Pioneer hibridi

Ma na pionir, vec duze vreme samo njega sejem sto se tice kukuruza i suncokreta.
poredim jedan hibrid sa drugim kakve veze ima koje su fao grupe prosle godine je bilo kontra bolji su bili raniji hibridi a izdvojio se 0217

A sto nije mjerodavno ? Poredis koji je vise rodio . Valjda je cilj pokusati odabrati koji vise rodi . Ako je bolji veca grupa tolko da nije mjerodavno porediti onda ovih nebi ni bilo .Neka je veci potencijal , poredimo sta je bilo prakticno a ne potencijal.

A kako uporediti? Koji ima vise kila sa vlagom, bez vlage, sa odbitkom troskova susenja ili ne,vestacko ili prirodno susenje, branje u klipu ili u zrnu. Moze svakako. Zato je naj bolje uporedjivati iste ili priblizne grupe zrenja.

Ja bih sejao opet P0710, dobar rod je imao jer je FAO560, ali čekao sam ga dosta da spusti vlagu. Nisam mogao da ga kosim kad sam hteo poput DKC-a iz FAO400 grupe

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ako je samo jednom prepakovano pa ajde . Ovde ima pionita ove godine nije ni prepakovan
Samo nova deklaracija i cijena dabome . Trgovci vratili prosle godine a ovi im sad ponovo poslali iste vrecice plus 20 do 30e .
Ovi kazu jbg mogli smo i mi dtzati na skladistu ...

Da li da se seje neka kraca fao grupa, mislim da uzmem 9911 ? Sejao sam 0412, mnogo ce okasniti setva ove godine.

Berem u klipu tako da mi nije bitno koliko brzo otpusta vlagu. Ima li razlike u prinosu ili je samo vlaga razlika?

Nazad
Vrh