Pioneer hibridi

I ja mešam sa Slavolom seme. Ne znam koliko zaista znači Slavol u tretiranju semena, ali sam siguran da ne može da šteti, a i količina koju stavim na seme je zanemarljiva prema tome ne vidim zašto ne bih 'mesto vode stavio Slavol? Koristim ga i u folijarnoj prihrani. Isto nisam probao pola parcele da tretiram a pola ne, jer ni ne očekujem neka velika čuda, nit' mogu da merim razliku, za koju mislim da postoji.
Da ne bi bio potpuni off, ove godine planiram za setvu F38, P1114, V74; probaću ove novije Po725, Po216 ako nađem, naravno. I za lošiju zemlju F02.

:off_topic: Probaj te Biofor Plus da pomesate kad tretirate seme,odlicna stvar,za nepoverovati kakav ima koren u odnosu na netretiran.

Šta mislite kad bi se (da se pojednostavi ) napunila ona bočica sa pumpicom koju koriste žene (i neki muškarci ) za pranje prozora ili u kupatilu slavolom ili nekim drugim preparatom , pa onda prilikom sipanja sjemena u kutije pomalo poprskamo . Dalibi smetalo prilikom sijanja ako prskamo po malo ? To u slučaju ko recimo koristi već tretirano sjeme.

- - - - - - - - - -

Ja sam jednom imao problem i od tada u mašinu ,samo suuuvo seme .Zašto prskati fabrički tretirano seme??

Na 25cm i neboj se. Mi godinama i kukuruz i suncokret na taj razmak i odlicno se pokazalo, a tih rekordera sto seju na 16cm na nasoj zemlji i vrsu vagone i vagone po kj koje niko nije video mi je pun.. da ne kazem sta :osmeh:

Jedno znam sigurno a i svima bih preporučio , sijaću kako ću sijati al ću se truditi da u skoro svakoj njivi napravim koji prohod sa drugom gustinom a istom agrotehnikom pa da se uvjerim sa obzirom kakva bude godina.

pa imas zamenu t56 jako se dobro pokazao na nasem terenu ove god.imao sam na nekim njivama i po 6500kg po jutru!

- - - - - - - - - -

Pa i mi smo o tome razmisljali pa sam hteo da vidim i vasa misljenja o tome,jer sejemo i rani (NO1) i srednji (f38,p0216) i kasni fao(p1114)

odlicni hibridi ja sam ih imao.najbolje se pokazao p1114 na nasem terenu.

- - - - - - - - - -

I ja mešam sa Slavolom seme. Ne znam koliko zaista znači Slavol u tretiranju semena, ali sam siguran da ne može da šteti, a i količina koju stavim na seme je zanemarljiva prema tome ne vidim zašto ne bih 'mesto vode stavio Slavol? Koristim ga i u folijarnoj prihrani. Isto nisam probao pola parcele da tretiram a pola ne, jer ni ne očekujem neka velika čuda, nit' mogu da merim razliku, za koju mislim da postoji.
Da ne bi bio potpuni off, ove godine planiram za setvu F38, P1114, V74; probaću ove novije Po725, Po216 ako nađem, naravno. I za lošiju zemlju F02.

ja nisam mesao seme sa slavolom ali sam prihanjivao prskalicom i imalo je efekta.ali sam isao sa 10l po hektaru.

koliko ste upoznati sa Pioneerovim ulaskom u korporaciju Du Pont i novog brenda u pioneerevom asortimanu sjemena dupont pioneer optimum Akva Max P0216 i Po412 hibridima posebno rađene za sušu.Sve se nalazi u katalogu za 2013 god.

Nazad
Vrh