Plasman i cena maline u 2018 godini

Pitanje je ko zivi od maline i kupine a jos je vece pitanje KAKO I NA KOJI NACIN POJEDINCI ZARADJUJU OD MALINE I KUPINE? Pitanje je ko je domacin i pitanje je ko je parazit koji zivi na racun domacina?

Pa kralju bolje je na malini pisati o kupini nego kao sto pojedinci pisu kakva im je zena,koliko imaju dece kao i ostale demagogije i lazi. A ovo sam pitao p.p.cisto jer on kao nesto zna pa da vidim koliko ce omasiti ili pogoditi cenb.

@zastitnik

Ima resenje i za to, da vidim ima li ko od prozvodjaca AntiFrost sistem? Kod jabuke to lepo funkcionise a citao sam da su prosle godine u Celarevu palili slamu da bi se stvorio dim i time podigao temperaturu u vazduhu. Tehnike ima razno samo je pitanje koliko mi ulazemo u to.

Afrost ima Miskovic na 550ha jabuke. Ja imam 535ha manje jabuke,kupinu i malinu.

Rasporedimo po parcelama burad od 200l,u svaku po pola bale slame i po komad gume od auta i flasa itd,i to dimi ali je ucinak mali ,digne za max 2C t,nekad ni toliko. A osiguranje je ocajno skupo za mraz,a tesko ko to i radi jer im je to rizik. Los pocetak godine.

Sta ce biti s cenom kupine
P.p.

@dekiVR

Ja nikada nisam pisao da sam dobar u proizvodnji, pisao sam da imam koga da pitam ako treba ali po ovoj temi nisam ni sa kim razgovarao.

Ja imam taj stav da svako treba da radi ono u cemu je najbolji gde moze da ostvari najbolje rezultate. Ako treba neko novo trziste da se otvori, ako treba naci i zadrzati postojeceg klijenta, ako se treba izdvojiti iz mora drugih i slicnih e tu sam onda dobar i uspesan sto najbolje govori rezultati koji stoje iza mene.

@zastitnik

Ima resenje i za to, da vidim ima li ko od prozvodjaca AntiFrost sistem? Kod jabuke to lepo funkcionise a citao sam da su prosle godine u Celarevu palili slamu da bi se stvorio dim i time podigao temperaturu u vazduhu. Tehnike ima razno samo je pitanje koliko mi ulazemo u to.

kako nisi strucnjak za proizvodnju, pa evo ovde cak imas i resenje, samo sto neznas da ta temperatura malini sad ne znaci nista posebno

- - - - - - - - - -

@dekiVR

Ja nikada nisam pisao da sam dobar u proizvodnji, pisao sam da imam koga da pitam ako treba ali po ovoj temi nisam ni sa kim razgovarao.

Ja imam taj stav da svako treba da radi ono u cemu je najbolji gde moze da ostvari najbolje rezultate. Ako treba neko novo trziste da se otvori, ako treba naci i zadrzati postojeceg klijenta, ako se treba izdvojiti iz mora drugih i slicnih e tu sam onda dobar i uspesan sto najbolje govori rezultati koji stoje iza mene.

Koji rezultati ???

@dekiVR

Suludo je na forumu pisati o tome gde i sa kime sa sve radio. Recicu samo da imam iskustvo u radu sa klijentima iz skoro 10 razlicitih zemalja a od toga neka trzista sam uspeo prvi da otvorim.

A sto se tice proizvodnje to mi nije jaca strana. Znam kako se proizvodi i radio sam cak u malinama nekada davno ali osim kontakata sa nekim velikim proizvodjjacima i nasim profesorima drugog iskustva nemam da bih mogao da se pohvalim da sam imao rekordan prinos i sl...

@dekiVR

Suludo je na forumu pisati o tome gde i sa kime sa sve radio. Recicu samo da imam iskustvo u radu sa klijentima iz skoro 10 razlicitih zemalja a od toga neka trzista sam uspeo prvi da otvorim.

A sto se tice proizvodnje to mi nije jaca strana. Znam kako se proizvodi i radio sam cak u malinama nekada davno ali osim kontakata sa nekim velikim proizvodjjacima i nasim profesorima drugog iskustva nemam da bih mogao da se pohvalim da sam imao rekordan prinos i sl...

