Plasman i cena maline u 2018 godini

Portir'" al na drustvenim mrezama..a za koju hladnjacu..? mogu sam da prdpostavim .......... posto me stegao "neraditis" idem da isetam neki km na ovom ledenom sibirskom vjetru..pozz

Istina je opasna stvar. Nadam se da ce biti hrabrih da priznaju posle svega da sam bio u pravu. A to vreme uskoro dolazi. Imate lep smisao za humor a kada bi bili tako mastoviti oko svojih problema siguran sam da bi pronasli resenje.

Malinu necu brati ako cena na pocetku branja ne bude 150 din/kg.
Prosle godine, cena uz doplatu je nesto malo presla 150din.
Ostvario sam razliku-zaradu od 320.000din na 1.600m¹, rod nesto manji od 5kg/m¹, prvo branje. Ekstra kvaliteta.
Ove godine su jos bolji lastari. Jos uvek sve redovno odradjujem, djubrivo baceno, kad vreme dozvoli vezanje, freziranje, prskanja...
Sve cu raditi maksimalno do branja i ne pocinjem da berem bez cene od 150 din + doplata.
Moja odluka (nije konacna).

Послато са S60 уз помоћ Тапатока

@Gale T.

Ako tako puno ulazete sve, kako mozete da ne berete? Sta pusticete da propadne? Nemojte molim Vas takve price. 150din cena, u ovom trenutku jako tesko, no do nove sezone ima jos vremena ko zna sta se moze sve u medjuvremenu izdesavati.

Ostvario sam razliku-zaradu od 320.000din na 1.600m¹, rod nesto manji od 5kg/m¹, prvo branje. Ekstra kvaliteta.
Ove godine su jos bolji lastari. Jos uvek sve redovno odradjujem, djubrivo baceno, kad vreme dozvoli vezanje, freziranje, prskanja...
Sve cu raditi maksimalno do branja i ne pocinjem da berem bez cene od 150 din + doplata.

Послато са S60 уз помоћ Тапатока[/QUO
B
Bravo galeeee!!!!!! tooo objasni ovom mudrovanu da ima ona narodna ..kad ide krava nek ide i tele ...ulagacemo ii alalicemooo! srbin je tooo!

Послато са S60 уз помоћ Тапатока[/QUO
B
Bravo galeeee!!!!!! tooo objasni ovom mudrovanu da ima ona narodna ..kad ide krava nek ide i tele ...ulagacemo ii alalicemooo! srbin je tooo!
Gospodina i njegove komentare ne vidim, ne postoje!!!
Mozda cu, ali samo mozda, ako cena bude blizu 150 din, brati samo par najjacih branja da vratim ulozeno.

Послато са S60 уз помоћ Тапатока

Ruzno je sto neki ovde potcenjuju posao portira,neko mora i to da radi da bi hranio svoju decu, nisu svi vlasnici vise hektara malinjaka i nisu svi (ukljucujuci i mene) zaradjivali od 2012 do 2016 po hektaru cisto i do 10000 eura (u 2016 i vise)) zato budimo skromni i korektni prema drugim profesijama i postujmo tudj rad...pogotovo nocni i 11 meseci u godini. Moj komsija je portir u Sevojnu i radi nocu za 28000 dinara (235 eura mesecno sa godisnom platom od 2820 eura) Njemu je potrebno 4 godine da zaradi od ono sto sam ja imao od 1 hektara maline u 2016...Moj komsija je ponosan covek i ponavljam hrani svoju decu od svog rada....

Poslednja izmena:
Ruzno je sto neki ovde potcenjuju posao portira,neko mora i to da radi da bi hranio svoju decu, nisu svi vlasnici vise hektara malinjaka i nisu svi (ukljucujuci i mene) zaradjivali od 2013 do 2016 po hektaru cisto i do 10000 eura (u 2016 i vise)) zato budimo skromni i korektni prema drugim profesijama i postujmo tudj rad...pogotovo nocni i 11 meseci u godini.

Ko je ovde ko?PP = M17?

Nece se vise vratiti 2011.Te godine rolend je pao na 1,8 evra.A cena u otkupu 0,7 evra.
Nikada se to vise nece ponoviti!

