Pioneer hibridi

Juce stigao pionir 9911 ,u nekim kesama 25000 biljaka tezina kese 5.82 kg u drugim isti broj biljaka samo kesa tezine 8.2 kg. Verovatno je do krupnoce semena,nisam otvarao kese? Kakva su vasa iskustva sa tim ?
Исти случај и код мене са 991, с тим што су тих мојих шест кеса све биле приметно теже од нпр кеса са "Синџента Пако" и нешто теже од "Рајфајзен Уликса". А зрна су сва округла, к'о да је кукуруз конаканац.

Него, зна ли неко како "Пионир" одређује броз зрна својих хибрида сунцокрета која пакује у кесе?

Ове године имам пет и три фртаља ланца (илити 3,2682 хектара) планирано за сунцокрет, купим три кесе ЛЕ99-ке по "approx. 75.000 kernels" што је по рачуну, уз размак у реду од 24 сантима, сасвим довољно за ту површину и да остане вишка семена. Ал' у пракси се догодило да је 'ладно недостајало семена за готово један ланац. Проверавасмо сејалицу у њено подешавање, сво оно рачунање количине семена за ту и ту површину, са тим и тим размаком, али осим закључка да дорађивач има баш широко схватање шта је то њихово декларисано "approx. 75.000 kernels", до неког другог закључка нисмо дошли.

Да л'' се неко сусрео са сличним случајем код "Пионировим" сунцкретом?

Па опет, 60 'иљада биљака пута (заокружено) 3,3 хектара је 198 'иљада биљака, а три кесе по 75к семена је 225 хиљада. Значи, требало је да семена остане, а ја не само да нисам и'мо кнап, него сам остао поприлично кратак.

Просто не знам како одређују у "Пиониру" количину зрна која пакују. Да л' су узорковали семе, мерили масу хиљаду зрна, па математички одредили колико масу има 75000 зрна и паковали кесе "на кило", а онда им дошла партија неког крупнијег семена, а они то нису узели у обзир... Иначе, семе је из Италије, на нашој декларацији пише да је семе средње величине, а на италијанској, ако се не варам, пише нешто типа S3.

Ja sam Le99 sejao na 23.5 i ostalo mi je jako malo semena viška.Trebalo je ići na 23 cm ali moja kombinacija nije mogla tako inače ne bih imao dovoljno semena.

Па опет, 60 'иљада биљака пута (заокружено) 3,3 хектара је 198 'иљада биљака, а три кесе по 75к семена је 225 хиљада. Значи, требало је да семена остане, а ја не само да нисам и'мо кнап, него сам остао поприлично кратак.

Просто не знам како одређују у "Пиониру" количину зрна која пакују. Да л' су узорковали семе, мерили масу хиљаду зрна, па математички одредили колико масу има 75000 зрна и паковали кесе "на кило", а онда им дошла партија неког крупнијег семена, а они то нису узели у обзир... Иначе, семе је из Италије, на нашој декларацији пише да је семе средње величине, а на италијанској, ако се не варам, пише нешто типа S3.
Ako ti fali semena meni je ostalo le99 pa ti mogu poslati ako ne mozes da nabavis.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ako ti fali semena meni je ostalo le99 pa ti mogu poslati ako ne mozes da nabavis.
Фала рођени, понуђен к'о почашћен - решили смо проблем "на лицином месту": човек који ми сеје је ветеран у том послу који је у својој каријери седам пута посеј'о читав наш сеоски атар и за онакве "математичаре" као ја, увек носи са собом неку количину семена која му се накупи када празни сејалицу док мења плоче. Када сам га питао да л' зна који је сунцокрет имао, рече ми да су то три или четири различита хибрида, тако да смо досејали њиву, али те редове не смем да га прскам против широколисних корова, што значи ће шпартач "да ради" два-три круга. Какогод - посао смо завршили.

Фала рођени, понуђен к'о почашћен - решили смо проблем "на лицином месту": човек који ми сеје је ветеран у том послу који је у својој каријери седам пута посеј'о читав наш сеоски атар и за онакве "математичаре" као ја, увек носи са собом неку количину семена која му се накупи када празни сејалицу док мења плоче. Када сам га питао да л' зна који је сунцокрет имао, рече ми да су то три или четири различита хибрида, тако да смо досејали њиву, али те редове не смем да га прскам против широколисних корова, што значи ће шпартач "да ради" два-три круга. Какогод - посао смо завршили.
Pa zato sam I mislio jer je express pa ne mozes sve prskati, ma bitno da ste posejali. Mizda ti ne bi bila losa ideja da oprskas necim dubinski te redove, lakse nego da radi posle motika.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam ove godine uzeo seme kukuruza za 19 jutara i po proracunima mi je trebalo da ostane viska semena, na kraju sam morao dokupiti ceo dzak jer mi je falilo :sta:

2Aki.w - Moj 9911 баш као и сви хибриди ФАО 400-500 које сејем, на 21 сантим размака.

Ja sve razmisljam dal na 20 ili 21 cm .Prosle godine sam ga sejao na 22 al su redovi bili na 65cm i rodio je fenomenalno.. Cale ga je pre neki dan sejao na 19 ,videcemo kako ce proci na jesen . p0725 planiram da berem pa se predomisljam dal na 21 ili da ga stavim na 22cm.

Nazad
Vrh