Pioneer hibridi

Pionir F -73 ,kako raste tako popunjava prazna mesta.:sta:

P4260001.JPG

P4260002.JPG

Ozbiljan sam. :osmeh: Kada je kukuruz imao 3 pera, odem i brojim sklop oko 86%. Poslednji put sam bio u obilasku pre kisa. Tada je imao 6-7 pera i skop je preko 90 na svakoj njivi. Ima biljaka koje kasne u razvoju, kasnije su nikle i imaju ~2pera manje od ostalij. te biljke su popravile sklop.

Slaem se sa Dukejem , označite nekoliko tih kasnije izniklih biljaka , pa ćete vidjeti najesen kako nastaju "paljetci" kako mi ovde kažemo odn sitni klipovi.

Evo moje bede od hibrida F73.
fotografija0149.jpg

Koliko me je prošle godine oduševio, toliko sam sada razočaran.
Ne razumem šta bi sa ovima...
fotografija0148.jpg

Krenuli su lepo i stali u razvoju.
Prskan je neposredno pre nicanja sa 3 lit/kj totala i pre šest dana sa 0,7 lit/Kj Sirana.
Da li im je možda zaškodio neki ostatak totala, ili šta im bi?

A da nije od tog Sirana. Kakav je bio pre prskanja Siranom? Total ne bi mu naskodio nikako, jedino ako je bio kolko tolko vani kad si prskao. Kojeg datuma je posejan?

I kod mene d11 los strasno,nista nisam zadovoljan,nicanje nejednako,sklop tu i tamo,videcemo na jesen!

Sta bi ovo moglo da bude zasto je uvrnut kukuruz
kisa-i-led-008.jpg
[/IMG]
kisa-i-led-007.jpg
[/IMG]
kisa-i-led-009.jpg
[/IMG]
Kukuruz je prskan sa 0,3ltalismana+0,3l dikambe po kj kada je bio u cetvrtom listu uvece po dobrom vremenu za prskanje inace je u pitanju k67.Na istoj parceli imam i n43 kod koga nema tog uvijanja

A da nije od tog Sirana. Kakav je bio pre prskanja Siranom? Total ne bi mu naskodio nikako, jedino ako je bio kolko tolko vani kad si prskao. Kojeg datuma je posejan?

Takav je bio i pre prskanja Siranom. Uostalom, ni jednom drugom hibridu koji je prskan Siran nije zaškodio. Iskreno, nisam nigde našao KRUZ, pa je ovo bilo zamena.
Prilikom prskanja totalom je poneki (1 od 100) tek podizao zemlju.

@nikola
Video sam i ovde na nekoliko mesta takva uvrtanja kukuruza.

Nikola , zbog toga ja više ne kupujem dikambu. Prošle godine sam se opeko , bilo je dosta tako uvrnutih al što je još gore stali su svi sa rastom i do kraje te njive su bile 30-50 cm niži kukuruz. Isto tako neki hibridi su više reagovali ,neki manji , neki nisu imali posledice al to nije razlog da se ne plašim dikambe , kao i 2.4d.

Nikola , zbog toga ja više ne kupujem dikambu. Prošle godine sam se opeko , bilo je dosta tako uvrnutih al što je još gore stali su svi sa rastom i do kraje te njive su bile 30-50 cm niži kukuruz. Isto tako neki hibridi su više reagovali ,neki manji , neki nisu imali posledice al to nije razlog da se ne plašim dikambe , kao i 2.4d.
Moj kukuruz je vec tako izgledao,a nisam delovao sa dikambom.
Imam jednu parcelu gde je sejan dkc,syngenta i zp,svi iz fao grupe 500,svi su isto tretirani,jedino na helico imam takva uvijanja.

Nazad
Vrh