@Nece se vise vratiti 2011.Te godine rolend je pao na 1,8 evra.A cena u otkupu 0,7 evra.
Nikada se to vise nece ponoviti!

Jefto pusti 2011 to je ruzna proslost (malo malo pa prizivas-u prevodu cackas diskretno i da ne boli kao kad pp direktno pise), nece se to vise ponoviti slazemo se....., U ovom poslu sa malinom sam racionalan i tolerantan i ne znaci da moram da pisem za ili protiv nekog... ja imam moj stav ... ne odgovara mi sta pise PP uvek, ali citam i njegovo pisanje to je njegova sloboda na ovom forumu-to je njegov stav ...nesmeta mi ni sto neko nece brati malinu na 150 dinara to su licne teske odluke, nesmeta mi sto ljudi neveruju u Ipard i sve ono sto drzava vraca kao subvencije itd...smeta mi ponizavanje profesije portira-koji po nekima umesto da radi pise po forumu- na primer, zato i reagujem na takva pisanja... ovaj forum nije rezervisam za jednoumje (bilo bi dosadno kao na forumu kupinara ) poucno je cuti i drugu stranu medalje....usput zasto te odjednom interesuje 2011? Otkud znas da je cena rolenda bila 1.8 eura, jesi li ti tada izvozio po toj ceni? Sta zelis da ti odgovorim da cena moze biti biti 0.7 eura u otkupu pa da legnem na tvoju kratku navlakusu (tvoj post o 2011) ...a ti se kao boris da cena nebude tako niska.....providno zar ne.... Ja sam vec vise puta napisao i rekao svoje, otkupna cena realna za sve (jedinstvena za celu teritoriju Srbije-za isti kvalitet) bi bila 165 dinara za vilamet (185 za miker) i bilo bi dobro da ucinimo sve da se udruzimo u jedno jedino udruzenje (Malinari Srbije) i izadjemo pred hladnjacare i drzavu kao mediatora sa takvom cenom (i ne akontnom nego fiksnom) za ovu godinu i potpisemo ugovor pre berbe....a ne da kukamo posle ....jer ona je realna i moguca ako je ugovorimo pre berbe (u toku berbe sva gimnastika velikih hladnjaca je moguca cak i kako neko pomenu ovde dnevne cene)...sve ostalo bice "ko hoce vece izgubi iz vrece"

Poslednja izmena:
Suvise slicnosti ima izmedju vas dvojice.
U ovom momentu bi bila realna otkupna oko 165 din.Ali verovatno ce cena rasti.Tako da bi to moglo biti i vise.

2011 godine Descur jos nije kupio Yugent.Crop's je tek ulazio u igru.

Niz sitnih izvoznika funkcionise tako sto kupi malinu po obodnim podrucjima gde nisu direktno ukljuceni veliki igraci.Kupe malinu po nizoj ceni od one isplacene u Zapadnoj Srbiji.Kao sto je nekima placena malina prosle godine 120-130 ili nize (vilamet). Zatim nude tu malinu po nizoj ceni od velikih strancima.Tako obaraju ukupnu cenu srpske maline.
Zasto to rade?
Zato sto nemaju stalne kupce i velike kolicine.Racunaju da sto pre isporuce robu jer smanjuju troskove drzanja u hladnjaci.
Zato treba insistirati na jedinstvenoj akontnoj ceni na nivou cele zemlje.
Ovde se zapravo radi o kukavicjem jajetu koje podmece PP jer je on jedan od tih.Njemu odgovara haos koji bi nastao time sto proizvodjaci ne bi dali malinu velikima,koji najbolje placaju.Vec bi on i oni poput njega izvozili kao sto su to dosada radili.

@sokkia

Postovani, ako vam smetaju moji postovi ne morate ih citati. Jos jednom se smejem koliko mastovitosti imaju pojedinci kada mene treba omalovaziti. Postavljam pitanje, sta vi cinite da promenite stanje stvari? Tako da otkup docekate spemni i sa cenom zadovoljni? Strasno je da se neke normalne i originalne ideje odbacuju jer su ljudi pasivni, sire defetizam i negativnu energiju, veruju da ce se stvari resiti sane od sebe... Ako sami ne promenite stvari niko to nece uraditi umesto vas, ni ministarstvo, ni drzava a ni hladnjace.

