@vilamet2012
Cena nece da dodje sama od sebe, za dobru cenu mora da se radi, morate malo da se potrudite. Od nekih poznanika znam da dosta vas iz Arilja ima stanove po Beogradu, cuo sam i da se dobra vozila voze a i da ste kupili dosta novih a jako skupocenih traktora , dal Taffa ili tako nesto zaboravio sam to mi je rekao jedan prijatelj koji radi na spediciji. Usput sam cuo da su mnogi dole kod vas sedeli ili u kaficu ili u kafani dok su radnici brali maline, ziveli ste jako lepo kao u svajcarskoj. Svemu lepom dodje kraj... Ti sto vade neka vade, to i nisu pravi proizvodjaci a ovi drugi koji su dugo u poslu znaju da ce doci bolja vremena i oni ce i prekostati osim ako nisu sve potrosili na stanove , skupocena letovanja, nove automobile... Udruzite se, postavite strucne ljude napravite model koji vec postoji npr u Italiji i krenite da radite a ne da iznalazite razloge kako su svi drugi osim vas samih krivi za malu cenu. Pa vi radite preko 30god malinu pioniri ste u tome a za to vreme nista novo i inivativno niste uradilu, niste u stanju da geografsko poreklo pocnete da koristite. Vi naprosto spavate i to dubokim snom...
- - - - - - - - - -
@vilamet
Za svo vreme proizvodnje maline vama su krajnji dometi par proizvodjaca sokova, dve firme cini mi se sto suse malinu i ... Jako malo, niste mislili da ce doci teska vremena niste se spremali na to. Jedna indijanska poslovica kaze, parafraziracu je, ''Posle svake kise docice sunce i obratno''. Vi ste mislili da ce sunce non stop grejati. Smeta mi jako kad cujem koliko je novca drzava ulozila dole kod vas a vi nista... Taj kraj dole, pa dve velike hladnjace ste unistili a sredstva dobijena od drzave, plus drzavnu nju ne racunam.. Moj savet, pocnite da radite vec danas jer ako pocnete sutra izgubicete jedan dan a vremena vise nemate.