Pioneer hibridi

Prošle godinine je bio oko 3000 dinara, ove neverujem da će biti više od 4000...

u nasem kraju to niko ne tretira...ja to prvi put cujem drugari. kod nas je to ovako: odem kupim dzak ili vreca ko kako zove od 25 hiljada zrna odemo do njivu i posejemo i to je to :)

Ipak se ovde mešaju kruške i jabuke.Kako ste sigurni da je furadan i ponču ili cruzer isto ? Dali to znači da seme tretirano furadanom isto ima VIGOR efekat...Furadan nije repelant kao Mesurol.Ko ima fazana obavezno Mesurol.

Čut će lovci...Psssst.Komšija dok on izvrne batke odoše 4 reda pokraj međe + ovratine .Znaju bit nezgodni fazani.

Ja svake godine koristim Furadan (prošle godine 1.5l na 100kg semena) i mogu reći da više pomaže protiv ptica nego protiv crva.
Prošle godine sam na manjem delu jedne parcele imao jak napad žičara i tu Furadan nije pomogao.

he,he zato ima fazana kad jedu nase krvavo zaradjeno sjeme dao bi mu vrecu kukuruza samo da ne ide u njivu legu ih citavu godinu i drze u fazaneri cim krene sjetva odma ih puste a oni pravo na ovratine i poredu

Ja svake godine koristim Furadan (prošle godine 1.5l na 100kg semena) i mogu reći da više pomaže protiv ptica nego protiv crva.
Prošle godine sam na manjem delu jedne parcele imao jak napad žičara i tu Furadan nije pomogao.

Sa ovim se ne slazem uopste ne samo ja vec sigurno svi koji koriste Furadan! Pa ja koristim samo 0.075 l po setvenoj jedinici od 25.000 zrna i ne od sad nego od '91-'92 prilikom pojavljivanja Furadana (Rumunski i Madjarski koji je bio bele boje a to siguran sam da nemas odakle da znas) Seme pravilno i ravnomerno tretirano Furadanom budi siguran da zicari a i ostali crvi prisutni u zemlji ne napadaju ta zrna.

@Peet

Pogledaj poslednju stranicu ovog dokumenta gde se vide preporuke za zastitu od zemljišnih štetočina prema njihovoj brojnosti po metru kvadratnom:

http://www.savjetodavna.hr/adminmax/publikacije/kukuruz.pdf

Zašto toliko sejalica koje dolaze iz Francuske imaju depozitore za granulisane insekticide ako je tretiranje semena insekticidom svemoguće.

Moja namera je bila da skrenem ljudima pažnju na to da Furadan neće pružiti adekvatnu zaštitu ako imaju jak napad žičara.

Ja Furadan uvek nanosim neposredno pred setvu i mešam u mešalici za beton uz dodatak tečnosti tako da nema govora o nepravilnoj primeni.

Poslednja izmena:
Postoje i drugi crvi u zemljištu pored žičara i protiv njih tretman sjemena nije dovoljan . Njih treba prvo nahraniti korjenom dok dodju do zrna u sredini da se otruju , a kad gricne zrno i otruje se dolazi drugi iza njega .

sme posle setve a pre nego sto nikne kukuruz... ubice samo korove koji se u tom trenutku nalaza na povrsini

Da odgovorim. Cena jeste jaka, ali kako sejem 3. put kukuruz za redom, a na jednoj njivi 4 put, moram da se obezbedim sto vise mogu. Da li sam bacio 2.000din po s jedinici, mozda da, a mozda i ne. Prosle godine sam imao daleko losiju klijavost sa obicnim semenom nego 2011 sa tretiranim.

Nazad
Vrh