Kooo to shvatio da se portiri omalovazavaju.? ja ovako priglup shvatih da je neko poredjenje portira koji imaa vremenaa na pretek da kucka po tasturi..... :sta: a ne omalovazavanje ...e sad ako se neko uvredi sto ga neko naziva portirom....taj uvredjeni omalovazava portira.... ?

Problem nije resen napadom na clanove foruma koji pisu drugacije.To nije resenje.Ovo su tekovine demokratije i meni je drago zbog toga.Tekovina demokratije je i cena od 2 EUR-a,a i od 1 EUR-a.Vecina Vas nezna '90 godine i robno-novcanu privredu.Malina za kukuruz,brasno,so ,secer,kafu,prasak a i pivo.A sada je problem pp ili marko sto napise nesto malo vise i ponavlja nesto sto nezelim da procitam a citam, jer mi cena neodgovara.Konacno procitah cenu od 165 dinara.ODLICNO! ODMAH PRIHVATAM I DAJEM RABAT 10 %!

Suvise slicnosti ima izmedju vas dvojice.
U ovom momentu bi bila realna otkupna oko 165 din.Ali verovatno ce cena rasti.Tako da bi to moglo biti i vise.

2011 godine Descur jos nije kupio Yugent.Crop's je tek ulazio u igru.

Niz sitnih izvoznika funkcionise tako sto kupi malinu po obodnim podrucjima gde nisu direktno ukljuceni veliki igraci.Kupe malinu po nizoj ceni od one isplacene u Zapadnoj Srbiji.Kao sto je nekima placena malina prosle godine 120-130 ili nize (vilamet). Zatim nude tu malinu po nizoj ceni od velikih strancima.Tako obaraju ukupnu cenu srpske maline.
Zasto to rade?
Zato sto nemaju stalne kupce i velike kolicine.Racunaju da sto pre isporuce robu jer smanjuju troskove drzanja u hladnjaci.
Zato treba insistirati na jedinstvenoj akontnoj ceni na nivou cele zemlje.
Ovde se zapravo radi o kukavicjem jajetu koje podmece PP jer je on jedan od tih.Njemu odgovara haos koji bi nastao time sto proizvodjaci ne bi dali malinu velikima,koji najbolje placaju.Vec bi on i oni poput njega izvozili kao sto su to dosada radili.

-Bravo Jefto, ko drugome jamu kopa u nju sam upada, (ovo ces razumeti samo ti) jasno mi je sve , upravo sam ja (mali buduci hladnjacar) koji ce uzeti skandinavce .... jer ne kupujem po Bosni, imam moje zasade i moje komsije i uvodimo Gap.... koji kupci traze,nemam problema sa sledljivoscu... idemo dalje delijo...Tvoja recenica "U ovom momentu bi bila realna otkupna oko 165 din.Ali verovatno ce cena rasti" otkriva ko si, pokrivas pricu o 0.7 eura, prekrivas tvoj post o 2011, sto sam ocekivao u tvom sledecem postu posle "navlakuse" ... pricaj o tome, pricaj... ponovo...ja sam spreman, jako spreman...I nema vise "Zato treba insistirati na jedinstvenoj akontnoj ceni na nivou cele zemlje" .. reci cu ti privatnom postom zasto... nema vise price o "akontnoj ceni" ... akontna cena je prevara...za proizvodjace se jer nadaju vecoj ceni (doplati koje nema-a sluzi kao serum za umirenje), a za postene hladnjacare iz Srbije muku oko prodaje ....jer kad kupis po akontnton ceni neznas po kojoj ceni da prodas a drugi vec prodaju ... a to odgovara onima koji kupuju po niskoj ceni i uvoze iz Bosne i po fiksnoj niskoj ceni prodaju po Svetu a sve na stetu srpskog malinarstva ....zavesa je pala... radovan III je na delu

Poslednja izmena:
Kooo to shvatio da se portiri omalovazavaju.? ja ovako priglup shvatih da je neko poredjenje portira koji imaa vremenaa na pretek da kucka po tasturi..... :sta: a ne omalovazavanje ...e sad ako se neko uvredi sto ga neko naziva portirom....taj uvredjeni omalovazava portira.... ?

