Plasman i cena maline u 2018 godini

@ZPG

Sto se kacis AV-a.Njemu nije lako,on je duzan i mora da potpisuje.Ti ne moras nista,zivot,svet,je pred tobom.Rekao sam ti.PUT POD NOGE,ovde te ne ceka nista dobro,kako god da okrenes i ko god bio na vlasti.

Колико ће отприлике требати новаца на лето-јесен за нпр 20 кг малине.. за замрзивач треба.
Zavisi koji dan budes kupovao,posto ce kod nas u Arilju biti isplacivane dnevne cene maline......A ako hoces jeftiniju varijantu,dodjes u Arilje i naberes koliko ti volja,bice mnogo napustenih malinjaka

@ZPG

„Gde ja stadoh — ti ćeš poći!”

„Što ne mogoh — ti ćeš moći!”
„Kud ja nisam — ti ćeš doći!”
„Što ja počeh — ti produži!”
„Još smo dužni — ti oduži!”
To su zbori, to su glasi
Kojima se prošlost krasi,
Što prodiru kroz svet mračni
Sa grobova onih zračni',
Spajajući gromkim jekom
I Božanskom silom nekom,
Spajajući vek sa vekom
I čoveka sa čovekom.
Oko svakog svetlog groba
(Baš k'o gore oko zvezda)
Povesnica priča ovo:
Hvatalo se neko kolo,
Kolo mlado, kolo novo,
Nove klice stara nada,
Novo cveće stabla stara,
Duše čiste, srca mlada,
Naslednici svetog žara; —
Tu se sleg'o život mladi
Da se s grobom razgovara.
„I ti pade, dragi brate!”
— „Nisam, deco, vas dok traje!”
„Je l' ti borba bila teška?”
— „Pokušajte, milina je!”
„Šta si hteo? — kud si poš'o?”
— „Tamo kud se stići mora!”
„Zar je vera tako jaka?”
— „Uvek jača od zlotvora!”
„Malo nas je koj' bi smeli” —
— „Al' vas jaka sila kreće!”
„Zar ko može stići celi?”
— „Ko posumnja nikad neće!” -
„A ko behu oni divi
Koji su te napred zvali,
Koji su te ojačali,
Koji su ti krila dali?”
— „To bejahu ideali!
Bez njih nema više leta
Nad oblakom mraka gusta,
Bez njih bi se malaksalo,
Bez njih bi se brzo palo,
Svet bi bio grob bez cveta,
život prazan — mladost pusta!
Oko svakog svetlog groba
Prikuplj'o se život novi,
Naslednici svetlog žara,
Kupili se sokolovi,
Pijuć' dušom svetle zrake. —
Jest. tako je, braćo draga,
Ti grobovi nisu rake,
Već kolevke novih snaga!
I vama je, jaoj, pao
Stegonoša dičnog stega, —
Al' je sin'o grobak novi, —
Vi stojite oko njega.
Tu pogleda brat na brata,
P' onda gore, p' onda u se;
Grudi dršću, usta ćute,
Ali duše razum'u se.
Da l' to snaga niče nova? —

- - - - - - - - - -

Zavisi koji dan budes kupovao,posto ce kod nas u Arilju biti isplacivane dnevne cene maline......A ako hoces jeftiniju varijantu,dodjes u Arilje i naberes koliko ti volja,bice mnogo napustenih malinjaka

To samo ako izvoz stane,stati nece,potpisace,nema izbora.

Ako bude 200din 1kg 4000din,ako bude 100din 1kg onda 2000din.

Ali ako kod nas bude 100 din 1kg,kod hladnjacra ce biti 300,ili ako hoces od vucka da kupis tu istu NASU MALINU onda 600din.
Нећу код Вучка тај ме заyебо много пута у животу, мене и моју породицу.

Iz Arilja je potekla ona prevara sa besplatnim djubrivom,ne znam da li je ta ideja potekla od Bogdanovica ili je on samo instrument.U svakom slucaju sramotno je sto su uzimali pare jadnim poljoprivrednicima.
Sada iz Arilja poticu i takve glasine o nekakvim dnevnim cenama.

