@milos2506
Vi samo gledate na kvalitet, a igra li cena neku ulogu? Proverite li makar cene na pijaci pa onda kupite od zene koja ima najbolji kvalitet? Svet je odavno postao globalno selo i informacije putuju brzinom svetlosti , tako da pored kvaliteta mi moramo biti i konkurentni na trzistu a mi to u ovom trenutku nismo. Zato u zadnje vreme na pozicijama vezanim za nabavku sve cesce srecem ljude iz Ruskog govornog podrucja jer Ukrajina postaje sve ozbiljnija a mnogi sumski plodovi se tamo nabavljaju. Konkurencija ali mi to ne razumemo... Dok mi nismo nista ali apsolutno nista radili svi ostali si grabili krupnim koracima, pa jedne godine vam taj Bugarin uzme 10% kolicine pa sledece 20% pa se to tako penje, nisu se oni od juce pojavili. Pa mi se smejemo Kosovu mnoge Nemacke firme robu nabavljaju direktno, a vec pakuju za jedan ozbiljan lanac nemackih marketa, tu sliku sam vec postavljao na forumu.
Resenje za proizvodjace, ili cete se udruziti na trzisnim principima kako sam vam opisao ili morate prihvatiti stanje stvari na trzistu a to je da je balon pukao, jos se izduvava i morace da prodje vreme dok balpn ne pocne ponovo da se duva. Ko prezivi i bude uporan docekace bolja vremena, ostali, propasce, izacice iz posla, preorjentisace se na nesto drugo kao i dosta puta do sada... Sve se ponavlja...