Plasman i cena maline u 2018 godini

Ti jesi prvoborac. Ovo nije vreme prvoboraca vec 2018.,vreme novih generacija,novih ideja,novih tehnologija. Sve se osavremenilo. Ubrzalo,unapredilo. Vreme prvoboraca je proslo. Pomirite se s tom cinjenicom sto pre.

Vreme kad se zivelo od 10 ari maline lepo zivelo je zavrseno. Vreme kad je od ha maline svako drugo domacinstvo imalo hladnjacu,stan u Bg i punu slamaricu je proslost.

Dolaze nova vremena,ne tako laka,vremena u kojima posten radnik nece moci da pliva medju novim generacijama secikesa i pirana.

E sad vi,stare i iskusne generacije,pogledajte kakvu srbiju ostavljate u nasledje svojoj deci? Da li i dalje smatrate da ste sposobni i da imate vise ikakva prava? Nemate.

Zahvaljujuci Vama,Vama Iskusnim generacijama,ostavili ste da Nas vode nove mlade generacije poput ekipe iz snsa? Dokle ce nas dovesti?

Sad markane moj,okani se Zoroa i bakarnih vodica vec pogledaj sta se desava oko Vas starih iskusnih generacija i kuda vodi ovaj voz sa lokomotivom koju ste vi pustili u pogon.

Okani se tvoje demagogije i opste poznatih forumskih hvalospeva kako ste Vi pametni,mudri,uspesni,lazni moralisti itd,jer da jeste,ne bi sad svaka kuca koja proizvodi malinu,mleko,krompir,itd itd plakali nad svojom sadasnjoscu i jos gorom i neizvesnijom buducnoscu okovanu lopovima,secikesama i parazitima.

Prst na celo markic i zapitaj se,da li sam ja u pravu ili ti kao predstavnik Prvoboraca koji su se izborili za naftu od 160din,kupinu 20,sljivu 10,mleko 25din ,najskuplju struju u regionu i tako redom?
Nadam se da Vi kao prvoborci imate stofa makar da priznate ovo sebi.

Naposletuku si otkrio tvoje pravo lice ni Jefto ti vise nemoze pomoci!!!!... RECENICA "Vreme kad se zivelo od 10 ari maline lepo zivelo je zavrseno" nije ti na mestu Kooojicu...... Varas se lepi moj vreme pred nama malinarima bice ponovo bericetno...samo je potrebno malo strpljenja.... .Taj isti Jefto koji te molio da se vratis na fotum...on je tvoja podrska u pricama o .... sto se mene tice idi u politiku! Tu ti je mesto!

Poslednja izmena:
Za prisutne na forumu... latinska recenica "Acta,non verba", znaci uraditi a ne pricati... to se Kooojicu upravo odnosi na tebe "mnogo pises a malo radis osim sto prsces u januaru" macane ponavljam... ovde nisu ti tvoji iz politike ovde su macani iz proizvodnje....

Tvoja recenica "
Vreme kad je od ha maline svako drugo domacinstvo imalo hladnjacu,stan u Bg i punu slamaricu je proslost" Je "ubacena" fraza "ljubomore" u tra lalaaa prici... (prcenje u januaru).. da potvrdjujem ti, Koooojicu, zaradili smo nesto para od 2012-2016 i necemo stati da se to ponovo desi....

Kooojicu "alias" Zastitnik, Zvani Zoro idi medju kupinare ( i proizvodjace jabuke jer rece imas 10 do 15 hektara iste) i pali njih oko cene od 20 dinar po Kg) ovde su malinari na ovoj strani foruma i znaju svoj posao... ne troluj vise ... provaljen si .. pa makar ponovo promenio ime... mucis se ... nije ti lako..

Poslednja izmena:
Ja sam oduvek na strani POSTENOG proizvodjaca i zauvek cu i ostati

Zasto ti imas konflikt sa mnom? Sta tebe briga da li prkam voce bakrom ili glifo soli? Moj zasad,moja hemija,moj novac.