P-P nije obican portir vec ;napredan;portir pun ideja koje nikom netrebaju.

Retko pisem ali citam redovno sve poruke u dosta tema.
Forum je dosta izgubio na kvalitetu i zanimljivosti.
Ne zivim u selu niti od maline i kupine ali mi je i to bitan izvor prihoda.

Po realnim tabelama koje vodim u OFFICE i EXCEL cena prema proizvodjacu maline je preko 200.din a kupina preko 120.din.Nemojte racunati svoje dnevnice,to NIJE prihod,to je Vas rad koji naplacujete kod sebe ili kod drugog da ste isli negde za dnevnicu...Prihod Vam je ovo sto ostane PREKO Vasih naplacenih dnevnica i dnevnica Vasih ukucana,preko amortizacije,goriva,htz opreme,itd itd...Ko vodi ispravne tabele on zna o cemu pisem...

Ako bude cena losa ja cu malinu prodavati kao svezu jer nemam mnogo a kupina ide u vino kao i do sad.Tako radim i zadovoljan sam.Ne ubedjujem se niti molim za cenu,napravim je sam shodno trzistu i ponudi...

....................obrisan sporan deo teksta,neproverena informacija.....................

Ja znam da trziste odredjuje cenu ali dajte malo podelite i profit a ne samo gubitke...Ziveli...

Poslednja izmena:
Retko pisem ali citam redovno sve poruke u dosta tema.
Forum je dosta izgubio na kvalitetu i zanimljivosti.
Ne zivim u selu niti od maline i kupine ali mi je i to bitan izvor prihoda.

Po realnim tabelama koje vodim u OFFICE i EXCEL cena prema proizvodjacu maline je preko 200.din a kupina preko 120.din.Nemojte racunati svoje dnevnice,to NIJE prihod,to je Vas rad koji naplacujete kod sebe ili kod drugog da ste isli negde za dnevnicu...Prihod Vam je ovo sto ostane PREKO Vasih naplacenih dnevnica i dnevnica Vasih ukucana,preko amortizacije,goriva,htz opreme,itd itd...Ko vodi ispravne tabele on zna o cemu pisem...

Ako bude cena losa ja cu malinu prodavati kao svezu jer nemam mnogo a kupina ide u vino kao i do sad.Tako radim i zadovoljan sam.Ne ubedjujem se niti molim za cenu,napravim je sam shodno trzistu i ponudi..

A sto se tice HLADNJACA,zelim da im porucim da se ne cude sto u gajbicama nalaze biber-crep i kamenje a odozgo roba-----Ljubovija--- ili sto se gajbice koje nisu na vrhu naprskaju malo glifomark,glifosal itd...----------Kosjeric---a o Valjevskoj podvali ne bih da pisem ovde...pa neka nastave da ugnjetavaju i ponizavaju Srpskog Seljaka i nek se na kraju presaberu kolika im je korist a kolika steta...

Ja znam da trziste odredjuje cenu ali dajte malo podelite i profit a ne samo gubitke...Ziveli...

E vidis Kupinar,, kao sto reagujem na potcenivanje profesije portira, i tebi cu jasno i glasno da kazem oni koji "naprskaju glifomarki li glifosal na ubrane gajbice maline " su oni koji treba da zavrse u zatvoru jer truju ljude, a zbog takvih cena srpske maline u otkupu moze biti i 0 eura ( covece da li znas da su to otrovi za ljude i zivotinje ....otrovi, herbicidi direktno naprskani na ubrane gajbice...) ako nekom nije zao ljudi neka zazali malo za zivotinjama.... odvratno ....dokle smo dosli.... meni se gadi... jad i beda...nedaj Boze da deca to pojedu....) Mislim da bi ovim forumom morati uskoro da se pozabavi Policija jer ovo su gadne pretnje za zdravlje ljudi i sve one zive od ovog malinarskog posla... postalo je opasno , ovo je prevrsilo svaku meru... ovo je strasno.......zao mi je i sloboda pisanja ima svoje limite ovo je krivicno delo...zaista mislis kupinars da nemas ime i prezime (iza ovog tvog forum imena) i da mozes slobodno da ovakve gadosti pises (ako je i za tudje radnje mozes bar da svedocis ko to radi posto ti znas ko to radi i o tome pises)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh