Pioneer hibridi

Imali smo najbolje namere sa tenderom ali druga strana nije.Šta tupe o grupama kada u susednoj Rumuniji te iste grupe ne postoje,svi hibridi imaju istu cenu koja je u odnosu na cene kod nas mnogo niža i samim tim prihvatljivija drastično.
Nije istina da u Rumuniji nisu sortirani po grupama!
I Pioneer i DKC je sortiran po cenovnim grupama.
Pionieer je sortiran u 5 cenovne grupe, a DKC u 3.

Promoteri pricaju sta jeste na terenu (bar za moj kraj),a za cenu oni se nista ne pitaju.Ovo ce im proci ove godine a za sledecu????

Pazite sta pisete skoro nastradao promoter u Sremu:haha:
Ako citaju neka vide da imaju najskuplje seme

Jel smem ja sad da napisem nesto?
Da opet neko ne nastrada...mada tog coveka niki nije spomenuo,kako oni znaju da je bas on rekao ili neko drugi...budalastina..ko deca kad se igraju,pa umesto da nesto konkretno urade i da nam izadju u susret,pomoci nam malo oni se zaj...u i bave trivijalnim stvarima...

- - - - - - - - - -

Promoteru nas ne damo te mi....rage ageinst the mashine

Nema nista zasticeno, samo N01. Pre dve nedelje sam uzeo p0216 i p0704 zasticene. To ce biti to sto se tice kukutuza za ovu godinu, a za sledecu cemo da vidimo.

- - - - - - - - - -

Nema nista zasticeno, samo N01. Pre dve nedelje sam uzeo p0216 i p0704 zasticene. To ce biti to sto se tice kukutuza za ovu godinu, a za sledecu cemo da vidimo.

Kod mene je 9241 prepakovano seme,tezina 8kg sj:udri::udri:::lose::::lose::
9911 5,3kg , a 0725 8,xxkg sj
Na cenu koju sam latio poprilicno me razocaralo sto sam dobio prepakovano seme
Ali ima i dekalba ove godine,4717 i 4943 ,sejace se na 22 na istim parcelama pola-pola pa ce mo videti sta ce se sejati sledece godine,

Inace tja 4717 u Rumuniji nije prva grupa, pa je razlika jos veca u ceni. :ppozdrav:

Imam ponudu tretiran P 0216 ako nekome treba. Mislim da je oko pola palete ostalo.

Da li pioniri ranijih fao grupa imaju sklonost da u redjemsklopu razviju po dva klipa?Pod redji sklop smatram 25-27cm

Momosaric@ A u navodnjavanju da li je moguce dva klipa da istera,mogu se pustati i djubriva kroz creva ?

Ma ljudi nije ovde rec da li cu sejati ja to ili neko treci ili se uopste nece sejati,cisto me zanima misljenje,ja fao 600 sejem na 23,doduse omakne se nekad i na 21,primer prosle godine je 606 iso na 21,5 .....
Samo zelim da cujem misljene....:osmeh:

Svojevremeno,pre 17godina sam ns640 sejao na 27cm,a i taj 606 je ta varijanta,ali to su bila vremena za berač,sad je i moja filozofija drugačija,veliki klipovi = redak kukuruz,a gde povući granicu za gust sklop....pa to svako treba najbolje da zna spram svojih njiva,agrotehnike,očekivane količine padavina....
E,da,ove godine svi kukuruzi kod mene idu u varijanti CL :ppozdrav:

Nazad
Vrh