Kao sto je kolega gore spomenuo MPP ali u varijanti do 28gr(mislim da je model 14-28gr,ali mogu ti pogledati tacno na sajtu) i spro blue arc 3000velicina , sto se stapa tice veoma je kvalitetan za cenu od oko 5500din ,a za masinicu ,ona je proverena i izuzetno se pokazala i od nje ti ne treba ni bolje ni skuplje ,ja imam dve u velicini 2000 i 3000 i iskljucivo varalicarim i sa dosta izlazaka na vodu i ne planiram da ih menjam ,stapove menjam, ali to ces i ti vremenom .. Cena je oko 65e ,mozda i jeftinije da se nadje od ljudi koji donose iz Madjarske . Moj savet je mozda malo skuplja varijanta u startu ,ali tu posle nema menjaja i znas sta si kupio ,a i ako se odlucis da prodas u dobrom stanju se ne prodaju ispod 40e.. Ovo je moja neka preporuka kompleta za pocetak , stuka ,smudj i bucov bez ikakvih problema , bukvalno da se ne bojis ribe do 2-3kg ,ovo ti potpisujem ,a uzivaces pecajuci manje komade ,a ako su u planu i na terenu vece ribe onda gore spomenuti mpp od 50ak grama(ja na mojim terenima pecam stapom do 20gr i masinicom velicine 2000 )
Za bandara je ovaj komplet prejak,ali mozes za pocetak i sa njim pecati ,pa ako zagrizes onda neki ultra light jeftiniji kompletic i uzivancija.. Iskucao sam ti ovako na brzinu sa telefona ,a ti slobodno pitaj sta god te zanima . Saberes se sa kojim budzetom raspolazes , pa polako