Na forumu si previse gnevan,nesto mi tvoje price ne stimaju. Al dobro. Nije ni bitno.

to se zove u psihologiji "projekcija" .... Koojicu, (prebacivanje stanja na druge) ti si "gnevan" na sve oko seba, tebi smeta drzava vlast, tvoje pantalone... a ja sam svom na svome nesmeta mi nista... radim na svojoj zemlji tacno je nije uvek lako ali sam vectiti optimista kome ne smetaju vlasti koje se smenjuju... ja se ne bavim politikom ja se bavim proizvodnjom ...ti nastavi da prsces u januaru....Koliko si na strani postenih proizvodjaca citiracu jednu tvoju kao i uvek "umetnutu recenicu"
Ti napisa:
"Vreme kad se zivelo od 10 ari maline lepo zivelo je zavrseno. Vreme kad je od ha maline svako drugo domacinstvo imalo hladnjacu,stan u Bg i punu slamaricu je proslost. " Tako nesto niko ovde nije napisao u takvoj brutalnoj formi besa prema tudjem uspehu!

Na cijoj si ti strani Kooojicu!!! Ti nemas stranu ti imas oko 15 hektara jabuke oko 5 hektara kupine i "samo 33 ara maline koja ti nije bitna" ti prces u Januarau... Prestani da blefiras vise !!! Ti si trol! (samo te Jefto podrzava)

Poslednja izmena:
Danas zvanicno ponuda od hladnjacara, ugovor za ovu sezonu , 125 dinara za vilamet, sa njegovim otkupom na njivi.... odbio sam, cekam dalje

- - - - - - - - - -

A ovi botovi sto nas podavise sa tim da izvoza nema i da se rolend prodaje po 1,5 evra i jos kako dnevno cene padaju, evo im odgovora

29104340_974274632750072_3440641409688797184_n.jpg

epa ako mogu da je izvoze po ovakvoj ceni, bogami ce morati i da je plate malo vise od 125 dinara

Prodaja 12 tona maline u malom pakovanju ne predstavlja realnu situaciju na trzistu. Pisao sam neke pozitivne stvari se naziru ali postaviti ovako nesto daje samo jednu laznu nadu. Uvek ima ovakvih prodaja ali to nisu ugovori od 20.000 tona nego 500 do 1000tona a to radi cesto vise hladnjaca. A koliku mi imamo proizvodnju, 80-100.000 tona.... Gde cemo da prodamo ostatak i po kojim cenama? A blok a griz, imaju i te kategorije, po kojim cenama....

Zasto ti imas konflikt sa mnom? Sta tebe briga da li prkam voce bakrom ili glifo soli? Moj zasad,moja hemija,moj novac.

Na forumu si previse gnevan,nesto mi tvoje price ne stimaju. Al dobro. Nije ni bitno.

Ima više ljudi koji imaju konflikt sa tobom! A gnev na forumu donosiš ti sa svojim pozivima na vile i motike, trolovanjem sa nekim cenam od 20 dinara, itd... Prestani da nerviras ljude. Ako ne možeš da nadješ zajedničku, NORMALNU temu sa nama ovde, onda nemoj ni da pišeš, jer ništa pametno nisi napisao...

Da li si hladnacar? Malinar? Biznismen? Haker? Psiholog? Sve zajedno izgleda.

Nije optimizam govoriti da ce mleko kostati 100din na selu a ono kosta 26din vec ludost.

Treba razgraniciti optimizam od dezavuacije konkretno stanja u malinarstvu

Mare, u vocarstvu ne smes biti optimista vec realista. Ne mozes davati sebi laznu nadu pa i drugima jer MI necemo ulagati ista sredstva u malinu u odnosu da li je 1kg 100din ili je 1kg 200din.

Kao sto rece jedan forumas,nama trebaju realisticni podaci i EKSCEL,pa da sve sracunamo crno na belo,iako je 12.marta,NAZALOSt,tesko govoriti o cistim podacima crno na belo

da je srece da imamo takvu drzavu pa da znamo u januaru cenu maline za tu godinu,i ako je 10din 1kg i ako je 20000din 1kg. Nedopustivo je da posteni malinari saznaju cenu crvenog zlata 10 dana nakon pocetka berbe. AKO SI BORAC,bori se za ovo,za unapred PRIBLIZNO tacnu cenu 5meseci pre berbe. NEDOPUSTIVO JE da saznajemo cenu 10 dana tek nakon pocetka berbe. Ovo sto nam plasiraju je samo pocetak obaranja cene pa nas opipavaju,poturaju rovce itd.

