Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Pazite s kim idete na pecanje :haha:
117053159289904304981923.jpg

Bio danas posle dugeeee pauze na begeckoj jami. Potrefilo se i dobro drustvo pa sam tek od dva po podne zabacio. Do pet sati imao desetak belih lepih i tri babuske. To je bilo na jedan stap a na oveve druge sam zabaci na sarana sa boilom i imao jedan lep udarac ali izgleda da je saranac bio mali i nije uspeo da usisa i udicu sa boilom. Ide m i sutra tamo ali pecacu od ujutro. Sutra necemo rostiljati i nazdravljati.:osmeh::ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Bio i danas na jami i cekao sarana. Dosao jedan mali koji i dalje pliva. Kolega pecao do mene bodorkice za spremanje u teglice i napecao punu cuvarku.:osmeh:

Odoh sutra na begecku jamu da fatam ribu. Podnecu izvestaj.:osmeh::ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Stigao omo 15 sati sa pecanja. Saran se nije javljao a na jedan stap koji sam odvojio za bele i babuske razbijalo. Samo kada sam ustao sa stolice da popakujem pribor u auto nije mi bilo dobro....valjda od ove vrucine a nisam bio u hladu. Ako neko sutra ide na pecanje obavezno suncobran ili kad pripece....pecaljke u ruke i kuci.:osmeh:

Juce pala dva smudja tu su oko 3kg hjih dva komada ,a tri dobra precvikali najlon,mada je jako bistra voda.

- - - - - - - - - -

Veceras pala dva smudja i jedno somce bice slike.

- - - - - - - - - -

fotografija0248.jpg
fotografija0247.jpg
fotografija0246.jpg

Veceras jos jedan smudj ali jako nadolazi voda.

Poslednja izmena od urednika:
Bio juce na begeckoj jami. Imao gomilu babuski, jednoga amura a na boilu 16 mm dolazili melezi. Doslo mi da se ubijem, saran nece pa nece. Ovi koji su pecali stuku...imali par stuka na kedera, ali i smudj 700-800 grama je dolazio, radio i solidan bandar.

Kad bih dobio na lotu ovo bih kupio bez razmišljanja

vikendica-ribicki-raj-stara-drava-s_zps7e3cdcac.jpg

Radi se o vikendici na starom koritu drave, cijena joj je 15 000 € s time da u cijenu ulazi i 6000 m2 okućnice. Bio sam tamo jednom na ribolovu i lokacija je san snova.

Čitajući temu naišao sam na ovaj post pa ga moram prokomentirati, neznam dal Branko još uvek piše tu na forumu, ali nadam se da će videti ovo.

Kad sam vidio slike i lokaciju, baš sam se obradovao, to je udaljeno svega 15 km od mene, od mog sela, odnosno ta vikendica se nalazi u selu moje punice i često sam tu, radim neke zemlje u blizini toga i tako, s amojom budućom ženom često tuda prolazim i nekoliko puta sam i pecao tu.

Branko, ako vidiš ovu poruku, volio bih znati od kud si i dali još uvek posećuješ ovaj kraj??

Sada trenutno neznam u čijem je vlasništvu ta vikendica, ali još uvjek je sve dosta uredno oko nje.

Bio danas na begeckoj jami. Imao tridesetak babuski na jedan stap. Na ostale stapove cekao sarana na boilu i kukuruz. Cetiri pustio...nisu bili u meri a peti mi zavukao u granje pa sam morao da kidam.::jako_besan:: Inace 4-5 kamp kucica koje su tamo preko cele godine ( u tom delu jezera) neko obio i sve sto je bilo vredno pokupio. Bila i milicija ali sumnjam da ce nesto uraditi.

[h=1]NEMAN IZ DUNAVA Otac i sin upecali soma teškog preko 123 kilograma[/h]S. Jurasović | 23. 11. 2015. - 13:21h | Foto: Privatna arhiva | Komentara: 40

Otac i sin, Bogosav i Obren Bobolikić iz Vajuge kod Kladova, iz mračnih dubina Dunava izvukli su pravu nemam, soma kapitalca teškog preko 123 kilograma.
696712_som-foto-smilja-jurasovic-2_f.jpg
Ovakav ulov je retkost i za iskusne ribolovce kao što su Bobolikići, čiji dosadašnji najveći ulov i to u mreži teži 106 kilograma.

696713_som-foto-smilja-jurasovic-3_ff.jpg
- Ovog puta bilo je mnogo teže, izazov je bio mnogo veći, jer se neman uhvatila na struk, poseban ribolovački alat. Otimao se, bila je to prava borba, pa se do samog kraja nije znalo da li će grdosija završiti u čamcu ili nestati u dubinama Dunava - još slažu utiske ponosni alasi, Bogosav i Obren.

Lovili nekada ili jos uvek lovite Arkadije ?
I kod kolege Diklofena su pre lovili cak su i ulazili u pecine pa ih vadili iz njih. Kolika j.... treba imati pa uci mu u jazbinu ...

Na Dunavu nedaleko od Karavukova juče je održana četvrta "Smuđijada", takmičenje u lovu varalicom u organizaciji KSR "Dunav" iz Karavukova, a naša kompanija Formax Store je bila jedan od glavnih sponzora takmičenja. Učestvovalo je čak 108 takmičara iz cele Srbije (najudaljeniji su došli iz Niša, Kladova, Valjeva... a bilo je takođe i više takmičara iz Hrvatske). Lovilo se od 13.00 do 18.00 časova i vreme je odlično poslužilo takmičare, no smuđ nije nešto naročito "radio" tako da su ulovljena svega četiri lepa primerka. Pobednik takmičenja bio je Dejan Zdravković iz Futoga sa primerkom od 1.250 g, drugo mesto zauzeo je Sava Vukadinović iz Mačvanske Mitrovice sa smuđem od 1.050 g, dok je treći bio Saša Gerih iz Sonte sa smuđem od 1.020 grama. Na četvrto mesto plasirao se Bojan Feher iz Bača (smuđ od 975 g). Celo takmičenje pratila je izuzetna i drugarska atmosfera zbog koje većina varaličara i dolazi na ovakva takmičenja i okupljanja a i domaćini su bili (kao i uvek) na nivou zadatka - pored Dunava pekli su kobasice za takmičare i kuvali vino da se lakše zagreju, a posle takmičenja priređena je gala večera i druženje dugo u noć u lovačkom domu udruženja lovaca "Fazan" iz Karavukova. Čestitamo još jednom pobednicima i vrednim domaćinima na izuzetnoj organizaciji i velikom gostoprimstvu!

Nazad
Vrh