Pioneer hibridi

K-67 ove sezone je malo podbacio jer ne voli " hladno leto " uostalom meni se sviđaju svi pioneerovi hibridi kasnijih grupa zrenja .

srdjanvaic je napisao(la):
interesuju me sorte K-67 i N-43 i da li ste zadovoljni prinosom...? :udri:
Druze N-43 se pokazao kod mene i to kao hibrid za vrsenje odlican , sa prinosom od 6200 kg/kj i vlagom od 19-20% sa nekom normalnom agrotehnikom(bez NPK djubriva)... :ppozdrav: :cao:

K67 sam imao pre dve godine i imao je jako puno kvarnog zrna u vrsidbi.a pored njega na istoj parceli su bili b23 i a24 zdravi,znaci nisu imali nista kvarnog zrna.Tako da je odma izbacen iz upotrebe.

koja je cena u ovom momentu "Florencije" ako je ima... ili V-74 ... i ima li naj novijih cenovnika za ovu godinu :sta::ppozdrav:

ljusha je napisao(la):
Zeka je napisao(la):
koja je cena u ovom momentu "Florencije" ako je ima... ili V-74 ... i ima li naj novijih cenovnika za ovu godinu :sta: :ppozdrav:
Par stranica u nazad imaš cenovnik.
Dobro sad zato sam i pitao posto vidim da Florencije (fao470- 3300 din) ima u cenovniku ... a njena zamena je V-74(fao520- 4800 din) al nem veze ...

Zeka je napisao(la):
koja je cena u ovom momentu "Florencije" ako je ima... ili V-74 ... i ima li naj novijih cenovnika za ovu godinu :sta: :ppozdrav:

Florencia 2773 din
V74 4020 din

Ja juce dobio narucena semna sa Ponchom.Moze setva. :D

evo mog cenovnika al se nepoklapa sa vasim,a jos nema dodatu cenu za ponco a to je plus jos 1000din. a za jutro treba vise od dve kese oderace mi kozu sa ledja al na fin nacin.al su ga i preterali sve mere i granice. za 1 kj mi treba oko 9000 din a to je oko 8 metara kukuruza u zrnu ljudi pa nije mene maceha rodila,pre 15-20 god za jedno jutro trebalo je od 1,5-2 metra kukuruza a sad?cemu to vodi i gde cedu nas odgurati za 15-20 godina,da nebude onda seme za 1kj 20 metara kukuruza hahahaha vrag odno salu,nemu ti ni mere ni granice sto se toga tice a to ce i biti.''M I S K O V I C U''
wasokm.jpg

to ti je zvanicna cena pioneera.na to imas rabate.
1.grupa 2773din
2.grupa 3130
3.grupa 3575
4.grupa 4020din

zzivica je napisao(la):
evo mog cenovnika al se nepoklapa sa vasim,a jos nema dodatu cenu za ponco a to je plus jos 1000din. a za jutro treba vise od dve kese oderace mi kozu sa ledja al na fin nacin.al su ga i preterali sve mere i granice. za 1 kj mi treba oko 9000 din a to je oko 8 metara kukuruza u zrnu ljudi pa nije mene maceha rodila,pre 15-20 god za jedno jutro trebalo je od 1,5-2 metra kukuruza a sad?cemu to vodi i gde cedu nas odgurati za 15-20 godina,da nebude onda seme za 1kj 20 metara kukuruza hahahaha vrag odno salu,nemu ti ni mere ni granice sto se toga tice a to ce i biti.''M I S K O V I C U''
wasokm.jpg
Gde moze da se kupi kukuruz u zrnu po toj ceni? Kod nas se placa 15 din/kg tel-kel, tj. oko 23-24 % vl.

nikola94 je napisao(la):
ZRENJANINAC je napisao(la):
SUMADINACW je napisao(la):
kakav pioneer, ocena 0. ko je posejao zestoko se pokajao!

:haha: :haha: :haha: :haha: ne mogu da verujem da sam ovo pročitao :nono:
,,,ima nas raznih :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Sta nemozete da verujete??
Pitao bih ja vas da malo obradjujete zemlju , kao ovi ljudi dole.
I da sve kupujete za kes. A, ne preko zadruga.
Kod nas se najbolje pokazao hibrid B08 i T56.

F73 koristim vec 3god i dobro se pokazao u svim uslovima.sklop kao i ostali hibridi njegove vegetacije tipa a24 itd.Prinosom je bio ispred a24 ali je i stablo puno robusnije odnosno ima vise mase.

Dragan18 je napisao(la):
PIonir F73 , jel sejao neko ? kako se pokazao u susnijim godinama , koji sklop podnosi ? :ppozdrav:

Imao sam ga po dva jutra zajedno sa M34 na parceli od 4kj, dosta bolji bio M34 od F73...

Da li je V52 od prosle godine na trzistu ili je ovo prva sezona? jel imao neko ogled V52 ? Gary Brinkman je jako pohvalio V53 koji u odnosu na V52 ima za par dana duzu vegetaciju(po pravilu bi trebalo da su slicnog genetskog materijala) razmisljam se da ga ubacim.
P.S. Gary Brinkman je pionirov strucnjak.
Post je spojen: [time]недеља, 06. фебруар 2011. 22:50:50 CST[/time]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JMLoOqP7PwE&playnext=1&list=PL7FE1052D1D49AFB7[/youtube]

Pitanje za forumase koji imaju vise iskustva sa Pioneer hibridima. Odlucio sam se za tri sorte. Za branje u klipu (za ishranu svinja) odlucio sam se za N43, za branje u zrnu (za prodaju) za A24 i V74. Dvoumio sam se izmedju A24 i N01. Sta mislite o svemu ovome? :ppozdrav: .

Mil je napisao(la):
Pitanje za forumase koji imaju vise iskustva sa Pioneer hibridima. Odlucio sam se za tri sorte. Za branje u klipu (za ishranu svinja) odlucio sam se za N43, za branje u zrnu (za prodaju) za A24 i V74. Dvoumio sam se izmedju A24 i N01. Sta mislite o svemu ovome? :ppozdrav: .
n01

Nazad
Vrh