Plasman i cena maline u 2018 godini

Ovaj forum je vlasnistvo odredjenih ljudi koji isti vode sa ciljem da zarade novac, stoga istina i nije u prvom planu, vec sto veca poseta, sto veci broj klikova kako bi forum bio primamljiv oglasivacima. Razumem ih i ja bih da se ne lazemo a i svi vi isto uradio. To je povodom moga banovanja.

Povodom cena, sta sam govorio ja? Da li ima hrabrih da priznaju da sam bio u pravu?
Evo neka pitanja i teze koje sam dobio citajuci forum i uopste internet povodom novonastale situacije:
-nema slobodnog trzista, pa kako onda 200i vise hladnjaca izvoze malinu??

-mnogi kazu da nam dodju stranci, ja pitam cije su hladnjace u Pozegi dve, u Arilju jedna sa poslovnicom u Uzicu, Koceljeva, Kraljevo itd itd navodim samo mesta gde se nalaze hladnjace sa vecinskim stranim kapitalom..

- dozvole za izvoz, zar je moguce da jos neko veruje da one uopste postoje? Govorim i zamrznutom vocu sveze za Rusiji je neka druga prica, nasi prodavali srpske mandarine i jabuku iz resena pa se Rusi naljutili...

-predstavnici proizvodjaca u javnim nastupima, ocaj i uzas, zar ne mogu makar pre emisije da se dogovore da zauzmu jasan stav, ovako ako ima vise predstavnika svako prica svoju pricu, sa PR tacke gledista totalan promasaj

Resenje, procitati moje postove od pocetka i udruziti se po trzsnim principima... Mladi, elokventni, obrazovani ljudi nam trebaju, njima treba dati sansu, vi znate da proizvedete oni ce uz vas znati da prodaju.

Postavio bih i slike svoga zasada ako dozvoljava administrator.

koji mladi ljudi kad ste rasterali sve zivo, jedva cekaju da zapale preko i pobegnu iz vaseg pakla , seoba gora nego pod arsenijem III carnojevicem. mafija ce spustati cenu dokle god bude mogla na kraju ce cediti i suvu drenovinu, briga njih za nas dok ne dobiju pobunu velikih razmera ,e tad guza zvace gace.

@rogi

Trziste je neumoljivo.
Opet, nudim resenje, malina namenjena za zamrzavanje ima nisku cenu ali malina namenjena za konzum postize puno bolju cenu, to je nasa sansa realna. Promena sortimenta, global gap, mreze i proizvodjac dobija i do 3 eura brano u 125 ili 200gr posudice... Jel to dobra cena? Ali mora da se radi, da se prati trziste itd.

Kritikujem ali uvek nudim resenja.

Jbg nista mi vise nije JASNOO..? mislim da treba izaci iz malinarstva na odredjeno vreme.....

Sta bi rekli strani kupci i kako bi reagovali ...da je totalni "Bojkot " poceo u pocetku berbe ...mada i sad kad bi poceo...?? Da li bi se zapitali da ce im bar 10 000 t nedostajati u martu i maju sledece god..?

@pole

Zasto izaci? Uzmemo desetogodisnji prosek otkupne cene od 1,3 eura, neko je to ovde napisao. Proizvodnja kosta 0.8eura ali hajde da povecamo na 0,90eur, da ne radimo na zilet, da li je malo 0,40eura zaraditi po kg maline? Na desetogodisnjem proseku je takva matematika. To sto mi brzo zaboravimo visoke cene to je druga prica.

Ako nam je prosecna otkupna cena mala od 1,3 eura, ok idemo onda u trziste maline koja ide za konzum tu moze duplo bolja otkupna cena prosecna da se postigne od 2-3 mozda cak 3,5eur.

Za sve postoji resenje. Strpljivo i polako, bolje vreme za malinu dolazi ja sam ubedjen u to.

- - - - - - - - - -

@savic83

Evidentno je da nema traznje za malinu, lageri su puni i nikome nije stalo da sada kupuje malinu, mogu da taktiziraju do mile volje. Hoce da kupe ali po niskoj ceni i jos da naprave zalihe da ne moraju da kupuju kada cena bude skocila...

I sta,sad ce ovaj degenerik da ponavlja ovde iste stvari, na svakih 15 minuta,
koje vrti vec godinama, i ja treba da citam sta on pise usled psihickog napada, ili je nervozan zato sto nema pare za hleba?

Ajde lepo vratite ga tamo gde mu je i mesto, on i onaj psihic ako i sutra budu bili ovde slobodno zatvorite ove teme.

@markonator

Koje je vase resenje? Dajte neki predlog realan? Blokiranje puteva nije resenje, jer ljudi trziste je slobodno, svako moze da izvozi ne znam gde je problem?

Vidite da drzava ne reaguje... Kako da reaguje, pa na nasem trzistu si najvece evropske firme koje kupuju voce, plus raznorazni drugi predstavnici zapadnih firmi... Nasa malina ide i za Rusiju videli ste da sam postavljao screen shot sa berze prevoza...

Jos nesto, vredjanje samo pokazuje vasu inferiornost.

Slusaj poznavaoce nepodjebavalj ovaj narod ovde......
Cenu koju ti pominjes jedva da moze da pokrije berace....a kamoli plevljenje,okopavanje ,prskanje vezivanje i ko zna jos koliko poslova joa.....

