Plasman i cena maline u 2018 godini

Elementarna nepogoda je bila na teritoriji citave zemlje.Ne moze se sprovoditi selektivna distribucija pomoci,ako se radi o sredstvima robnih rezervi ili drugih sredstava sa republickog nivoa.Vlada ima pravo da donese Uredbu o raspodeli,kojom moze povlastiti pojedine grupe proizvodjaca,pri tom jasno utvrdjujuci kriterijume,rokove i nacine prijave.Uredbe nije bilo i nema je u najavi.

Bogdanovicu bi bilo pametnije da se bori protiv dnevnih cena i da trazi ugovore sa zagarantovanom minimalnom akontnom cenom.Imam utisak da se stavio u sluzbu pojedinaca koji svoju poslovnu nesposobnost pokusavaju da pokriju preko ledja proizvodjaca.

Sve je po zakonu. Može se deliti pomoć na delu teritorije iako je cela Srbija bila obuhvaćena nepogodama. Pročitaj malo zakon o rejonizaciji koi je skoro stupio na snagu.

Sve je po zakonu. Može se deliti pomoć na delu teritorije iako je cela Srbija bila obuhvaćena nepogodama. Pročitaj malo zakon o rejonizaciji koi je skoro stupio na snagu.

Gde je taj zakon?

- - - - - - - - - -

Procitajte moj post bolje.Vlada moze doneti uredbu po svom nahodjenju i po postojecim pravnim normama,ne treba joj nikakav novi zakon.Uredbom,kao sto rekoh,moze diskriminisati odredjene gradjane,ali je neophodno ispostovati pravnu proceduru u pogledu jasno istaknutih rokova i uslova.Kao npr.za subvencije za traktore.Medjutim,takve uredbe nema jos uvek i ne verujem da ce je biti.

Ovo me plasi...

https://rs.sputniknews.com/analize/201803281115064736-eu-srbija-gvozdje-voce-carina-podsticanje/

Ovde se radi o politickom pritisku zbog davanja zelezare Kinezima.Nesrecna Srbija je obecala Kinezima sirovinu za zelezaru i "mudro" se dosetila da zabrani izvoz gvozdenog otpada.Odnosi Zapada sa Kinom i Rusijom se zaostravaju pa je i ta zelezara predmet obracuna.Koncept Srbije "Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane" i prizivanje investitora-robovlasnika pocinje da se obija o glavu ovoj zemlji.

Što ste se svi ućutali,niko ništa ne komentariše,gdje je poznavalac prilika da nam da neki pametan savjet,ima li kakve novosti u vezi cijene ?

Upravo to... Taman jedan sjaši, uzjaši drugi koji troluje ovde... Prepoznaće se sam kad pročita poruku pa će se javiti :osmeh:

Ovaj deo foruma je utihnuo...

Kako i ne bi,ovi uspesni malinari prave hladnjace koje su dobili od Iparda,ovi drugi razradjuju traktore koje im je dao vucko,ovi treci bacaju silno djubre koje im je dala drzava,a ovi zadnji otisli u Cile na pregovore oko cene i da se bore za srpskog malinara jer su puni ljubavi i patriote. Razumite ih,imaju posla,nisu lezilebovici kao ja.

Ako hocemo o ceni evo....Juce sam se pola sata ubedjvao sa svojim osiguravaocem Dunav ...da neeemam potrebu za osiguranjem ove god ...nakon sto mi je saopstio da imaju limit po ceni od 130 do 160 din...iskustvo je nas vecine da ako oni tako ...to onda bude neka desetica din niza cena,,,poznati razlozi da ih ne komentarisem..... stoga i dalje zagovaram BOJKOT berbe ..koji vec u prilicnoj meri sprovodimo.... Nema nove sadnje , krce se delovi ..?? malinjaka ,ulaganja su minimalna,(smanjuje se kvantitet) i od ono malo sto ce da ga bude... i ja sam 33 ara po krcio sadi se jagoda ili bostan i posle berbe ceo ha se krci i sadi se jagoda s planom da se u jesen zasadi visnja... ko hoce da razume razumece ...?

Sto se tice "bojkota" Poucen iskustvom i saznanjem ....preporucujem da se obavezno al obavezno svakih 4 do 5 dana jacim otresanjem ili atomizerom sa jacim vetrom otresati plodove obavezno.....razlog biljke pate ako se ne plodovi ne beru (ili na drugi nacin oslobode) svaka biljka ima prioritet ..ostaviti potmstvo...i crpi svu snagu ka tom cilju.... u tom slucaju novi lastari za narednu god su u problemu.....nisam dovoljno vest (pismen) da ovo bolje objasnim, u nadi da bar neko razume i podseti se dovoljno je.

NEEE zelim da se ostvari al prilike su da cu video snimke prvih berbi ,na sto profesonalnijoj kameri , slati grupi Dobra Zemlja...

Nek mi oproste oni sto sam ih davio..?

Bere se kupina na 15 dan kao i na 200.
160malina?

Brace se malina i da je 50 isto kao i da je 200.
Kakav bojkot,moli boga da ne padne malina ispod 80din.

Sto bi nam neko placao malinu 200 din kad moze i 20?
Sta cemo mi to uraditi ? Nista.
Sta smo uradili? Nista. Smesni smo.

Slaces boljoj zemlji snimke? Koga to zanima? Smejace ti se ekipa iz mercedesa i skupstine.

Pole ti ponesto znas ali to da ce neko zaplakati nad tvojim snimcima,nece.

