Pivski ječam 2013/2014

Druga parcela jaca oko 30 m po kj , prosek 26-27 cekam da izmere sve. Uglavnom misevi su mi napravili haos... Sta je tu je , idemo dalje. Greska mi je i u rasipanju min. Djubriva , sledi nabavka rasipaca sa dva diska. Na malim normama djubrenja ne moze kvalitetno da se raspe .

Zavrsio jecam,prosek 3400kg/kj,vlaga od 11,5 do 12%,proteini od 11.5-11,7%,necistoca 1,5-1,8% sve to kako koji kamion.........
Pretilo je da bude vise,medjutim misovi i polog su odneli deo prinosa,al sta je tu je,dobro je i ovako...

Evo cetvrti dan u zetvi.Prinosi po meni vrlo dobri.Danas na jedoj parceli 3800 kg/j bilo je parcela i sa 3000 Kg/j .Za sada 3300-3500 Kg/j prosek.Prihrana 100 kg/j mesanog jesenas,100 kg/j An proletos i zastita protiv korova i dve zastite protiv bolesti.Proteini variraju u velikom opsegu od 10,5 do 12 %

Da li neko zna cenu jecma za ovu godinu? Ja sam ga predao, ali jos uvek ne znaju cenu.

Prskanje obavezno,ako polegne prepolovi prinos,nemoj preterivati sa vestakom zbog proteina,obavezno prskanje od bolesti,dva puta kao zito.

Bogami i jecmu lezi ova kisa,Nektaria poludela,klasa ce za jedno 10 dana:
1zv6azo.jpg

2usz88n.jpg

aw8f2a.jpg

Nazad
Vrh