Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Je l' to bela džigerica kao mamac?

Zna li neko,koji je limit godina za penzionere,za popust,i koja je proporcija popusta.Jbg,ja pecam na jednoj napustenoj sljunkari.Volim da pecam na plovak,ali me izludjuju manjovi. :zli: na koju god dubinu podesim,uvek se on kaci.Zna li neko spas od ove napasti? :haha:

Odbrana od manjova je skuvan matori kukuruz,bez dodatka bilo kakvih mirisa.
A evo i jednog recepta
5kg.starog kukuruza potopiti u vodu i dodati 2 šake soli
ostaviti tako 2-3 dana uz povremeno mešanje
zatim tu vodu prosuti,proprati kukuruz i staviti da se kuva
kada je pola kukuruza napuklo skinuti ga,procediti i ostaviti da se ohladi ali ne skroz
kada bude mlak dodati 3-4 šake šećera,promašati i zaklopiti i sutradan na pecanje :pecanje:

Bora je napisao(la):
Zna li neko,koji je limit godina za penzionere,za popust,i koja je proporcija popusta.Jbg,ja pecam na jednoj napustenoj sljunkari.Volim da pecam na plovak,ali me izludjuju manjovi. :zli: na koju god dubinu podesim,uvek se on kaci.Zna li neko spas od ove napasti? :haha:

Od nekog sam čuo da manjovi(terpani) udaraju na sve osim na stiropor! A da bela riba voli stiropor.... Možda izgleda :sta: ali ja bih probao....

Bećarina pusta je napisao(la):
MILOŠ D.T je napisao(la):
Ajd ako bude da zoveš da riblju čorbu. :ppozdrav: :D

Ma nije greda, ako bude bit će i fiša. :ppozdrav:

Je to su pluća.

@mityoo: Ma još se pilići nisu počeli klat, al kad krenu bit će pileća pluća za soma. :D

Pravi ribolovac pospremi u zamrzivač zalihe za zimu... :D

Ma kakvi,pokusao sam na stiropor,jedina budala koja se upecala sam bio ja. :udri:
Klesta za secenje zuba prasicima i nema krize,mada su se dosta proredili kod nas u Bosutu,da sra** bude vece sve ribe su se proredile... :zli: :udri:

Pozdrav riboloci!
Zadnjih godina ne pecam iako u oklini imam retko čiste vode!
A pribor stoji i skuplja prašinu.
Kriva Drina.
5wavyv.jpg

:ppozdrav: :ppozdrav:

meeker@ Mesto je :D Ja bi prvo na onom ostrvcetu, jedno sat vremena ::suncanje:: pa jedan sat ::sretan pa jedan sat ::suncanje:: i tako ...

Sto se manjova[ patuljastih somcica] tice evo dobrog recepta za ''izbegavanje'' : po dolasku na vodu odmah obilnije ''prihraniti'', sacekati jedno 1/2 sata pa poceti sa pecanjem uz konstantno hranjenje. U prvo vreme, a i kasnije, periodicno ce ih biti, ali kada primami pridje neka grupa vecih riba manjov ce se udaljiti.Na ribolovcu je da proceni kada treba zastati sa pecanjem, ali sa primamom se ne prestaje. Pa... uzivajte i bistro. :cao:

dicki
Pecanje na Drini je retko teška fizikalija i napor.Al i doživljaj!
Kada počne sa radom hidroelektrana ako ne gledaš i ne paziš može te i odneti!
:ppozdrav: :ppozdrav:

Zvorničko jezero ?
Bio u kafani pored vode možeš sedeti za stolom piti i pecati kako ti volja. :ppozdrav:

Što se tiče fizikalije i pecanja,najgore fizikalisanje je ubedljivo šaranski ribolov(takmičarski)
Zet i ja smo se na kupu Pelegićeva 2008 raspali!
Za 48 sati smo izbacili preko 15kg. hrane na daljini oko 100 metara,upecali 167kg. šarana
najmanji je bio 7,2kg. a najveći 12,3kg. 6 amura preko 10kg.koji se nisu bodovali zbog manjka sudija.
6 riba nam je otpalo "pod nogama" i bili smo peti!
Prvi je imao 334kg.
Litra rakije,karton guarane i bez spavanja.
Dodjemo kući a sutradan treba da krunim kukuruz...ništa od krunjenja...malo sam se pokočio i upalio...

Juce sam bio kao ucesnik jednog takmičenja u ribolovu lokalnog karaktera.Pecalo se na jezeru vlasništvo Lovačkog društva Ub ili fazanerije Ub.Jezero bogato ribom.Ima najviše šarana.Prvi put sam bio na tom jezeru.Pecalo se sa dva štapa prema vodi teleskop i dubinac.Teleskom potpuni promašaj.Dubinac radio.Bilo nas je 34 takmičara.Za 3,5 sati upecano oko 101 kilogram šarana.Ja nisam iz tog sveta prvi put bio na takvoj vrsti pecanja.Oduševio sam se.Pomogao sam takmičaru do mene da prihvatim 4-šarana.Ja skromno jedan šaran i jedna babuška.Nisam pregledao ali verovatno su imali neki problem sa vidom.Hi ??Posle toga lep gulaš i ostale mesne prerađevine.Lep dan i lepo druženje. :ppozdrav:

Nazad
Vrh