Pivski ječam 2013/2014

Ipak je uradio posao taj Cycocel
2hnbz9w.jpg

20b0o6g.jpg

Kod mene se opet malo povaljao od nocasnjeg vetra,a taman se vratio nazad,sta ce biti posle ove kise sto najavljuju pitaj Boga,ja sam prskao sa 2lit/h i na vreme al opet on izdzikljo kao zadnja guma od ferdzana,kao suma je pocinje da zuti polako...

Danas obilazio jecam.Deo parcela prskan fungicidima 2 puta a deo parcela samo jedanput(Vremenske prilike nisu dozvolile a i bio sam u skripcu sa vremenom,valjalo je prskati soju i kukuruz)Agrotehnika kompletna sa redukovanim kolicinama vestackog djubriva zbog specificnosti proizvodnje.Zastavicar bio zdrav do nedavno sada posustaje ali mislim da sada ako izdrzi jos 10-tak dana i vreme je da se susi i zri.Zaboravih reci da je polegao ukupno na svim njivama ok 10%-15%
wp20140525095749pro.jpg

wp20140525095809pro.jpg

wp20140525095843pro.jpg

Poslednja izmena:
Danas drugar uradio 34kj pivarca,prosek oko 4t/kj,vlaga je bila oko 10h 13,6 popodne je pala na 12,5....Ja prekosutra startujem,zri iz sata u sat.

I ja obišap šogorov pivarac ,sutra,prekosutra ga skidamo oko 5 po podne mislim da nije imao ni 10% vlage,prinos ne obećava kao ni moj stočni ima ga more slame koliko hoćeš klasova mnogo ali zrno nikakvo sparušeno.Javljam rezultate.

Tako je,nije bas nesto zrno al je potesko,slama je jaka pa su pucale i kose,mora polako da se tera.....
U temi psenica sam naveo da ce kasna zita nagaziti zbog ove vrucine,ima da budu jako izoblicena,sparusena,valjala bi ova kisa u Nedelju sto najavljuju.

Nikola ni rana nisu u nekoj formi.Skuvala se i isfenirala.Videćemo šta će biti ali mi se sve više čini da smo najebali.

Nisu zato sto ih vise uhvatila bolest,al im vrucina nece toliko smetati kao kasnim,joj al mirise na 2012g....

Danas vlaga pala na 11,5 pocinje polako da lepo prasi za kombajnom,sutra da zakosim pa da nosim na kontrolu,ako su vlaga i proteini dobri deljem redom....

Hektolitar je oko 69-70,proteini do 12%,e sad videcu kod mene kako je...

Malo pre se vratio kuci,vlaga 17,2% ima jos po koje zeleno,al je zrno krupno i tesko straota,prinos cu videti tacan na kraju,al bice oko 38-40 meteri po kj.
Izacu sutra popodne da vidim ima li izmene...

Poslednja izmena:
Vlaga 10 % , na jednoj parceli miševi napravili katastrofu (baš ova što je na slikama) prinos loš 2400 po jutru, danas će raditi drugu parcelu, nadam se da su nju manje oštetili .::lose::::lose::

Nazad
Vrh