Pioneer hibridi

Seju kod mene 9486 i 9903 (mislim da je to slican fao) i jedan i drugi su ok kada pokisnu.:riba:

Kakav je bio P0423 na letos ovoj susi ?? Ja sam ga ima 2016 ali su mi P0216 I P0412 delovali malo bolje po prinosu pa nisam hteo 2017 da ga sejem. A znam da je izreklamiran dosta 2016 I 2017 u rangu akvamaks hibrida a jeftiniji.

@diesel d-60 Dakle nadas se boljoj ceni cim ga nece biti posejanog kao lane? Odavno je ta teorija koja se nekad lako pretvorila i u praksu propala i vise ne vazi kod nas.
Primer je 2017 god. Deficit ogroman kukuruza a i soje a cene nikakve.

Jel imao neko prošle godine 9486 ili 9721
Zar je moguće da niko nije sejao:sta:
Im'o ja dve godine za redom. Prošle godine je p9486 bio lošiji u odnosu na p9721 a ni ovaj se nije nešto proslavio..... Ali zato ovaj p9903 što je kolegama podbacio,kod nas je bio praavo dobar. Prošle godine sam na jednoj njivi imao baš ova tri hibrida i za pun bunker 142-ke je trebalo preći ~: sa p9903 otprilike 900m,sa p9486 1400m a za p9721 je trebalo 1200m.
Pretprošle godine imao p9537,a prošle godine smo ga uslužno skidali,iiii čini mi se da ću ga vratiti u proizvodnju. Bolji je od 9486 i od 9721. Inače sve je ok i porast i otpuštanje vlage i visina biljke-klipa ali nije to,to... nema više onih dobrih hibrida R92,A24,36R10,Colomba...
Probaj ih Montoya. Ako su kod nas bili dobri,morali bi i kod tebe.

F73 prve 2-3 godine je sabijao kako je bio dobar. Mala vlaga, prinos odlican. Colomba i Florencija kukuruzi stogod.

Uf mogu misliti kakvi su prinosi kod tebe bili.... Žao mi samo što smo jednom prilikom 4 vreće K09 super ranog hibrida kupili i nismo ga posejali nekim sticajem okolnosti i ćale nakon par godina da crvenoj kravi da ih pojede.... Bem ti firnajz kako sam šiznuo!

Koliko znam, na onoj velikoj prezentaciji sto je bila organizovana u vs u hotelu srbija receno je da cena semena ostaje ista kao prosle godine, da li je neko bio da potvrdi?
Sad ako su digli cene, znaci da su neiskreni, mada im ne bi bio prvi put da pricaju neistine.

Da li ima neko cene po grupama?

Ja sam video ovaj cenovnik koji su dobile firme od Delte.

Po onome sto sam citao na nekim stranim sajtovima i sto mi je rekao jedan promoter jedne druge semenske kuce mnogi kod nas su pogresno protumacili taj izraz akvamaks, hidrameo, klimakontrol i jos neke izraze koje koriste semenske kuce za te hibride pogodne za susu. Kazu u globalu svi misle da su oni imuni na susi, ali na foru oni treba da rode u susi odredjeni procenat (mislim 5-6%) bolje jer tu kolicinu vode koju imaju i ostali hibridi malo bolje koriste.
Sad sto je cena mozda vise nego jaka za tih 5-6% jbg niko nas ne tera silom da ih sejemo :osmeh:

Nazad
Vrh