Pioneer hibridi

steve 73 @ ni kod mene u selu nije bolja situacija no1 ne moze da probije koricu jedan prst,jednostavno su nam utrapili seme staro par godina,a zapakovano kao novo... i sada ih zovem oni kuliraju,a kukuruz treba da se preseva,jednostavno iskvaren narod,a seme je papreno placano(bolje bih niklo da sam iz kotobanje posejao)...

Nisam ove godine sejao pionir seme pa me ne boli glava.
Kod mene se pojavilo u kraju seme koje je bilo u ponudi 3500din po vreci sa poncom nisam mogao da verujem kako je jeftino ali se nisam upecao.Sad ti koji su to uzeli 70% presejavaju i planiraju tuziti firmu koja ga je distribuirala.Bio nekad pionir vrh ali ga promoteri upropastili sa pakovanjima pod supama iz ambara.

Sad sam došao sa njive,bio mi neki predstavnik PIONIRA koji me je samo dobro iznervirao.Ako hoćeš da reklamiraš seme moraš imati sačuvane orginalne vreće i seme nesme biti tretirano nikakvim insekticidima,svako zrno koje je klijalo nepodleže reklamaciji!! zamislite vi samo koja je to banda.Izvadi on jedno zrno koje ima klicu oko 1cm i koren oko 2cm i kaže;"vidiš ovo zrno nije za reklamaciju" a ja ga pitam ;"a za šta je?" i on mi odgovori da postoje mnogi faktori zašto to seme nije imalo snage da izađe iako smo predhodno utvrdili da su predsetvena priprema i dubina setve odlični.Rekao sam već jednom a opet ću; za moga života u moje njive više neće biti posejano ni jedno zrno PIONIRA.Još da napomenem da su mi domaća semena AS,NS,ZP odlični sa preko 90% nicanja i moja je sreća što sam veći deo kukuruza posejao baš domaćim semenima a i ubuduće ću!:ppozdrav:

Kolege ovima iz pioneera netreba nikad vise verovati jer su pokvareni svi.Voleo bih da vidim samo jednu godinu da niko ne seje njihove hibride,delili bi oni i za dzabe seme j.....m im kevu pfuuj!

sad sam došao sa njive,bio mi neki predstavnik pionira koji me je samo dobro iznervirao.ako hoćeš da reklamiraš seme moraš imati sačuvane orginalne vreće i seme nesme biti tretirano nikakvim insekticidima,svako zrno koje je klijalo nepodleže reklamaciji!! Zamislite vi samo koja je to banda.izvadi on jedno zrno koje ima klicu oko 1cm i koren oko 2cm i kaže;"vidiš ovo zrno nije za reklamaciju" a ja ga pitam ;"a za šta je?" i on mi odgovori da postoje mnogi faktori zašto to seme nije imalo snage da izađe iako smo predhodno utvrdili da su predsetvena priprema i dubina setve odlični.rekao sam već jednom a opet ću; za moga života u moje njive više neće biti posejano ni jedno zrno pionira.još da napomenem da su mi domaća semena as,ns,zp odlični sa preko 90% nicanja i moja je sreća što sam veći deo kukuruza posejao baš domaćim semenima a i ubuduće ću!:ppozdrav:
nikad,ne reci nikad

zato nam sluzi internet da ih oblatimo zato sto su nas prevarili,a kada su bile promocije sve je cvetalo odmah vrses 10t po hektru ne moras ni da sejes.

+ gratis seme, kombineyon pa kacket a ja danas presejao 8 kj n43 moye im se kod mene jok

Ja sam sejao M34 iz Srbije ,mislim da je Novi Bečej ili neko drugo mesto .Takodje i M 34 iz Osijeka pa ću videti dali ima razlike z.Za sada niču oba dobro.

Idem na pecanje ujutro rano i nosim PIONIR seme za mamak dal ce i babune hteti? posto je klijavost semena losa::jako_besan:::pecanje:

Marko@ moma kaze predata je reklamacija,ne sme da bude tretirano nicim (i dalje mi prodaje maglu da nije do semena ,bolje da mi ne dolaze u dvoriste,inace....),i ne sme predusev da bude kukuruz,ispade sto sam dobio 5 gratis vreca,da mi 15 vreca nije niklo...a covek od koga sam ja uzimao seme tvrdi da cu dobiti 15 vreca semena i da je na meni da li cu da presevam ili ne,ali znacu sutra popodne,posto se jos 3 ljudi javilo kod njega i zalilo na pionir no1..

Verovatno je mislio na doradu, onda bi to bio stari Bečej, u Novom Bečeju koliko znam nema doradni centar...

Kod nas su mnogi presevali B23,i promoteri kazu da su imali jednu partiju loseg semena ali oni tu nemogu nista,kako je kome zapalo.Ja ga ove god B23 imam samo u ogledu i nikao je odlicno_Ovi drugi pioniri ne vezano za ogled (D11,D12 i P1114) su takodje odlicno nikli i jako lepo napreduju.

Danas obisao njive i situacija se popravila. Svi sklopovi su preko 90 posto. Najbolji je 94. Zakljucak je da je hladnoca uticala na 5 posto zakasnelog nicanja. Kukuruz poprimio modro zelenu boju. Nalazi se u 5tom listu. U ponedeljak ili utorak prskanje. Koliko sam bio razocaran, sada je situacija solidna.

Ja sam juce zvanicno zavrsio sa setvom kukuruza. Posejano je 9 razlicitih Pionira od N01 do D12 na razmak 18,5-21,5cm. Od nedelje sledi prskanje Merlinom posto je dozvoljeno prskanje do 3. lista.

Nazad
Vrh