Pioneer hibridi

@paracinac
Nisam ni ja znao da se kukuruz sadi , hvala Vam sto ste nam ukazali na greske i otvorili nam oci , mi smo ga do sad sejali, a od sad ima i mi da ga sadimo.

Kod nas se kretao sa poncom do nekih 35 do 50 eura maksimalno placanje u novembru to sam ja uzeo.A za kes do 4600 dinara je bilo sa poncom sad neverujem da ima sve se to vec rasprodalo

N01 sam placao 3480, ne tretiran, i treba da dodje 1 vreca gratis na 10 kupljenih. E, ta 1 na 10, je Lost in Translation.

@Paraćinac,šalio sam se u vezi "bogatstva srpskog jezika" , smiješno mi je zvučalo da se kukuruz sadi ,mi kažemo da se sadi samo rasada ili voće.Bez ljutnje.

Ma kakvi crni uslovi taj je neki folirant ako nastavi da te zeza posalji meil ili pozovi glavne sefove. Meni je moj promoter nabavio seme po Bozovicevoj ceni i normalno odmah dao i gratis N43

Ne mozes ni za rep ni za glavu, a ni za gusu. Ne mozes da verujes cega se sve naslusah od uslova za te gratis vrece. Pa sa obzirom na to, zainatih se i rekoh sebi uzecu je i u julu, pa nek bude i FAO 1000.
ja sam kupio od seme od nekog tipa, nazvao promotera pionira za moje podrucje i promoter mi doneo gratis seme.
nikakvog posla s prodavcem semena nisam imao oko gratisa.
promoteru je bitno da vidi fiskalni i to je to.

Ma smisljam i ja polako kako da mu dodjem glave. Bice mi zao coveka koji se umesao izmedju a imamo solidnu saradnju. A ovog promotera uopste ne poznajem, tako da lako mogu da se zainatim i da mu malo zagorcam zivot, posebno sada kada sam sa obavezama relativno zavrsio. Provalio sam da je klasicno zavlacenje. Sve u svemu, dno. A takvima nije mesto u bilo kakvom ozbiljnom poslu. Ako hoce da pilicari, onda pravac buvljak. A sanse mu polako rastu za tako nesto.

Pa nisam više imao vremena čekati na taj F38.Naručio sam 18 vreća i nijednu nisam dobio.Nadam se da će mu F02 biti dobra zamena.Prošle godine sam ih imao jednog pored drugog i neke vidne razlike nije bilo.

Stvarno velika bruka za distributere Pionira....nista nisu nabavili ...jedan covek koji je uplatio jos u januaru nije dobio F38 i jos neke hibride...uzeo je umesto tih hibrida N01 .....

Slično je i kod nas.Ja nisam dobio d-11 i v-74 sa pončom,naručen na vreme.
Neće mi više ni šliku vidjet.

V74 i V52 jos nisu ni presli granicu.....smesno....setva vec pocela a njima nije stiglo seme, a ljudi uplatili jos u januaru

Nazad
Vrh