Hvatajte se mirnih protesta,mani se glupiranja.

Ako hocemo o ceni evo....Juce sam se pola sata ubedjvao sa svojim osiguravaocem Dunav ...da neeemam potrebu za osiguranjem ove god ...nakon sto mi je saopstio da imaju limit po ceni od 130 do 160 din...iskustvo je nas vecine da ako oni tako ...to onda bude neka desetica din niza cena,,,poznati razlozi da ih ne komentarisem..... stoga i dalje zagovaram BOJKOT berbe ..koji vec u prilicnoj meri sprovodimo.... Nema nove sadnje , krce se delovi ..?? malinjaka ,ulaganja su minimalna,(smanjuje se kvantitet) i od ono malo sto ce da ga bude... i ja sam 33 ara po krcio sadi se jagoda ili bostan i posle berbe ceo ha se krci i sadi se jagoda s planom da se u jesen zasadi visnja... ko hoce da razume razumece ...?

Sto se tice "bojkota" Poucen iskustvom i saznanjem ....preporucujem da se obavezno al obavezno svakih 4 do 5 dana jacim otresanjem ili atomizerom sa jacim vetrom otresati plodove obavezno.....razlog biljke pate ako se ne plodovi ne beru (ili na drugi nacin oslobode) svaka biljka ima prioritet ..ostaviti potmstvo...i crpi svu snagu ka tom cilju.... u tom slucaju novi lastari za narednu god su u problemu.....nisam dovoljno vest (pismen) da ovo bolje objasnim, u nadi da bar neko razume i podseti se dovoljno je.

NEEE zelim da se ostvari al prilike su da cu video snimke prvih berbi ,na sto profesonalnijoj kameri , slati grupi Dobra Zemlja...

Nek mi oproste oni sto sam ih davio..?

Poleeee.... I ja planiram od ove god.jagodu saditi.... Ali...prica se dobra cena ove godine, al strah me sledece sta ce biti...

Juce zvao agenta u Dunav osiguranje, osiguravaju kao i prosle godine, 180 din/kg. Moze i da se umanji cena, nije fiksna.
Tako mi je receno.

Послато са S60 уз помоћ Тапатока

[h=1]. . . maline otišle na 1.500 dinara![/h]
[FONT=&quot]"Kupila sam sokovnik koji me je koštao 15.000 dinara, otplaćujem ga na rate i verujte mi nemam šta da stavim u njega. Cene voća su otišle u nebesa, pitam se ko to kupuje. [/FONT]
[FONT=&quot] Cene voća su otišle u nebesa, pitam se ko to kupuje. Da bih dobila samo dve čaše sveže ceđenog soka od jabuke, šargarepe, cvekle, đumbira, banana treba mi 500 dinara,[/FONT]
[FONT=&quot]"Pogledajte cene sezonskog voća. Kilogram jagoda košta više nego kilo pilećih grudi, a u sveže maline mogu jedino da gledam. [/FONT]
[FONT=&quot]"Basnoslovne cene na tržištu se mogu pripisati uvozničkom monopolističkom lobiju, posebno kada su u pitanju citrusi, a i ostalo voće i povrće. [/FONT]
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...pijacama-paprene-maline-otisle-na-1500-dinara

Pole jel to procvetala malina ,da se ukljucimo ponovo u temu? :osmeh:
Vala ako je procvetala tvoja ,procvetala je i moja a vec me neko vreme jede sto ostavismo kolegu jevta da sam bije nase bitke.
Ja sam sa hladnjacom juce potpisao novi ugovor i u ugovoru pise da ce se cena formirati na dnevnom nivou.
Ono sto sam nezvanicno cuo je da ce se krenuti sa istom cenom kao i prosle godine.

Pole jel to procvetala malina ,da se ukljucimo ponovo u temu? :osmeh:
Vala ako je procvetala tvoja ,procvetala je i moja a vec me neko vreme jede sto ostavismo kolegu jevta da sam bije nase bitke.
Ja sam sa hladnjacom juce potpisao novi ugovor i u ugovoru pise da ce se cena formirati na dnevnom nivou.
Ono sto sam nezvanicno cuo je da ce se krenuti sa istom cenom kao i prosle godine.

Dnevne cene su prevara.Nema logike da budu dnevne cene,jer se nasa malina ne prodaje u svezem stanju pa da izvozne i maloprodajne cene zavise od dnevne ponude i potraznje.Sve ovo je haos u najavi...

120 srednja cena maline ove god,sledece 70din
Kupina ove 10din,sledece nema otkup.

Gde su lazni moralisti i prevaranti koji su vam obecavali cenu od 190din? Lepo sam vam pre 3meseca govorio da ih ne slusate i da uzmete grabulje u ruke a vi ste me pljuvali. Sad je kasno.

Ove godine ce se pazariti petosobni stanovi i mecke od 50 000eura od profita od nase maline, a nama nije ostao ni dzak govana (vestackog djubreta)

Blago hladnjacarima,otkupljivacima i drzavi ove godine,bice kinte ko pljeve,samo ce nama ostati jedno veliko NISTA. Uzdravlje braco.

Ps imam vece kolicine glfosata ,dajem ispod cene,trebace vam dogodine za malinjake.

- - - - - - - - - -

Pole

Evo ti u boljoj zemlji uros prica o mangu,stigao je u emirate.

Verujem da ce ga dotaci tvoja malina dok je budes mlatio atomizerom,nateraces mu suze na oci :haha:

Nazad
Vrh