Upoorno govorim da mi se jeb3 za 33 ara moje maline,to nikad nisam ni brao niti sam ikad 1kg prodao jer nemam vremena niti da se bavim sitnicama,ali bas ta vasa famozna malina je okidac za mnoge cene voca ukljucujuci jabuku koja mi je bitna, visnju,tresnju,kupinu itd itd.
Uvek se lomi na malini. Daj Boze da malina bude i 400dinara ali lepo sam napisao sta i kako.
marko
kad imas 10h jabuke kao neko ko nema AV ledja,ne znaci da ce imati 50tona po hektaru,vec se moze zalomiti godina da bude 50 tona na 10 hektara. jos da ne spominjem 1,2,3 klasu itd itd. a osiguranje od mraza je utopija,i to pod uslovom da kuce pristanu s obzirom da su parcele pored vode,tako da sve osiguravajuce kuce beze od toga kao djavo od krsta.
lepo je veslati da ce malina kostati 200 dinara ili 155 i uzivati u toploj kuci do juna,onda kad vam krknu 100dinara ili ne daj Boze manje,infarkte cete dobijati.
MARKO ``Malina svakako nemoze biti 100 dinara u otkupu to su samo probni baloni``
Trziste i proizvodjac je odavno isproban,kupina je dokaz u prethodnih 10 godina,a sad je malina dobila istu putanju kao i malina,isti scenario sledi. To da li moze da bude 100 din ili tek cete da vidite. ne moze av av od vazduha da zivi.
Problem srbije je klasican primer penzionera,skine im se 10 posto penzije,svu avu j mater, za godinu dana av vam podigne 5 % penziju i da po litar ulja i svi klecita ispred ava kao ispred Boga. Taj scenario je osakatio srbe,prodali su se mnogi za kilo secera. Sad ce taj secer na nos da izadje.
Dobili ste zelenase ,kamatase koji rade legalno sa drzavam i mogu vam otudjiti imovinu. Dobili ste da svaki racun za sve morate platiti.Dobili ste naftu od 150 dinara,vestak zesce skup,hemija koja dolazi ovdje je DZ kvaliteta a po najvisim cenama. Svi su uredno oporezovani. Struja vam je otisla na gore,telefon,porezi,voda,jos 19 stavki NAM se naplacuje kroz osnovne dazbine koje placamo drzavi. Penzije smanjene drasticno. lekovi,hrana,voda otisli drasticno na gore. Plate smanjene,nezaposlenost cveta.
E sad pogledajte sve ovo gore navedeno. Da li sad shvatate da taj kineski traktorcic koji ste dobili 60% ``GRATIS`` ste vec platiti 160% od realne cene,platili ste ga pre nego sto ste i pomislili da ga kupite. ovo je klasican primer. isto ovo vazi i za ``subvencije``. bile su 12 000 din a sad su 2000 po 1ha. shvatite da ste vec sve to platiti sto ste dobili ``gratis`` i pre nego sto ste konkurisali za neku ``pomoc od drzave``. imt i rakovicu i posle x decenija ne mogu da uniste,taj kvalitet za cenu koju kosta,a fabrike su otisle u q,i sad nam mazu oci sa kojekakvim villagerima,kineskim traktorima, stihlom i huskvarnom iz kine i turske. isti taj stihl i husqvarna i sve masine koje mi kupujemo za `srpsko` trziste dolaze DZ kvaliteta,sve nam se uvaljuje,sav otpad po ogromnim cenama.Da jos jednom sumiramo,nista niste niti cemo dobiti dzabe,figurativno 7 000 000 ljudi je dobilo sve namete povecane,harac je strasan,a samo ce poneko od te brojke dobiti po neki traktorcic ili neku smejuriju da nam zamazu oci. I na kraju vam proizvod stave u bescenje,vas u kredite,a oni se trostruko osiguraju i desetostruko ovajde. Stoga ne prodajte muda za bubrege,otreznite se.