pole
Član
Portir'" al na drustvenim mrezama..a za koju hladnjacu..? mogu sam da prdpostavim .......... posto me stegao "neraditis" idem da isetam neki km na ovom ledenom sibirskom vjetru..pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malinu necu brati ako cena na pocetku branja ne bude 150 din/kg.
Prosle godine, cena uz doplatu je nesto malo presla 150din.
Ostvario sam razliku-zaradu od 320.000din na 1.600m¹, rod nesto manji od 5kg/m¹, prvo branje. Ekstra kvaliteta.
Ove godine su jos bolji lastari. Jos uvek sve redovno odradjujem, djubrivo baceno, kad vreme dozvoli vezanje, freziranje, prskanja...
Sve cu raditi maksimalno do branja i ne pocinjem da berem bez cene od 150 din + doplata.
Moja odluka (nije konacna).
Послато са S60 уз помоћ Тапатока[/QUO
B
Bravo galeeee!!!!!! tooo objasni ovom mudrovanu da ima ona narodna ..kad ide krava nek ide i tele ...ulagacemo ii alalicemooo! srbin je tooo!
Gospodina i njegove komentare ne vidim, ne postoje!!!Malinu necu brati ako cena na pocetku branja ne bude 150 din/kg.
Prosle godine, cena uz doplatu je nesto malo presla 150din.
Ostvario sam razliku-zaradu od 320.000din na 1.600m¹, rod nesto manji od 5kg/m¹, prvo branje. Ekstra kvaliteta.
Ove godine su jos bolji lastari. Jos uvek sve redovno odradjujem, djubrivo baceno, kad vreme dozvoli vezanje, freziranje, prskanja...
Sve cu raditi maksimalno do branja i ne pocinjem da berem bez cene od 150 din + doplata.
Moja odluka (nije konacna).
Послато са S60 уз помоћ Тапатока[/QUO
B
Bravo galeeee!!!!!! tooo objasni ovom mudrovanu da ima ona narodna ..kad ide krava nek ide i tele ...ulagacemo ii alalicemooo! srbin je tooo!
Mozda cu, ali samo mozda, ako cena bude blizu 150 din, brati samo par najjacih branja da vratim ulozeno.
Послато са S60 уз помоћ Тапатока
Ruzno je sto neki ovde potcenjuju posao portira,neko mora i to da radi da bi hranio svoju decu, nisu svi vlasnici vise hektara malinjaka i nisu svi (ukljucujuci i mene) zaradjivali od 2013 do 2016 po hektaru cisto i do 10000 eura (u 2016 i vise)) zato budimo skromni i korektni prema drugim profesijama i postujmo tudj rad...pogotovo nocni i 11 meseci u godini.
Suvise slicnosti ima izmedju vas dvojice.
U ovom momentu bi bila realna otkupna oko 165 din.Ali verovatno ce cena rasti.Tako da bi to moglo biti i vise.
2011 godine Descur jos nije kupio Yugent.Crop's je tek ulazio u igru.
Niz sitnih izvoznika funkcionise tako sto kupi malinu po obodnim podrucjima gde nisu direktno ukljuceni veliki igraci.Kupe malinu po nizoj ceni od one isplacene u Zapadnoj Srbiji.Kao sto je nekima placena malina prosle godine 120-130 ili nize (vilamet). Zatim nude tu malinu po nizoj ceni od velikih strancima.Tako obaraju ukupnu cenu srpske maline.
Zasto to rade?
Zato sto nemaju stalne kupce i velike kolicine.Racunaju da sto pre isporuce robu jer smanjuju troskove drzanja u hladnjaci.
Zato treba insistirati na jedinstvenoj akontnoj ceni na nivou cele zemlje.
Ovde se zapravo radi o kukavicjem jajetu koje podmece PP jer je on jedan od tih.Njemu odgovara haos koji bi nastao time sto proizvodjaci ne bi dali malinu velikima,koji najbolje placaju.Vec bi on i oni poput njega izvozili kao sto su to dosada radili.
Kooo to shvatio da se portiri omalovazavaju.? ja ovako priglup shvatih da je neko poredjenje portira koji imaa vremenaa na pretek da kucka po tasturi..... a ne omalovazavanje ...e sad ako se neko uvredi sto ga neko naziva portirom....taj uvredjeni omalovazava portira.... ?
Retko pisem ali citam redovno sve poruke u dosta tema.
Forum je dosta izgubio na kvalitetu i zanimljivosti.
Ne zivim u selu niti od maline i kupine ali mi je i to bitan izvor prihoda.
Po realnim tabelama koje vodim u OFFICE i EXCEL cena prema proizvodjacu maline je preko 200.din a kupina preko 120.din.Nemojte racunati svoje dnevnice,to NIJE prihod,to je Vas rad koji naplacujete kod sebe ili kod drugog da ste isli negde za dnevnicu...Prihod Vam je ovo sto ostane PREKO Vasih naplacenih dnevnica i dnevnica Vasih ukucana,preko amortizacije,goriva,htz opreme,itd itd...Ko vodi ispravne tabele on zna o cemu pisem...
Ako bude cena losa ja cu malinu prodavati kao svezu jer nemam mnogo a kupina ide u vino kao i do sad.Tako radim i zadovoljan sam.Ne ubedjujem se niti molim za cenu,napravim je sam shodno trzistu i ponudi..
A sto se tice HLADNJACA,zelim da im porucim da se ne cude sto u gajbicama nalaze biber-crep i kamenje a odozgo roba-----Ljubovija--- ili sto se gajbice koje nisu na vrhu naprskaju malo glifomark,glifosal itd...----------Kosjeric---a o Valjevskoj podvali ne bih da pisem ovde...pa neka nastave da ugnjetavaju i ponizavaju Srpskog Seljaka i nek se na kraju presaberu kolika im je korist a kolika steta...
Ja znam da trziste odredjuje cenu ali dajte malo podelite i profit a ne samo gubitke...Ziveli...