Sve ja to razumem, ali veruj mi da bi cela diskusija bila mnogo laksa a i kvalitetnija kad bi se ti kao strucnjak predstavio imenom i prezimenom. Pa nek tvoja reputacija i tvoja dela govore za tebe. Ne razumem zasto bi jedan takav strucnjak drzao svoj identitet u tajnosti, da li je to postalo sramota da je neko strucnjak ??? A i tvoje reci bi kud i kamo imale vecu tezinu kad bi se znalo ko stoji iza njih. A sve ovo ostalo, tipa "ja imam rezultate iza mene", "saradjujem samo sa velikim igracima", "imam kontakte u preko 10 drzava" su obican luk i voda, moze da bude al ne mora da znaci. Bilo ko moze da stane iza nekog nika na forumu i da prica bilo sta i da se hvalise bilo cime. Dela a ne reci. Za pocetak, ime i prezime, tvoja firma ili firma za koju radis, da vidimo ko si i sta si a onda moze diskusija i da se tvoje reci vrednuju kako treba, ako treba

@dekiVR

Pa ne mogu tako , jer onda bih sebe doveo u nelagodnu situaciju kod nekih svojih partnera a to ne zelim. Imam tu privilegiju da informacije dobijam sa vrha ali isto tako i sa strane proizvodjaca zato imam po meni realnu sliku sta se sve desava na trzistu. Kada kazem koliko kosta proizvodnja, to nisam ja racunao , racunali drugi koji su u tome poslu jako dugo.

Pp, ja tako na FB lovim trebe.Umjesto 50 kažem da mi je 25 i naravno postavim lažnu sliku.

kako nisi strucnjak za proizvodnju, pa evo ovde cak imas i resenje, samo sto neznas da ta temperatura malini sad ne znaci nista posebno

- - - - - - - - - -

Koji rezultati ???

Pa kako koji rezultati, pa vidis da izvoz gruva, cena vrhunska, proizvodjaci zadovoljni, ne prenosimo kolicine iz prosle godine, itd itd.
Strucnjak da izveze rolend po 1.5e ha-ha

@dekiVR

Pa ne mogu tako , jer onda bih sebe doveo u nelagodnu situaciju kod nekih svojih partnera a to ne zelim. Imam tu privilegiju da informacije dobijam sa vrha ali isto tako i sa strane proizvodjaca zato imam po meni realnu sliku sta se sve desava na trzistu. Kada kazem koliko kosta proizvodnja, to nisam ja racunao , racunali drugi koji su u tome poslu jako dugo.

ne razumem zasto bi sebe doveo u nezgodnu situaciju, a to i ne zelim, time sto bi se ovde predstavio ? Pre svega to bi i bilo nesto najnormalnije. Moze biti problem jedino ako se bavis nekim kriminalom ili si neki tajni agent, stvarno drugi razlozi ne postoje. Medjutim, za jednog intelektualca, kakvim bi da se predstavis, u tvojim postovima vidim suvise mnogo samhvalisanja i uopste previse toga "JA pa JA pa JA" a zapravo ni jednu cinjenicu ili neki podatak ne iznosis, samo tvoje ocene i informacije iz nekih tvojih izvora, sve demagogija i prazna prica. Jos malo pa stizes do 1000itog posta ovde. A sve sto si dosad napisao moze se svesti u jednu recenicu, "Maline ima previse, cena je zato mala i bice jos manja, smanjite troskove ako zelite da zaradite", i to ponavljas 1000 puta do sad. I sve to uopsteno, nikakav zvanicni podatak, ni dokument, a kamo li neko resenje , ti za to sto pricas ne navodis. Ako ti je bio cilj da unistis ovu temu, onda cestitam, uspeo si u tome. Doveo si ovu temu do apsurda, izgubila je svaki smisao. Umesto da pricamo o ceni, da se konsultujemo i saradjujemo zarad opste koristi, pre svega nas proizvodjaca, ovih par ljudi sto je ostalo na temi, primorano je da svoju energiju trosi na rasprave sa tobom. Sto se mene tice, sve dok se ovde ne predstavis ko si i sta si, nisi ti nikakav poznavaoc, niti strucnjak, niti neko ko uopste ima veza sa malinom, ti si obican sarlatan, hvalisavac i demagog, koji uziva u tome da nervira ljude kako bi verovatno lecio neke svoje komplekse u zivotu.

Nazad
Vrh