Pioneer hibridi

Za sada ovoliko. Pioneer P-1114 i N43.

P1230300.jpg

P1230298.jpg

Da li se moze N43 sejati na zemljistu srednjeg kvaliteta i kakve prinose daje na takvoj zemlji?

Svo seme za setvu nabavljeno.Danas sam kupio 3 vreće Aqvamax PO216,za probu.Seme je proizvedeno u Mađarsku.

e da vas pitam,,,imam 2 kese V 52 i 2 dkc 6120 od PROSLE godine. kese su neotvorene... da li da ga sejem ili ne ove godine ? ?necu da posejem pa da nema nista....

Kod mene je cak bilo slucajeva da lanjski bolje nikne od novog, proverite klijavost , ima do setve vremena za korekciju planova

e da vas pitam,,,imam 2 kese V 52 i 2 dkc 6120 od PROSLE godine. kese su neotvorene... da li da ga sejem ili ne ove godine ? ?necu da posejem pa da nema nista....
Uzmi i od jednog i od drugog po 50-ak semenki i zabodi ih u zemlju na 2-3 cm dubine,drzi ih na toplom i na svetlosti...Za 7-8 dana ce ti se sve samo kazati...Ako nikne od svakog preko 45 to ti je da kazemo OK,a ako je ispod i nije bas najbolje!Razdvojih da znas samo koji je koji!

I ja imam par vreća pionira , probali smo 50 zrna sve i jedno klijalo , ali zato soja prošlogodišnja sjemenska katastrofa , ponoviću eksperiment , Dukat je u pitanju veličine bibera.

šta mislite za pioneera jel to patka ili?kod nas je njih dosta posumnjalo da je sjemenski kukuruz bio zaražen

nije baš kako bude kod nas su rekli sav kukuruz koji ide u otkup će se kontrolisati

To su trebali u januaru da kazu a ne kad su svi pokupovali seme.
Uglavnom tu je u startu napisano par neistina tipa da je u otkupu Pionerov kukuruz skuplji i da je prosle godine podbacio sa prinosom naspram drugih sorti tako da ja neverujem bas u tu pricu.
Danas preuzeo D11 sa 0,5 Ponca,zamlja porekla Francuska,tezina 9kg.Od Pionira trba jos da stigne V74 i P0216.

Nabavljeno seme za ovu godinu, na svim povrsinama samo Pioneer i to D11, F02 i Florencia. Najverovatnije cu raditi i ogled Pioneer-a, 60 ari A46 i T56, ostalo je da mi jave. Inace kod mene je svo seme i ove i ranijih godina poreklom iz Srbije, i nikad nikakvi problema nije bilo. Inace ona prica o toksinima i Pioneer-u je cista glupost, prosle godine je Pioneer najbolje rodio, skoro da nije bilo jalovog (NS640 osrednje, a ZP684 sam sejao prvi i poslednji put nikad kvarnijeg kukuruza od njega nisam imao) a ako je cardak dovoljno provetren nema ni budjavog.

Nazad
Vrh