Druškan
Član
Jel primetio neko u setvi da u vrećama nema dovoljno semena? Kod mene je seme zaštićeno, i otprilike na jednu i po vreću, fali oko 2000 zrna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako beres u klipu onda nema ni veze sto ce malo kasniti setva pa da moras raniju fao grupu. Ja planiram bez obzira na kasnjenje setve za skidanje u zrnu P0710 koji je malo kasniji od P0412.Berem u klipu tako da mi nije bitno koliko brzo otpusta vlagu. Ima li razlike u prinosu ili je samo vlaga razlika?
Nisam primetio. Semena mi je otislo tacno po racunici.Jel primetio neko u setvi da u vrećama nema dovoljno semena? Kod mene je seme zaštićeno, i otprilike na jednu i po vreću, fali oko 2000 zrna.
Vise gledam da izbegnem vrucine u oprasivanju. Zato mislim da sejem raniju grupu.Videcu sta cu i kako cu.Ako beres u klipu onda nema ni veze sto ce malo kasniti setva pa da moras raniju fao grupu. Ja planiram bez obzira na kasnjenje setve za skidanje u zrnu P0710 koji je malo kasniji od P0412.
Fali...ja pre par godina posumnjao pa mi nije bilo tesko da prebrojim...po vreci je falilo oko 5-6%! Podigao prasinu i dobio razliku sledece godine.Jel primetio neko u setvi da u vrećama nema dovoljno semena? Kod mene je seme zaštićeno, i otprilike na jednu i po vreću, fali oko 2000 zrna.
9911 se izuzetno teško kruni. U vršidbi sa kombajnom baš lupa dok se radi. Zato je dobar za berač.@miksan
Beremo već par godina 9911, prve godine smo ga brali zato što nam je zafalilo klipa da razdužimo arende, mislili smo da će se kruniti pošto je vlaga bila ispod 20%, ali za divno čudo nije se skoro uopšte krunio. Od onda za berbu sejemo samo 9911, krunjenje minimalno, ne zurimo da oberemo sve na 25% vlage nego je malo opustenija berba.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока