Plasman i cena maline u 2018 godini

Bolje ovog izabrati za predstavnika malinara, za razliku od onog izgubljenog Dobrivoja, ovaj covek zna sta prica.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Pogodio je on i za proslu ( 2017 god )

Evo bas jedan moj osvrt na tu temu . . .

Nego pade mi na pamet , jedan ovde od uvazenih clanova je vise puta pominjao kako ove god ( sad za ovu berbu malina ) gradi hladnjacu ,

dobija neka povratna sredstva od drzave i zahvaljujuci Holandskoj vezi ( cini mi se ) svojim kooperantima obecava vecu otkupnu cenu .

Pominjao je i javno otvaranje objekta pa da priupitam dokle je stigao ?

1000 lajkica !!!

Imam info da tip (firma) trazi 50-100 ha zemlje da kupi u komadu radi zasada maline...
Sta bi to onda znacilo drugo od moje pretpostavke....vecina malih malinara do 3 ha nestaju..?
Verovatno se oni koriste logikom ...sto manje malih malinara sa ORGANSKOM proizvodnjom da ostane i da podmiri trziste konzuma ,pekarskih,sladoled ..prerade ..a za kasastu preradu sasvim dovoljno ono sto postoji u poljskoj i kod nas u ravnici sto ce da se organizuje proizvodnja polka.heretic ,,polana...i kombanjima brana ..u tom slucaju proizvodna cena nebi bila ni 0,5 era ...sa manjim prinosima po ha a vecim povrsinama bi se zadovoljile potrebe za EU preradjivace... toj mojoj pretpostavci ide u prilog ..saznanje da su pre 4 god mnogi hladnjacari rolend pretvarali u griz i izvozili al po njima pristupacnim cenama...jbg jos puno pretpostavki i nekih saznanja...al...nek ide sve u p.m.

To znaci da kod nas i u drugim drzavama ..opstace mali malinari samo oni sto imaju uslove za ORGANSKU .i kontrolisanu..??? proizvodnju.. i imace neku dobruu cenu u buducnosti sa nekim turbolencijama...?

Pitanje, da li neko negde nekakvim kombajnom bere malinu....Pozzzzzzzzz

Ovde u Backoj , na svim otkupnim mestima je jutros 80 din. Uglavnom su otkupna mesta pod okriljem udruzenja i tako predajemo malinu. Od jutros nijedno udruzenje ne otkupljuje malinu zbog niske cene. Tako je i bolje, neka propada.

U Valjevu cena 80 vilamet a 100 miker.Na to ide 10.din za prevoz ko doveze u hladnjacu...Komentar je suvisan.

Gledam oglase po net.u...ima nekih mini komora,hladnjaca,furgona od kamiona isl.Cene od 2000 do 5000eura.Na to sigurno ima jos dosta troskova oko toga.Da li je neko razmisljao ili vec napravio neku pricu na svom imanju tipa 10-20tona.skladistenja svoje robe,bilo bi lepo da napise ako hoce da odvoji par minuta vremena...Razmisljam sto ne bih kad vec berem,ubacio gajbice u tu da kazem komoru,sledeci put kad je berba izruciti to na neki sto,prebaciti u one kutije sa kesom,po 10.kg.oslobodim svoju ambalazu i berem opet...To je valjda original malina ili kupina...Kad prodje berba tamo pred novu godinu npr. ponudim svoju robu nekoj hladnjaci,dodje kamion utovarimo i to je to...ZNAM i sam da to nije tako jednostavno,zato i pisem i pitam sta mislite...mislim stvarno vise biti sluga i cekati koliko ce mi UDELITI cenu kao nekom slepcu svake godine...

Znam ja da treba i tunel i sertifikati i ona traka i svasta jos ali samo naglas razmisljam i zamolio bih Vas samo bez podsmevanja i ruznih komentara...I ja sam nezadovoljan pa zato i pitam da li bih mogli nesto sami uraditi

Pantelic oborio na 60 din dok su kisni dani

Ispravka: 80 din

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sitan si kao i vecina. Poceli su od minusa. Zaradili dosta miliona i nece da te vide za par desetina evra. Ako imas najmanje 200t i to da ne saznaju da dugujes udji. Ako si u kreditu ode sve i u kucu ce ti udju

Nazad
Vrh