Pioneer hibridi

f38 za 55oo mislim da nevredi malko ga preterali ja sam imo prošle god i nije se nešto pokazo na istoj njivi gde je bio i Dekalb i cenovno su slični samo prinos se dosta razlikovo

Preporuka,na koju gustinu K-67 za krunjenje.Uradjena analiza zemljista,jesenos pod brazdu po savetu i PS.(Map..korigovano).Planiram jos predsetveno oko 200kg.ureje, bice uradjena puna agrotehnika, predusev zito i nesto malo soje,zemljiste 2 klasa....(mislio sam na 22)Nisam sejao K-67 nikad.

Poslednja izmena:
Preporuka,na koju gustinu K-67 za krunjenje.Uradjena analiza zemljista,jesenos pod brazdu po savetu i PS.(Map..korigovano).Planiram jos predsetveno oko 200kg.ureje, bice uradjena puna agrotehnika, predusev zito i nesto malo soje,zemljiste 2 klasa....(mislio sam na 22)Nisam sejao K-67 nikad.
19 cmja ga uvjek sijem na taj razmak i bude ok a on i neće slabe agrotehnike

---------- Poruka napisana u 19:37 ---------- Prethodna poruka je at 19:34 ----------

Zna li neko koje su cene florencije i kolumbe?
otkud ti one,te su kod nas ukinute ima 2 god. imaš puno bolji hibrida a netraže extra zemlju npr.M34 i H24 A24 i ako kod vas još ima kod mene i on je ukinutB-08

Pise na kesi od semena koliko je preporucena gustina setve mislim da je 20,5 do 22.Ako ulazes vise djubriva stavi na 19 ja sam sejao prosle godine tako.

---------- Poruka napisana u 19:37 ---------- Prethodna poruka je at 19:34 ----------

otkud ti one,te su kod nas ukinute ima 2 god. imaš puno bolji hibrida a netraže extra zemlju npr.M34 i H24 A24 i ako kod vas još ima kod mene i on je ukinutB-08[/QUOTE]

Ne znam kod tebe kod mene su bili prosle godine za ove ne znam,meni su se pokazali ekstra dobri za losije zemlje tipa 4-6 klase,tako da necu da ih menjam dok ih ima.

Vrati se u nazad i prelistaj neke moje postove da vidis koje sam iskustvo imao sa tim hibridom. Nikad vise u mojim njivama.

K-67 je odličan hibrid,svake godine posejem neku površinu pod njim i to UVEK na lošijim parcelama,nije me dosad nikad ama baš nikad izneverio.
Nerazumem Peet šta se tebi desilo pa si tako razočaran u njega:ppozdrav:

K-67 je odličan hibrid,svake godine posejem neku površinu pod njim i to UVEK na lošijim parcelama,nije me dosad nikad ama baš nikad izneverio.
Nerazumem Peet šta se tebi desilo pa si tako razočaran u njega:ppozdrav:
Prilikom vrsenja neverovatno koliko su se klipovi kidali i ispali dole. Tada nisam nista znao jer nije se videlo nista. Mdjutim nakon par dana neko je spalio pa tek onda sam video da u svakom redu na svakih 1.5-2 m je bilo po jednog klipa. Prvo sam se uplasio da nije nesto do adaptera al sam ubrzo shvatio da se to desilo samo na toj parceli gde sam imao K-67. Temperatura tog dana je bila 34C, Vlaga 13.6. Rod 0d 4300-4400 kg po kj. + ono dole sto je ostalo (nisam imao vremena da pokupim pa su ganci to spickali ubrzo posle). Nikad nisam imao takvih problema ni sa jednim hibridom ranije a dosta sam ih probao.

Prilikom vrsenja neverovatno koliko su se klipovi kidali i ispali dole. Tada nisam nista znao jer nije se videlo nista. Mdjutim nakon par dana neko je spalio pa tek onda sam video da u svakom redu na svakih 1.5-2 m je bilo po jednog klipa. Prvo sam se uplasio da nije nesto do adaptera al sam ubrzo shvatio da se to desilo samo na toj parceli gde sam imao K-67. Temperatura tog dana je bila 34C, Vlaga 13.6. Rod 0d 4300-4400 kg po kj. + ono dole sto je ostalo (nisam imao vremena da pokupim pa su ganci to spickali ubrzo posle). Nikad nisam imao takvih problema ni sa jednim hibridom ranije a dosta sam ih probao.
To isto se meni dešavalo prošle godine sa syngentinim helicom ali srećom u mnogo manjoj meri.

i ja sam izbacio k67, sejao sam ga na vise lokacija sa syngenta pako i svugde je bilo podjednako roda, samo sto pako mnogo cvrsce stoji na stabljuku i jeftinije seme i racunica je jasna, k67:sjasi:

Ja sejem D-12 B-23 od pioneera tretiran insekticidom Poncho do sad su mi se pokazali kao dobri druge nisam probao.

Nazad
Vrh