrtac je bolji regent ili kvederland,za traktor 0d 136 ks tri ili cetri glave s tim da regent od 4 glave moze da se podesi na zahvat 31 cm po glavi ili na primer kvederland tri glave sa vecim zahvatom cene su im priblizne s tim da ovde dobijas tri glave a vamo cetri.sta mislite ?unapred hvala
Nije los REGENT , al KEVERLAND je vrh 2 stavka za jedan treba 3 raonika a za 2 4raonika a isto toliko i daska 3 4 brazde sitnije oru od 3 mada u hvalitet oranja keverland plugova opste ne osporavam i 4 kako ovde na forumu razni izjavljaju dubine oranja , navodi na sire brazde, veci zahvat brazde lakse zaoravanje pri vecim dubinama oranja .
Znaci moj glas ide za Keverland iz napomenutih razloga

keverneland u svakom slucaju .naj bolji plug na svetu nije reklama ima jedan u selu sa mf 3080 vuce 3 br 14" ne oseca ga a kad uzme imt 757 3 br isto 14" sa njim ima muke .Znači kverneland pravi manji otpor lepse ore mana je cena .ja imam regent 2 br 12" star ko biblija plug stvarno lepo ore jedino je nizak ,radio sam i sa pluto 30 2x30 i mogu reci da je za oba zajednicko nece da oru plitko znači sa njim nemožeš da ljuštiš srtnjiku

Bubu znam da su u Vojvodini ljudi culi za Regent jos pre 35go i u moje selo su cculi za Lemind Leskovac jos pre 45 god. Ali to neznaci da je Lemind poznatiji od Kvernelanda.

Leka nemoj se loziti na garanciju. Garancija je prava formalnost. Sad KIA daje garanciju 7god ili 150 000km , a to ne znaci da je Kija bolja od Japanca ili od Mercedesa.

:haha::haha: gdje me nadje.Vozim Sorento ali je Mercedes bolji.Imam Regenta ali je sigurno Kverneland bolji.Regent ne voli plitko oranje i nije baš nešto lak za vuć.

OK ako nemas pare za kvernelanda , onda kupi za sta imas pare. Konja ne jase onaj kome lici , vec onaj koji ga ima. I ja svasta volim i ima dosta kvalitetnih proizvoda i proizvodjaca , ali ipak kupujem ono zasta imam pare.

Moj brat koristi Huard-a i sa daske koje ima na njemu , kaze da podjednako okrece brazdu i na plitko , i na duboko oranje i kad zakaci drugu brazdu na mesto gde je treca. Takodje zaorava izmedju brazdi , ne ostaje nepoorano. Evo i dokaza.

21jzp4x.jpg

Ja bi ti ga prodao , ali nije moj. Poslacu ti broj na PP , jer ne znam da li smem ovako da stavim broj da svi vide.

Nazad
Vrh