Najlaksi i proveren sistem za obaranje cene je Divide et impera,a ti kao psiholog znas sta to znaci. Zato se nadajmo da im to nece poci za rukom jer oni nisu slavni CEZAR vec secikese koje cete valjda zaustaviti u pohodima danka u krvi. A harac vec placamo uredno

@ ZPG

Kojicu,imam za tebe pravi predlog.Pridruzi se vladajucima i pocni iznutra da ih razaras.To ti je dobar nacin da uspes u svojim namerama.:osmeh:Ketman je princip obezbedjenja zastite.
Svaki cvrst sistem se rusi iznutra,ne spolja.Seti se samo bratstva i jedinstva Hrvatski i Slovenacki rukovodioci su Jugoslaviju mrzeli iz dubine duse,ali to nikada javno nisu pokazali.Cak sta vise trudili su se da sto bolje glume odanost i da izgovaraju sto vise prigodnih parola da bi zauzeli sto jace pozicije za akciju kada dodje momenat.I momenat je dosao.Ketman onima koji ga primenjuju daje osecaj superiornosti:

http://novi.uciteljneznalica.org/PDF/arhiva autora/1016_Miloš, Česlav - Zarobljeni um.pdf

@Marko 17

Ne priznajem Kojica za ucenika,ja sam ga stalno savetovao da nesto nauci a da ne mlati ko Maksim po diviziji,ali me nikada nije slusao.

Jefto molio si ga da se vrati , oces da ti nadjem poruku koju si napisao... to je tvoje levo krilo... i ti nisi daleko od njega.... samo na pametniji i suptilniji nacin...

Jefto

2018.godina nije godina trojanskih konja. Los bi to bio pokusaj a mene politika ne zanima vec je zelim sto dalje od sebe. Od politike licno nemam ni stete ni koristi,tako da me ne dotice sta pricaju na pinku sendvicari.

I tebi cu Koojicu =Zastitniku poslati "copy pasta" poruke koje si pisao o politici i AV, i banana drzavi kako nazivas Srbiju i ostalom... ljudi prolaze pisano ostaje.....postoje ljudi koji pamte i citaju...povrsnost je osobina slabih...

Jefto molio si ga da se vrati , oces da ti nadjem poruku koju si napisao... to je tvoje levo krilo... i ti nisi daleko od njega.... samo na pametniji i suptilniji nacin...

Ja sam ga pitao zasto se uplasio,kada si mu ti pretio policijom.Hteo sam da mu pokazem da svaki mac ima dve ostrice,ako poziva na kuke i motike mora biti spreman i na ozbiljne posledice...Ali on samo nekontrolisano mlati,leci svoje frustracije.Ti bi sa tog psiholoskog aspekta trebao znati da on nije daleko od onog nesrecnika sto je danas u Beogradu pucao.

- - - - - - - - - -

@PP Marko 17

Na blogu mozete citati moje tekstove i raditi na svom obrazovanju.Vi PP ste izgubili svaki kredibilitet.DekijuVR se zahvaljujem ovo je dokaz cist i neopoziv,a ne lazni racun PP-a.Mi u Uzicu radimo intezivno sa ozbiljnim kompanijama i verujem da ce cena u celoj zemlji ove godine biti ista i nadam se preko famoznih 165 da konacno razne PP izbacimo iz posla,kako bi ostali oni koji rade u interesu svoje zemlje i naroda.

Bravo Jefto to sam hteo da procitam od tebe 165 dinara (to je odavno moja cena na ovom forumu za svez vilamet + 20 dinara za miker) u otkupu 2018 ... (sto ako se pogledaju svi tvoji postovi nija bila tvoja pisanija od pre, sve dok nije kupljen jeftin orginal iz 2017 usput i dalje se kupuje) , sada je vreme da cena sveze krene na gore...To sto ne napadam PP je zato sto je on iskreno na svojoj strani i nije "maskirani Zoro" vec pise svoje.. ovakvi kao ovi tvoji zastitnici = kooojici kamufliraju baveci se "postenim proizvodjacima" vecim delom a u par recenica zapisu ono sto zaista zele da kazu citiram ponovo zastitinika=koojica....