- - - - - - - - - -

Ok. Ova 160 npr,a sledeca? 2020? Cena tad?

Kakva 2020? Da li si ti svesgtan da se svet nalazi u predratnom stanju.Ko zna sta ce do tada biti.Da li znas da su porudzbine za municiji iz SAD i NATO nasim fabrikama na istorijski rekordnom nivou?Da li znas da i u Konjicu stancuju metke istim kupcima punim kapacitetom,itd...?

Iz Arilja je potekla ona prevara sa besplatnim djubrivom,ne znam da li je ta ideja potekla od Bogdanovica ili je on samo instrument.U svakom slucaju sramotno je sto su uzimali pare jadnim poljoprivrednicima.

- - - - - - - - - -

Kakva 2020? Da li si ti svesgtan da se svet nalazi u predratnom stanju.Ko zna sta ce do tada biti.Da li znas da su porudzbine za municiji iz SAD i NATO nasim fabrikama na istorijski rekordnom nivou?Da li znas da i u Konjicu stancuju metke istim kupcima punim kapacitetom,itd...?
To nije dezinformacija,vec plan otkupljivaca.Sve najvece hladnjace u Arilju ce placati dnevne cene.Ne mogu da se bore sa ostatkom Srbije (na nasu zalost)gde cena odredjuje na dnevnom nivou....

To nije dezinformacija,vec plan otkupljivaca.Sve najvece hladnjace u Arilju ce placati dnevne cene,ne mogu da se bore sa ostatkom Srbije,na zalost,gde cena odredjuje na dnevnom nivou....

Akontne cene su u Ivanjici,Uzicu,Bajinoj Basti,Kosjericu,Pozegi,Arilju,gde je gro srpske proizvodnje.U rubnim delovima sa niskim ucescem u ukupnoj produkciji dolazi do mesetarenja sa cenama.Bolje je ograniciti izvoz onih koji ruse cenu i neispunjavaju uslove otkupa,to nisu glavne hladnjace u Srbiji.Akontna cena je nase veliko dostignuce,i ako bi je ukinuli to bi bio veliki korak nazad ka konacnom unistenju srpskog malinarstva i zasto ne,konacnom kraju ove zemlje i naroda staraca kojima je dusa u nosu.To je crvena linija koja nece biti predjena bez ozbiljnih posledica.

- - - - - - - - - -

To su price nekih koji zele haos i sukobe,ne treba nasedati na to.Svi se moramo boriti da cena na nivou citave zemlje bude ista,akontna.
Dolazi vreme obracuna sa petom kolonom koja nas iznutra urusava.Oni to osecaju i zato na razne nacine pokusavaju da razbiju nase jedinstvo.Jedan od tih pokusaja je i onaj upis djubriva.

Kad seljo(ja,vi), treba da platimo porez,odma stize opomena i sve mora da se plati,kad moramo 150din+naftu opet mi placamo, kad nase majke i sestre cekaju na obican ultrazvuk 3 meseca iako placamo osiguranje zdravstveno,iako te zene ne dobiju adekvatnu uslugu i pomr kao i vecina srba, kad ostanemo nesto duzni drzavi dolaze zelenasi i otudju nam imovinu, kad izadjemo da pokazemo nase nezadovoljstvo maline dodje par kombija i sibaju nas a to sibanje nije cak ni medijski ispraceno, a kad treba da se jadnom selji da po dzak govana (djubriva) onda prc milojka.
Kad se porusi ceo beograd i sve podeli arapima, kad se cela okolina nisa rasparca i dovedu korejanci gde zene rade za 18000din, kad su svaku fabriku unistili,prodali,zakorovili,fabrike koje je narod srbije pravio, kad hoce da nam naplate porez na vazduh koji udisemo i to moramo da platimo, kad placamo 14 nepostojecih stavki na racunu za struju i tako redom,i kad se da kineski traktor napravljen od 20 plasticnih flasa jadnom seljaku sa kosova,e to je vec ispraceno medijski kako su to dali najveci rodoljubi i kao da je taj isti seljak dobio 2 nuklearne podmornice a ne samo jedan traktorcin sa najlonskim krovom i gumama od recikliranih casa i flasa.

