Srbine, kad neko napise da prestanes da vices, to znaci da za tekst prestanes da koristis samo velika slova. Pisanje iskljucivo velikim slovima se smatra vikanjem i nekulturom.
Moram da priznam da me svojim postovima podsecas na jednog lika sa foruma ali u suprotnom smeru. Bio ovde neki lik koji je sebe proglasio poznavaocem prilika i u svakom postu je ubedjivao proizvodjace da treba brati malinu na 80 dinara, kupinu na 30 dinara i da i tu ima zarade. Ti radis suprotno od toga, naravno imas pravo, ali si malo zatrpao forum jednim te istim porukama.
A to sto na forumu pozivas na bojkot, nema nekog efekta, jer 95 posto proizvodjaca nije culo za ovaj forum. Poznajem dosta njih koji kad treba da rade zastitu, samo udju u polj apoteku I kazu daj mi neki insekticid, ili nesto protiv trulezi, a da nemaju pojma pre toga cime su prskali, kolika je karenca i slicno. Prilicno smo neobrazovana nacija i mislimo da sve znamo.
A da ce ljudi brati kupinu na 20 hoce, jer u nekom selu baba i deda kad se preracunaju 1500 kg po 20 din. to je 30000 dinara. Za te pare kupice svinjce i drva za pola zime, a ako ne bere zna da mu necemo ni ja ni ti pomoci
Ti si u pravu. TO je problem ovog drustva. Siromastvo udruzeno sa neobrazovanoscu. Kada na to dodamo tvrdoglavost i bezobraluk,osiguravamo sebi propast. Tesko ce se ovo drustvo uzdici,ali moje je da pokusam,ne kosta me nista.
Cak i da kupi svinjce i drva za 30 000, fali mu jos oko 16 000dinara da to svince nabije nekih 100kg,tako da mu opet 20dinara nece pomoci,ali kad shvati i mucne glavom,ako mu KUPINA bude 80 dinara,onda ce imati 120 000dinara,pa ce to svinjce utoviti na 200kg,imace da plati i mesara i veterinara i jos da dokupi drva da napravi prsutu.
Ovo je poenta price,ne radi se i svinji,vec o ceni ispod koje ne smemo da damo svoj proizvod u nadi da cemo mozda nesto promeniti.
Najlakse je poslati zenu i decu i brati za 20 dinara,pola dati na cigare a pola na pesticide i to je to.
Znam 20 domacinstava koji beru kupinu po ceo dan,danima,mesecima oko nje,cisto da bi kupili cigare i po koje pivo.
poznavalac prilika nije ni opozicija ni vlast,vec neka x osoba viskog ega sa premalo znanja a previse slobodnog vremena da visi 24h ovde i prepucava se i ubedjuje narod u neke besmislene gluposti.
Bar neka ljudi kao ti i ja sto smo,koji shvataju sta zapravo znaci cena kupine 20 dinara i maline od 80 bojkotuju,bore se,a ima nas mnogo,mozda se nesto pozitivno desi.
STAVLJAM AKCENAT NE NA MALINARE,nego na sve one koji su opravdano nezadovoljni svojim poslom,platama,radom,cenama svojih proizvoda itd.
Na one zene sto u juri nose plavu traku oko ruke kad dobije da bi smele da izadju da mokre,za one sto im je plata 18 000dinara a dobiju na racun 25 000 i tih 7 000vracaju poslodavcu na ruke, na one koji rade za minimalac 6dana po 12 sati ili 15sati, na one sto im je mleko 25dinara, na one koji placaju naftu 160 dinara,
najskuplju struju,poreze,na one koji ne mogu da zaposle svoju decu,na doktore koji prodaju kokice,na babe sto su im penzije 15 000dinara a lekovi duplo,na stotine hiljada ljudi bez prava na lecenje,na one koji nemaju ni za hleb a ni sa hlebom.
UDAHNITE DUBOKO I SHVATICETE U KAKVOJ SE POZICIJI NALAZITE ZATO STO NIKADA NISTE BILI SPREMNI NA PROMENE,ZA BOLJE.
MI PATIMO OD STOKHOLMSKOG SINDROMA,NAVIKLI SMO NA LOSE,NA SPLACINE, ZA NAS JE NEPRIHVATLJIVO DA JEDEMO TORTU,NAVIKLI SU NAS NA SPLACINE U TOJ MERI DA SE PLASIMO DA UZMEMO KOLAC U RUKU.
IZMENILI SU NAM SVEST,PSIHU,RAZMISLJANJE,ZAMENILI SU NORMALNO S NENORMALNIM I UBEDILI SU NAS DA JE NENORMALNO NORMALNO.
BUDITE SE LJUDI.