Pioneer hibridi

B23 je odavno otisao u legandu. D11 i T56 su od Pionira zasad ''The Best".

Zalio mi se komsija na taj T56, kaze na njivi bunker preliva,na oko dao najbolji prinos, al kad otiso na vagu druga pesma, rodio manje od k67 i B23, izgleda da ima manju gustinu od ostalih

Sto se tice naredne setve , mislim da ce pionir morati ozbiljno da zasuce rukave ako misli da zadrzi trziste, jer se u ovoj nasoj poljoprivredi ne zivi od stare slave.

Zalio mi se komsija na taj T56, kaze na njivi bunker preliva,na oko dao najbolji prinos, al kad otiso na vagu druga pesma, rodio manje od k67 i B23, izgleda da ima manju gustinu od ostalih

Sto se tice naredne setve , mislim da ce pionir morati ozbiljno da zasuce rukave ako misli da zadrzi trziste, jer se u ovoj nasoj poljoprivredi ne zivi od stare slave.

Vec 2-3 god. su trebali zasuci rukave i sasvim malo su uradili po tom pitanju. Mnogo su izgubili na trzistu a kako stvari stoje cika Miska boli uvo za sve.

Cuo nezvanicno da je cena b23 (25000 zrna) 4500, a ko hoce sa poncom 0.5 treba doplata 8e, a ko hoce sa poncom 1.25 treba da doplati 16 e. Cene su bez PDVa

Ove godine će nas skupo koštati prethodne tri koje su nam bile dobre sa cenom proizvoda i rodom sa njiva.

Bice te cene nize :osmeh: Prosle godine su izasli za cenom za najskuplju grupu po 4800, na kraju sam u maloprodaji mogao da kupim po 4100din istu tu grupu.

Domaci hibridi su pet u celo za taj Pionir koji je obicna navlakusa bio ispocetka a sad je krsina obicna , zna se vrlo dobro sta sve Delta ovde uvaljuje.

Znam coveka koji je sejao Pionir pa se ubedacio kad je video na sta mu je licio kukuruz koji nema blage veze sa onim sto je sejao pre tri godine a sejao je potpuno isti hibrid.Psovao im je sve zivo i mrtvo al sta mu sad vredi kad su mu magarece usi nikle bolje od Pionira.

Znace se sve posle Bozica pa cemo videti na cemu smo.
Moje zamerke na pionir su, da cena semena previsoka, tj stizu ga i prestizu(po prinosima naravno) neke dosta jeftinije kuce, u vrecama cesto fali tj, nema 25000 zrna, i bahatost osoblja

Za ostale hibride ne mogu da komentarišem, ali za r10 nemam reči. Svako zrno kao jedno, odlično nicanje i odličan prinos.

Ja vec par godina sejem F02 i jako sam zadovoljan sa njim,nicanje je bilo ujednaceno,ima brz porast ,prinos je bio 6700 kg po kj.
B08 me je razocarao,stalno je bio u prednosti u odnosu na ostale hibride sejane istog dana,ali na kantaru samo 3500 kg/kj.
Slazem se sa Brankom za R10..
ostale nisam probao,a necu ni da eksprimentisem posto citam svasta,drzim se samo proverenog:osmeh:

Nazad
Vrh