Prst na celo braco,neko moze da napusti ovu drzavu a neko ne. Starija garda ce se nekako i snaci,navikli su na muku,ali omladina ?

``To su price nekih koji zele haos i sukobe,ne treba nasedati na to``- jevto ,zar ne mislis da je stanje u ovoj drzavi
apsolutno stanje nistavila i haosa ? Da li ista ovde tece normalno ? Pravedno ?

@ZPG

A sta bi ti uradio?Imas li ti kakvu ideju?
Ja sam u blogu pisao o IMT-u,itd.Ja znam sta je i zbog cega unisteno.Ali me je strah takvih usijanih glava.Uostalom,uskoro cemo mozda umati priliku da vidimo da li si jak na delima kao na recima.

Nije iz Arilja potekla i još uvek ne znamo je li prevara. Ja imam dva objašnjenja. Na sastanku u vladi iz januara meseca jeste obećana pomoć u vidu đubriva i to zapadnoj Srbiji zbog prošlogodišnjih elementarnih nepogoda. Tad je i navedena cifra. Moguće da ako do svega ne dođe, vlast pokušava na taj način da diskredituje naše predstavnike proizvođača. Narod će u tom slučaju da okrivi svog predstavnika. Tako obezglavljeni nemamo ko da nas vodi u dalju borbu za veću cenu.

Druga stvar moguće da do podele i dođe ali sa manjom količinom od predložene. U tom slučaju ja podržavam svakako naše predstavnike jer ja se nisam izborio ni toliko.

Treća stvar, naši predstavnici tvrde da će do podele doći za petnaestak dana.

Četvrta stvar je da ovo nas proizvođače ne košta ni dinara. Ko je plaćao nekog advokata 400din da mu pomogne oko popunjavanja dokumenata ili ko je dao udruženju 1000din za dalji rad udruženja, to je druga stvar i nikako nije obavezna. Ja sam predao papire i nije me koštalo ni dinar.

Kod komsija ne manje od 2 KM, odnosno 1 evro

29511734_1937481726562139_7776018645900482468_n.jpg

Nije iz Arilja potekla i još uvek ne znamo je li prevara. Ja imam dva objašnjenja. Na sastanku u vladi iz januara meseca jeste obećana pomoć u vidu đubriva i to zapadnoj Srbiji zbog prošlogodišnjih elementarnih nepogoda. Tad je i navedena cifra. Moguće da ako do svega ne dođe, vlast pokušava na taj način da diskredituje naše predstavnike proizvođača. Narod će u tom slučaju da okrivi svog predstavnika. Tako obezglavljeni nemamo ko da nas vodi u dalju borbu za veću cenu.

Druga stvar moguće da do podele i dođe ali sa manjom količinom od predložene. U tom slučaju ja podržavam svakako naše predstavnike jer ja se nisam izborio ni toliko.

Treća stvar, naši predstavnici tvrde da će do podele doći za petnaestak dana.

Četvrta stvar je da ovo nas proizvođače ne košta ni dinara. Ko je plaćao nekog advokata 400din da mu pomogne oko popunjavanja dokumenata ili ko je dao udruženju 1000din za dalji rad udruženja, to je druga stvar i nikako nije obavezna. Ja sam predao papire i nije me koštalo ni dinar.

Elementarna nepogoda je bila na teritoriji citave zemlje.Ne moze se sprovoditi selektivna distribucija pomoci,ako se radi o sredstvima robnih rezervi ili drugih sredstava sa republickog nivoa.Vlada ima pravo da donese Uredbu o raspodeli,kojom moze povlastiti pojedine grupe proizvodjaca,pri tom jasno utvrdjujuci kriterijume,rokove i nacine prijave.Uredbe nije bilo i nema je u najavi.

Bogdanovicu bi bilo pametnije da se bori protiv dnevnih cena i da trazi ugovore sa zagarantovanom minimalnom akontnom cenom.Imam utisak da se stavio u sluzbu pojedinaca koji svoju poslovnu nesposobnost pokusavaju da pokriju preko ledja proizvodjaca.

Nazad
Vrh