KishRobert
Prijatelj Foruma
Njihova je ta preporuka,da bi MI vise trosili semena,a nesto realno je sasvim drugo.Preporuka je 20-20.5 cm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Njihova je ta preporuka,da bi MI vise trosili semena,a nesto realno je sasvim drugo.Preporuka je 20-20.5 cm.
Ja ga sejao na 22.7 i opet cu,mada mislim da bi komotno mogao u prosloj godini i na 20-20.5 cm...svidja mi se i sto gde bude veci razmak nadomesti vecim klipom sto je opet dobra osobina...Na koji je razmak sejan taj PO725?
Bas tako,guraju nam onu stvar vec godinama a mi samo primamo i cičimo...svako promo-predavanje počinje sa pričom sklop i samo sklop biljaka pojačajte,naduveni pederikosi koji njivu nisu videli do sada,sole nam pamet,još kad vide napaćenu klijentelu sa druge strane progurali bi nam i jaja zajedno...Njihova je ta preporuka,da bi MI vise trosili semena,a nesto realno je sasvim drugo.
Pisu non stop o tome,a ne spomenu da su tada dobili 100lit.kise u najkriticnijem trenutku.I koliki je bio prosecan prinos u toj godini Peet, ako nije tajna?
Pisu non stop o tome,a ne spomenu da su tada dobili 100lit.kise u najkriticnijem trenutku.
Pisu non stop o tome,a ne spomenu da su tada dobili 100lit.kise u najkriticnijem trenutku.
Bogami gustina ne pada u vodu. Te 2012-te mi zafalilo semena na jednoj parceli i posejem R-92 koji mi je ostao od prethodne godine. Taj R-92 prethodne godine je nicao fenomenalno i sklop je bio super,ali te 12-te sklop kao i nicanje mu bilo katastrofalno-zašto ne znam. Da napomenem seme je bilo zapakovano u oridji vreći,ničim dodatno tretirano u kućnoj varijanti (furadan i sl.). Pošto je posejana površina sa takvim sklopom trči trči pa biljka (na svakih pola metra-metar biljka) bila mala,odlučili smo da to ostavimo tako kako je. Kad je došla jesen jedino je tamo bilo kukuruza,ostatak parcele smo više tarupirali nego vrli.... Koliko me sećanje služi ta parcela i uopšte veći deo atara nije video kišu od setve do žetve. Ako je i bilo nešto to je bilo vrlo malo i vrlo kasno...i gustina
Od 10 hektara koje tenutno radim, sve parcele su pored reke. Ima jos jedan kompleks od 10ha koji ne obradjujem a od reke je 400m. Svu opremu za navodnjavanje imam (pumpa DMB 1500l/min, 2 topa, preko 600m creva, razvodnici...) ali u manjku sam sa radnom snagom. Ljudi nece da premestaju creva i topove, vec oce da pijance ispred prodavnice.Ja sam tu pricu sa kisom ajde da kazemo zatvorio.Na 70% povrsina koje obradjujem mogu da zalivam Sto je oko 30kj.
Te 2012 g nije bio problem vlaga u zemljistu vec visoke nocne temperature koje nisu dozvoljavale oprasivanje i tada je mikro-mikroklima imala jako veliki uticaj.Ja sam imao F02 na dve parcele ,sejane istog dana sa jako slicnom zemljom i istom agrotehnikom na medjusobnom rastojanju od oko 6 km gde su prinosi na jednoj bili oko 3,5t/kj a na drugoj oko 0,5t/kj.Na parceli sa manjim prinosom kukruz je bio odrasliji ali oprasivanja nije bilo.Iz tog razloga sam zakljucio da se nemogu rezultati iz te godine uzeti kao referentni za izbor dobrih i losih hibrida isto kao i ova prosla kada kukuruza nije imao samo onaj ko ga nije posejao.Od 10 hektara koje tenutno radim, sve parcele su pored reke. Ima jos jedan kompleks od 10ha koji ne obradjujem a od reke je 400m. Svu opremu za navodnjavanje imam (pumpa DMB 1500l/min, 2 topa, preko 600m creva, razvodnici...) ali u manjku sam sa radnom snagom. Ljudi nece da premestaju creva i topove, vec oce da pijance ispred prodavnice.
Sad je problem sto je tu reku zagadila jalovina sa rudnika Stolice, pa ako ove godine bude susa, eto mi problema![]()