Pioneer hibridi

Hvala vam,kod mene otkupna mesta za kukuruz nema,al ima za psenicu pa cu odneti njima da izmere ako moze tim aparatom,a inace sejem oko 10ha kukuruza mozda je za vas u vojvodini malo al kod nas bas i nije,tako da ne smem da zeznem stvar.U :ppozdrav:zdravlje

pujol je napisao(la):
Posto sam ove godine odlucio da sejem pioneer hibride i to iskljucivo FO2 i B23.Zanima me posto kukuruz berem iskljucivo beracem,posto su pioneer hibridi veoma osetljivi na vlagu tj brzo je otpustaju,kako ja da odredim kad je pravi trenutak tj 25 posto vlage za berbu ako nemam vlagometar?/ :cao: :cao:

Pored B23, za berac su pogodni jos hibridi n43, D11 i D12, uz obavezno postovanje razmaka za setvu.

Sejao bih po prvi put K67,V52,V74 i f38 moze neko da mi kaze da li su dobri za kombajniranje i kako su se pokazali na nasim njivama.Posto ja neverujem njinim knjigama i ciframa.

Jedan je u susednom selu sejao k 67 na 100 jutara skinuo 72 vagona ukupan prosek

K67 voli toplotu, V74 je idealan za nase podneblje. Samo gusta setva i puna agrotehnika i neces se pokajati!
Post je spojen: [time]1297601729[/time]

toshiba je napisao(la):
K67 voli toplotu, V74 je idealan za nase podneblje. Samo gusta setva i puna agrotehnika i neces se pokajati!
Post je spojen: [time]1297576529[/time]

Ja sam oba imao prosle godine, V74 je neoporedivo bolji bio od K67. Tako je bilo kod mene, e sad...
Post je spojen: [time]1297577531[/time]
Jos nesto da ti kazem za V74, za osam dana je vec bio u dva lista!!!

Jedan od boljih hibrida,ranije grupe je N01.Jako sam zadovoljan njime sejem ga kad izvadim jesenji luk,to je negde oko 1 jula i ove godine sam iz takve setve imao prinos od oko 7500kg po kj sa vlagom 25.

I mi cemo ove godine sejati nesto F38, po prvi put :sreca:
Inace meni su na 2 razlicita mesta rekli da ne mogu da mi obezbede y54, pa sam ga precrto sa liste. Kako je na drugim mestima ?

tamara1611 je napisao(la):
Jedan od boljih hibrida,ranije grupe je N01.Jako sam zadovoljan njime sejem ga kad izvadim jesenji luk,to je negde oko 1 jula i ove godine sam iz takve setve imao prinos od oko 7500kg po kj sa vlagom 25.
pa taj prinos bude u redovnoj setvi a za postrnu cisto sumnjam da nisi nesto pogresio :sta: koliko je djubrenje bilo na toj parceli i kad je kombajniran? jel navodnjavan?

djubriva je bilo puno,zimski luk ne iskoristi puno,a jos sam dodao oko120kg mapa i 200kg ana u red u zagrtanje po kj.Kombajniran je negde krajem oktobra.I nisam nista pogresio.
Sto se tice navodnjavanja nije bilo potrebe,nadam se da nisi zaboravio kakve su kise bile!

ne sa lukom izadje negde oko 45 tona po kj,Luk sam prodao po 32 din a kukuruz po 17,28.
Majstore samo ime govori o tebi!

Da li je neko sejao N43?Kako se pokazao ovaj hibrid?
Vidim da hvalite V74 za vrsaj i D11 za klip,pa cu ih probati.
N43 je po katalogu super,ali meni vise znaci iskustvo ko ga je sejao. :ppozdrav:

Nazad
Vrh