Plasman i cena maline u 2018 godini

Videcemo, vreme ce pokazati ko j.... a ko krevet trese

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Da ne pišem pojedincima ponaosob, a vidim da sam prozvan.
Elem, za divno cudo bas sam ja taj koji je dosao iz Amerike i pljunuo dosta love u rasade. Nije to neka cifra za hektar, dva. Ali za 10 i više već jeste. I onda se nađe neki psiholog sa šaku ari da protestuje i ispravlja krove drine bez i jednog čvrstog argumenta.
Ugovor sam već sklopio sa hladnjačom a ne prekupcima. Da je cena 500 dinara ni onda vam ne bi odgovarala. Pogledajte samo postove iz 2000tih kada je cena bila pa barem nekoliko puta veća . I tada je bilo divnih reči upućene vlasti kao i danas. Pa i tada nije odgovaralo.

Ja sam konkretno izneo šta smo dobili i saznali. Da će krenuti otkup povrća uskoro, a verovatno i maline jer smo krenuli ugovore da potpisujemo sa malinarima. Da nam ne treba malina, ne bi bilo ni ugovora. Uglavnom, neće sve ni hladnjače da potpisuju ugovore za Polku ili Polanu, nego samo vilamet za sada. Jer je vilamet već stigao.

I neđu se opet ti magistri da nama pričaju koliko da im platimo. Pa druže, dobio bi i 300 dinara kada bi država to omogućila. Hladnjača nedelju dana troškova ima više nego ceo tvoj trogodišnji zasad od par hektara

Sad cemo mi proizvdjaci da radimo za djabe i da sutra nemamo sta da jedemo samo da bi hladnjacari mogli da isplate svoje nedelje troskove

Koji si ti kralj.slusas price hladnjacara.nadaju se oni jeftinom uvozu i zato su ovih 5-10 vecih ugasili tebe. Koja je propala? Neka od 10-50t? Porodicna u koju su mislili da kupuju pa zaglibili? Naravno da se ni 1 nije zatvorila od vecih,ozbiljnih. Stvarno nema smisla da pises neke informacije kao npr nece da se kupuje malina,kupina... ko bre pita te dal ce da kupuju? Pises vino zupa nije isplatila. Ko je zakupio deo vino zupe? Ko jos daje njima kad nemas pojma ni ko drzi? Ali dobro shvatices da gresis kad krene otkup jer svi koce i mlate. Daj boze da propadnu da nema kome da se proda

Sto sere. Mi ako ne mozemo da pricamo o ceni nema onda ni sta da pricamo. Treba mi Beograd da blokiramo pa da vidis kako bi onda pricali o ceni

Kaze premijerka, kad bi dali zagarantovanu cenu od 180 din svi bi sadili malinu, a sta ima lose u tome gđo/gđice(ne znam sta je) drzava kao ne bi profitirala od toga, ne bi se smanjila nezaposljenost,ne bi se smanjio broj gradjana koji zive na ivici egzistencije, ne bismo postali zemlja koja bi gospodarila izvozom voca u ovom delu Evrope, ne pricam samo o malini, ne, ne odgovara to mafijasko-tajkunskoj sprezi koja je zajahala jadnog seljaka, jer seljak ne treba da bude gospodin covek koji bi pristojno ziveo od svog rada, vec da bude najamnik koji ce da puni tudje dzepove.
Jadna je i bedna ova nasa nazovi drzava.

"Udruzenje hladnjacara nivelise cenu jednako", kako se to zove, tj. zakon to prepoznaje po drugacijem nazivu i trebalo bi da to sankcionise.

Mislim da je vreme da mi prosti ljudi, seljaci, proizvodjaci napustimo ovaj forum. Nakupilo se ovde previse strucnjaka, raznoraznih experata i poznavaoca pa mislim da smo mi postali suvisni. A mogli bi razmisliti i uopste dali ima svrhe baviti se i dalje poljoprivredom. Ili, ako se opet pojave oni migranti, da se i mi malo nagaravimo pa torbice na ledja i sa njima put za nemacku. Sve ovo je izgubilo i svaku svrhu a i logiku

Mislim da je vreme da mi prosti ljudi, seljaci, proizvodjaci napustimo ovaj forum. Nakupilo se ovde previse strucnjaka, raznoraznih experata i poznavaoca pa mislim da smo mi postali suvisni. A mogli bi razmisliti i uopste dali ima svrhe baviti se i dalje poljoprivredom. Ili, ako se opet pojave oni migranti, da se i mi malo nagaravimo pa torbice na ledja i sa njima put za nemacku. Sve ovo je izgubilo i svaku svrhu a i logiku
Haaahaa...kralj

Seljak i proizvođač nije isto !!!!

Seljak je filozofija života, a proizvođač je poljoprivrednik, odnosno robni proizvođač.

Maximalan domet seljaka je preduzetnik.

Veliki problem u Srbiji je nedostatak klasne svesnosti, odnosno svesti ko si i gde pripadaš. I onda se dolazi u poziciju da se bode šut sa rogatim.

Ufffffff....

A sve to zavisi od veličine poseda i toga čime se baviš.

Radjevina kaže da nije uspeo da animira komšiluk na protest. Moraju da kose, muzu i slično... To su seljaci.

A hladnjačari ističu cene za ROBNE PROIZVOĐAČE i ne interesuju ih seljačke muke.

Po ko zna koji put se pokreće ovo pitanje...

Sta onda bude, po tvojoj kategorizaciji "Pantela"?

Onda budne:

AKO HOŠ das baviš malinom budneš malinar koji kupi mašinu za branje, digneš mini hladnjaču i ceo svoj elan spucaš u to.

AKO HOŠ da budneš seljak onda uz malinu držiš i kravu i ovcu i kozu i krompir i cveklu i sve što možeš i sve to prodaješ na lokalnoj PIJACI !

Mislim da je vreme da mi prosti ljudi, seljaci, proizvodjaci napustimo ovaj forum. Nakupilo se ovde previse strucnjaka, raznoraznih experata i poznavaoca pa mislim da smo mi postali suvisni.

Da, to je logika koja ne da seljaku napred.
Veliš, ovde ima mnogo onih koji kažu da nismo u pravu, hajde da se kupimo odavde, hajde da idemo negde gde će nas tapšati po ramenu, gde će govoriti kako smo samo mi u pravu, gde neće biti drugačijeg stava, tamo nam je lepše.

A opcija, stani, razmisli, saslušaj onoga ko drugačije misli, nemoj ga samo proglašavati nerijeteljem i mrziteljem, možda ima istine u tome što govori, ta opcija ne postoji?

A šta ako je baš tu rešenje?

Koliko vidim ovde se rešenja i ne traže, ovde se traži da se mi slušamo, jer mi, jelte, sve najbolje znamo, svi drugi su budale, bolesnici, neznalice...

E nema toga.

Nazad
Vrh