Da ne pišem pojedincima ponaosob, a vidim da sam prozvan.
Elem, za divno cudo bas sam ja taj koji je dosao iz Amerike i pljunuo dosta love u rasade. Nije to neka cifra za hektar, dva. Ali za 10 i više već jeste. I onda se nađe neki psiholog sa šaku ari da protestuje i ispravlja krove drine bez i jednog čvrstog argumenta.
Ugovor sam već sklopio sa hladnjačom a ne prekupcima. Da je cena 500 dinara ni onda vam ne bi odgovarala. Pogledajte samo postove iz 2000tih kada je cena bila pa barem nekoliko puta veća . I tada je bilo divnih reči upućene vlasti kao i danas. Pa i tada nije odgovaralo.
Ja sam konkretno izneo šta smo dobili i saznali. Da će krenuti otkup povrća uskoro, a verovatno i maline jer smo krenuli ugovore da potpisujemo sa malinarima. Da nam ne treba malina, ne bi bilo ni ugovora. Uglavnom, neće sve ni hladnjače da potpisuju ugovore za Polku ili Polanu, nego samo vilamet za sada. Jer je vilamet već stigao.
I neđu se opet ti magistri da nama pričaju koliko da im platimo. Pa druže, dobio bi i 300 dinara kada bi država to omogućila. Hladnjača nedelju dana troškova ima više nego ceo tvoj trogodišnji zasad od par hektara