Svaka firma moze da izvozi, @marko17 je u pravu. Objasnite mi ako to nije tako kako lista izvoznika broji preko 200 clanova? Nego te ''kafanske price'' kad dokoni lhudi sede u kafani i smisljaju teorije zavere a pri tome niko nista ne radi... Veci je problem naci kupca nego izvesti to oricam iz iskustva.
Pre neki dan ovde formirano neko udruzenje malinara. Sladjana, predsednica udruzenja, je i clan tog saveta za malinu koju formira drzava, sa "premijerkom" na celu. Ona je nama iznela podatak, a nemam razloga da joj ne verujem, da je za izvoz maline iz srbije licencirano 8 firmi ili hladnjaca, a da sve ostale izvoze preko tih 8. Ona rekla, ja prenosim njene reci. A sto se tice ovih ljudi o kojima sam pisao, receno je da bas samo malinu ne mogu da izvoze, odnosno za to nisu mogli da nabave potrebne dozvole, stvarno neznam pojedinosti, ja se interesovao da preko njih prodam i moju malinu pa sam zato i pitao i to mi odgovorila. A prosle godine njen zet kupio od mene tonu maline da proba da pece rakiju, inace on je vlasnik onih rakija barova po beogradu i po austriji, ima ovde mali pogon za pecenje tih vocnih rakija, i bio zadovoljan. Nisu oni uopste glupi i naivni, i kad oni nisu uspeli da se probiju onda treba da nam bude jasno o cemu se radi