"Vreme kad se zivelo od 10 ari maline lepo zivelo je zavrseno. Vreme kad je od ha maline svako drugo domacinstvo imalo hladnjacu,stan u Bg i punu slamaricu je proslost. "

Odvaratno upakovano u lepe reci (ko zeli da shvati moje pisanje neka procita orginalni tekst Zastitnika)

Vidis Jefto tako i ti pises malo u "oblandama" (koje su ukusne ovima koji te pohvaljuju-a zaslepljeni nevide tvoju dvostruku igru) ali ja citam pomno sve i nesmeta mi PP smeta mi ovakvo "kamuflirano" pisanje Koojica=Zastitnika, intiligentan si znas da sam u pravu, Jefto...

Poslednja izmena:
@Marko 17

Mare,pusti teorije zavere,ja ne kupujem orginal.Ja sam proizvodjac,a bavim se jos jednim poslom iz sasvim druge branse.
Ti i PP ne gledate stvari sire,vec samo sebe.Narod mora da zivi od necega.Kojic propada izgubljenoj generaciji nasih mladih ljudi.Za njih nigde nema mesta,sem pojedinaca koji su visoko u partiji ili su pobegli napolje.Nekada je bilo dovoljno da budes radnik i imas neku solidnu platu,sindikat da ides na more,dobijes stan...i opet izbi rat.
Sta danas mladi imaju?Koliko kosta hladnjaca?Je li treba neko da bude vredan i posten i ima platu 300 evra plus bonus od 50 evra za izuzetno zalaganje na poslu pa ce steci hladnjacu ili bilo sta drugo u zivotu?
Ukljuci malo glavu,ne pominji policiju.Mislis da je resenje da se onaj ko se buni malo ispendreci?I sta onda?Reci cu ti,cim se dokopa pistolja,puske,bombe eto ti ga na vratima.Secas li se Lepa sela lepo gore,izuzetan film.A znas ono Da su ove kuce posteno zaradjene,ne bi ih jedni drugima ovako lako palili.

Jefto posle ovakvog pisanja shvatam zasto si zvao koojica da se vrati na forum,meni nije potrebno da objasnjavas ko si, (ja nemam nikakve teorije vec logiku onoga sto citam sta ti pises) to su samo nijanse jedne boje... moze da se zaradi na malini , i zaradilo se od 2012 do 2016 i ti to znas... zato je moguce ici dalje i nadati se boljem u buducim godinama... neka cena bude 165 dinara (u ovoj sezoni) kako sada zajednicki pisemo (ti tek od danas jer nisi tako pisao pre -hoces li par tvojih tekstova da citiram) i bice dobro svima...od toga sa dobim prinosima (pominjem ponovo Stojica) i kvalitenom malinom mozemo ponovo naci svoje mesto... ja sam protiv anarhije i beznadja i uvek cu biti ...ja nemam pendrek ni platu za to, potreban mi je red i mir da bi radio svoj posao a ne sejao mrznju oko sebe....

Jefto posle ovakvog pisanja shvatam zasto si zvao koojica da se vrati na forum,meni nije potrebno da objasnjavas ko si, (ja nemam nikakve teorije vec logiku onoga sto citam sta ti pises) to su samo nijanse jedne boje... moze da se zaradi na malini , i zaradilo se od 2012 do 2016 i ti to znas... zato je moguce ici dalje i nadati se boljem u buducim godinama... neka cena bude 165 dinara (u ovoj sezoni) kako sada zajednicki pisemo (ti tek od danas jer nisi tako pisao pre -hoces li par tvojih tekstova da citiram) i bice dobro svima...od toga sa dobim prinosima (pominjem ponovo Stojica) i kvalitenom malinom mozemo ponovo naci svoje mesto... ja sam protiv anarhije i beznadja i uvek cu biti ...ja nemam pendrek ni platu za to, potreban mi je red i mir da bi radio svoj posao a ne sejao mrznju oko sebe....

A koji posao ti radis?

Nazad
Vrh