Pioneer hibridi

koliko ste upoznati sa Pioneerovim ulaskom u korporaciju Du Pont i novog brenda u pioneerevom asortimanu sjemena dupont pioneer optimum Akva Max P0216 i Po412 hibridima posebno rađene za sušu.Sve se nalazi u katalogu za 2013 god.
Gde si naso ovaj Po412 u katalogu ga nema?

Ja sam upoznat samo sa Po216, to zvanično i ima kod nas, s tim da imaju samo 25.000 setvenih jedinica za celu Srbiju, tako nam je rekao promoter na predavanjima. Ipak, pokušaću da nađem malo za probu. Ne znam druže, možda je i marketing u pitanju, ali je bar u rangu sa cenama F38, P1114, i ostalih najskupljih, dakle ne odskače. Ostalo si verovatno pročitao u katalogu, 5% ima prednost u odnosu na ostale njihove najprinosnije u stresnim godinama, 3% u prosečnim godinama. Koji je FAO Po412?

Pa sad, čoveku kad gledaš nikad nije dovoljno. Treba biti i realan, gledati na sitnice. Npr., po priči promotera, Aqua Max podnosi do 7-8 Celzijusa više, što u sušnoj godini znači; takođe, svila u običnom kukuruzu izraste od 6 do 8m, dok AM izgura do 12-15m! Znači duža oplodnja, bolja oplodnja, malko duži klip i bolje popunjen. To nam je sve promoter pričao, ako je on lagao nas, i ja sad ovde lažem, međutim mislim da je Pioneer ozbiljna kompanija i da joj ne stoji da gazi svoju reč.
Kad staviš te sitnice na papir, dobiješ 150-200kg više po k.j. kukuruza. Tiha voda breg roni, zar ne?

na drugoj strani kataloga gdje je objaašnjenje za akvamax ili nisam dobro skonto.Jel sijo ko F58 ja bi trebao neka 3 ha da ubacim ali nisam se sreto sa njim,kolika mu je osrednja rodnost.Na tij oarceli mi je zaoran MAP 250kg/ha i planiram još dobro da ga osolim

Iskustva ko je sejao P1114?! Jedan caletov drugar ga hvali,moj matori odmah da sejemo taj...Ne sumnjam da je dobar ali bi pre iskustva vas,koji ste sejali!Prosla godina i nije neki reprezent ali opet moze se videti neki potencijal...

Iskustva ko je sejao P1114?! Jedan caletov drugar ga hvali,moj matori odmah da sejemo taj...Ne sumnjam da je dobar ali bi pre iskustva vas,koji ste sejali!Prosla godina i nije neki reprezent ali opet moze se videti neki potencijal...
A kad bi okrenuo samo par strana unazad,da li bi ti bilo tesko?

video sam ga ja kod mog druga brz porast visoka rogusna biljka on ga je sejao na 18 ali je na kraju susa zejebala sve ja planiram da ga sejem ali necu gusce od 22

Za susnu godinu,sasvim ok prinosi.
Zar je taj p1114 toliko superiorniji od ostatka?
Promoteri kazu da da.
img0791.jpg

Evo ti prinosi,posto znam ljude,domacinski se radi,znaci mesano se zaorava i u prolece se isto dobro soli.
Sad je samo pitanje,da li je podrivano ili orano to neznam.
Koliko sam gledao sam p1114 nije za berbu beracem,to su i promoteri rekli.

Ma znam , ali ipak je to malo nevjerujem da su tako namjerno sijali izgleda da ga je falilo , ne kažem za ovaj 1114 nego za one druge oko 30000 , to je oko 29 cm razmak da su svi opstali.

A ja mislim da je prinos u pitanju, a ne broj biljaka po ha
Ne moze biti prinos,vec samo hiljade biljaka ali skraceno,znaci 39.80 bi bilo 39800 biljaka po k.j ili oko 69.500 biljaka po hektaru! Uh Kish sad si me skroz raspametio,kako bre nije za berac?!Fao 650 je cini mi se a ako je kao sto Leka kaze robusno stablo,mora da je i klip dobar...Kad pocnes berbu sa 27-28% ne bi smelo biti problema,a najniza stabljika ako je bila to je mozda od suse,pa nije stigao da izraste...mada opet brzi porast sa druge strane,skroz zakukuljeno!

U pravu si savato, izgleda da sam pogrešio, izvinjavam se. Sve sam mislio da su stavili prinos po k.j., pa nisam ni gledao ovaj po ha (proverio sam 2-3 hibrida i imali su sličan rezultat...). Ja nisam našao prošle godine ovaj hibrid, sejaću ga ove godine, ali za vršidbu, umesto B23. Za branje sejem ZP i KWS

Nazad
Vrh