Plasman i cena maline u 2018 godini

Ajd da se ne ubeđujemo, ipak je ovo tema o malini.
60 je prva.
I još ovo, teško da je baš danas Nektar ikakvu značajnu odluku vezano za malinu doneo jer je direktor trenutno u Poljskoj, višnja mu je prioritet, a prekid otkupa maline sigurno nije odluka koja se donosi preko kolena.

A da je moguće, moguće je, pre par dana sam na ovoj temi napisao da im je hladnjača u Arilju dupke puna prošlogodišnjeg roda, i da im otkup maline nije neka briga.

Evo dogovora
1a53c3dc0a3f27ecaf47ef3af0dbd8cf.jpg

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Cenu od 120 su nam najavljivali i pre mesec dana.Pisao sam o tome.Sumnjivo je sto ne pise je li cena akontna.U svakom slucaju,ovo jos uvek nije pomak.Videcemo za par dana sta ce biti.

http://rs.n1info.com/a394281/Biznis/Protest-malinara-u-Kosjericu.html

- - - - - - - - - -

Kod nas berba pocinje.Cenu jos ne pisu.

- - - - - - - - - -

Deki,Nektaru nije primarna delatnost malina i njima trebaju nize klase od rolenda za fabriku,tako da oni nisu reper.Ovo su igre da nas ubiju psihicki.
Da su hladnjace pune je cista glupost.Sam Nedimovic rece da je izvezena rekordna kolicina,hladnjace rade kao protocni bojler,uvoze - izvoze.
Kod nas proizvodnja pada.

Ariljska rampa moze ponovo da bude blokirana,samo polako.....Moje predvidjanje da ce ove godine cena biti 150-160 dinara....Prica se da ce od sutra u Arilju jedan od vecih otkupljivaca izbaciti 140 dinara (sutra cu potvrditi da li je to tacno)

Jesam li dobro informisan,da je Stanic prosle godine platio 145 na terenu?

E Vux, a isti taj domaćin je posle izašao u medije sa izjavom kako je to uradio zbog šale/opklade, u jednoj varijanti, a po drugoj tu treba da prodje gasovod!?

Gasovod po sred nečije njive!? :sta: Kopali su i kod mene, ali ispred placa, duž puta, ne kroz plac...

No, 'ajde nek' bude da je tako nešto u pitanju, a ne da mu je seo neko za vrat što je to radio iz besa zbog niske cene...

Aleksandrovac - Brus CENA 100 dinara
Ja ne znam kako ih više nije sramota da kače ove cene. Svake godine u proseku po 20-30 dinara manja cena od Arilja i okoline. Ovde se isplaćuju dnevne cene od kad se radi malina, a ne po krajnjoj ceni kao u Arilju. Možete misliti koliko oni na tome zarade, jer u startu plaćaju manje po kg-u i i do 50 dinara... kad ce neko reagovati na ovi nije mi jasno-OVO JE KRAĐA!!!!

Zasto da ih bude sramota, kada se juce na protestu u Brusu okupilo samo oko 100 ljudi.
Izgleda da su kod nas proizvodjaci zadovoljni cenom, ili ocekuju da im neko drugo izboksuje cenu, dok oni lagano beru svoju malinu.

Sta je strasno, pa mediji kazu da su malinari izasli zadovoljni posle pregovora.

Pa da smo prevareni, bas kao i ostatak proizvodjaca.

Nazad
Vrh