Pioneer hibridi

A24 ne bi sejao ni da mi ga poklone, N01 je dobar hibrid i mogu ga preporuciti onome ko bas hoce da seje pioneer!
Do pre dve godine pioneer je bio zastupljen sa 100% na mojim parcelama, a od ove godine ga ne sejem, videcemo da li sam pogresio. :ppozdrav:

i kod mene je ista stvar sve manje i manje povrsina zauzima a ranije je samo on sejan. lose seme, losa energija klijanja ne ujednaceno nicanje mala kilaza kesice znaci da su samo ovrjci unutra itd .a kod ostalih sve normalno, f 73 ako je iz uvoza onda je ok izuzetan hibrid ali trazi vecu gustinu

Posto sam ove godine odlucio da sejem pioneer hibride i to iskljucivo FO2 i B23.Zanima me posto kukuruz berem iskljucivo beracem,posto su pioneer hibridi veoma osetljivi na vlagu tj brzo je otpustaju,kako ja da odredim kad je pravi trenutak tj 25 posto vlage za berbu ako nemam vlagometar?/ :cao: :cao:

To se jednostavno "zna" rastes sa time...
Post je spojen: [time]1297466802[/time]

pujol je napisao(la):
Posto sam ove godine odlucio da sejem pioneer hibride i to iskljucivo FO2 i B23.Zanima me posto kukuruz berem iskljucivo beracem,posto su pioneer hibridi veoma osetljivi na vlagu tj brzo je otpustaju,kako ja da odredim kad je pravi trenutak tj 25 posto vlage za berbu ako nemam vlagometar?/ :cao: :cao:
Kako god samo nemoj po zelenilu stabiljke! To mnoge zavara... :ppozdrav:

Hvala sto ste me obeshrabrili :sta: :sta:,moj otac seje sto godine ZP hibride i njih smo mogli da beremo i u decembru nikad se nece okruniti,al ja sam resio da promenimo i sad ako ga prilikom berbe okrunimo,dragi forumasi ima da se oprosti te od mene,ima da me nema :spavam:

Zašto bi članovi foruma bili krivi ako ti neznaš da odrediš vlagu ?

pujol je napisao(la):
Hvala sto ste me obeshrabrili :sta: :sta:,moj otac seje sto godine ZP hibride i njih smo mogli da beremo i u decembru nikad se nece okruniti,al ja sam resio da promenimo i sad ako ga prilikom berbe okrunimo,dragi forumasi ima da se oprosti te od mene,ima da me nema :spavam:
Reci mi, lej' kod vas nema niko ko otkupljuje kukuruz, psenicu :sta: Ako su normalni ljudi odnesi im uzorak nek ti izmere vlagu i resen problem...
I jos nesto, nemoj zbog takve sitnice (nemogucnost odredjivanja momenta berbe), odustajati od tako dobre namere (sejanja Pioneer-a)... :D

pujol je napisao(la):
F-02 se teško komuša i nije baš za berbu beračem ima Pionir drugih sorti koji su bolji za tu namenu. :ppozdrav:

Peter je napisao(la):
pujol je napisao(la):
Reci mi, lej' kod vas nema niko ko otkupljuje kukuruz, psenicu :sta: Ako su normalni ljudi odnesi im uzorak nek ti izmere vlagu i resen problem...
I jos nesto, nemoj zbog takve sitnice (nemogucnost odredjivanja momenta berbe), odustajati od tako dobre namere (sejanja Pioneer-a)... :D

Podrzavam ovaj predlog kao najbolje resenje, odnesi do zadruge (otkupnog mesta) da ti izmere vlagu. A inace odokativno mozes odrediti vlagu kad se zrno celo bez problema skida sa kocanke i kad "pukne" kad probijas noktem, znaci da zrno bude relativno tvrdo celom duzinom. Ako nemas puno pionira i ako imas dobru kotarku, mozes i sa vise vlage da ga skines. Nemoj se razocarati zbog takvih sitnica :cao:

Nazad
Vrh