Nego osta ti duzan da nam kazes kolika je bila izvozna cena maline.....
Malina i jeste oborena jer je dizala cenu rada u Srbiji.... i to je to.

Moje resenje je da podignem kiriju na ova dva stana sto imam u Beogradu, i da povecam cene zimus u ski bifeu.

Jel imas ti neko resenje, vidi ako imas napisi, posto uskoro letis trajno odavde, da ne ostanu ljudi uskraceni za misljenje tako eminentnog strucnjaka koji probija svetska trzista, i pita moderatore da li sme da postavi sliku svog malinjaka:haha::haha::haha:

Koji si jadnik, sad mi te i pomalo zao, kada vidim koliko je neki bednik u stanju da se spusti nisko, zarad malo paznje.

PP ajde oladi ..puca mi film pa cu reci ne kenjaaaj vise sa 0,8 eur ..osma mi god od kako se bavim i nemogu da postignem to...Ima ko mozee al jedan je Novak i mali broj slicnih
A glupost na 0.8 eu ..zarada 0.4 .. to moze samo ortodoksna b... reci ...s obzirom na aganzman i aktivnosti ,rizike :susa,grad,mraz,virusi....iiii

A zasto mi ne pojasni malo vaznije pitanje sto postavih ...sta bi ino kupci rekli ako bi videli da je kod nas totalni "bojkot"..da li bi se bar zapitali dali ce do sledece berbe imati dovoljnih kolicina za preradu...? Okolisas ko Lazo oko Badovinaca..? i ko papaja ponavljas jedno te isto..?

Napustise nas pravi pozitivci i znalci @gera,miker,cunami ,deda lala.....iiii mnogi drugi ...DA NIJE ovde nekih i novih pozitivaca i znalaca zbog kojih sam jos ja ovde ,davno bih se banovao..a mozda se vec sutra i odlucim... jutro je pametnije od veceri...

POZDRAV za one da ih ne nabrajam ...sami se prepoznaju.

Manite se ljudi da ulazite u diskusiju sa njim, samo postujte cenu u vasem mestu i mirna Bačka.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Nesto razmisljam aj ne ide malina nema potraznje, hiperprodukcija itd.mada samnom se ne slaze npr doktor Leposavic... Ali sta se desilo sa jagodom ode za dz, sta se desava sa visnjom 38din druga klasa , a prve skoro niko i nema....bese jedan naslov NESTO JE TRULO U ZEMLJI SRBIJI...

Evo, moji to nesto rade...
https://postimg.cc/gallery/r60hfp0c/

Tako izgleda da ne ispada da samo bi znate sta je muka proizvesti dobru malinu evo proizvodim je i ja porodicno.

Ne znam zasto je svako drugacije misljenje ovde odmah napadnuto.

Kada bi bile blokade potpune, pa otisli bi negde drugde , prilagodili bi se trzistu. Mi smo ti koji se ne prilagodjavamo oni se uvek prilagode.

@Markonator
Vredjanjem pokazujete svoju inferiornost. Ja nemam potrebe za tim.

Maline pokazane na slikama kostaju 0,80centi zakljucno sa branjem.

- - - - - - - - - -

@amper91

Pa ako covek sve zna zasto on onda ne udje u posao? Jedno je teoretisati a sasvim drugo biti na trzistu gde nesto morate da prodate i naplatite.

Vaša računica izgleda ovako:
branje----------------- 0,5 €
đubrivo i hemija -------0,3 €
mehanizacija i gorivo --0 €
sav ostali rad 8 meseci -0 €...

Neka vam služi na čast...
Evo, moji to nesto rade...
https://postimg.cc/gallery/r60hfp0c/

Tako izgleda da ne ispada da samo bi znate sta je muka proizvesti dobru malinu evo proizvodim je i ja porodicno.

Ne znam zasto je svako drugacije misljenje ovde odmah napadnuto.

Kada bi bile blokade potpune, pa otisli bi negde drugde , prilagodili bi se trzistu. Mi smo ti koji se ne prilagodjavamo oni se uvek prilagode.

@Markonator
Vredjanjem pokazujete svoju inferiornost. Ja nemam potrebe za tim.

Maline pokazane na slikama kostaju 0,80centi zakljucno sa branjem.

- - - - - - - - - -

@amper91

Pa ako covek sve zna zasto on onda ne udje u posao? Jedno je teoretisati a sasvim drugo biti na trzistu gde nesto morate da prodate i naplatite.

Послато са GT-I9082 уз помоћ Тапатока

@Majstor Gera

Nazalost ove cene su granica rentabilnosti i tu osim svoga rada neke zarade ni nema, znaci kroz ovu cenu naplatice se rad sebe i svojih ukucana i izvuci se ulozeno.

Ubedjen sam da ce bolja vremena doci samo treba izdrzati.

@sokkia
Uz duzno postovanje, zasto se iskljuciti, zato sto mislimo razlicito? Da li je to zaista razlog?

Kako stvari stoje, opet ce kao i prosle godine prvo iz Srbije izlaziti ona manje placena malina... To ove druge hladnjace a i proizvidjace stavlja u neravnopravan polozaj.

Nazad
Vrh