Odem danas u jednu piljarnicu, pasulj u njoj 250din, po to ga i ja prodajem kući na kilo. Nađem se sa gazdom da mu ponudim moj pasulj na prodaju, komisionu ili za keš. Kaže gazda "može, nema problema, donesi da vidim kakav je, pa ćemo se dogovoriti, ja sam do sada plaćao po 80, 90 dinara"!!!!!
Ne znam koja je vaša računica, ja sam izračunao da me je kilo pasulja koštalo 1euro, svaki dinar preko toga je moja zarada. Ako bi mi ovaj i dao euro za kilo, ali ne verujem, moje zarade nema a on ga prodaje za 2eura. Nešto kontam, dal da uzmem taj euro, on da zaradi a ja da ostanem popišan ili da ne prodam da ne izvučem taj euro ali ni da on na meni i mom radu zaradi....
barem da se dobije 2€, onda vrijedi saditi, ako dam ispod 1,5€ onda to nije posao, jer bolje ću sijati suncokret, puno manje rada, kombajn----prikolica----kipanje u hangar----lova za max mjesec dana, i nerazmišljam, ili neku drugu ratarsku kulturu, al sve mi izgleda, da bi najbolje bilo da od jednog kolege uzmem odličan kombajn, održavan prefektno, za 12000-13000€, sa 3 adaptera, i radim s njim usluge, ispada da bi puno više zaradio, i samo se brinuo o kombajnu, a ne o još 100 stvari, moj kombajn ĐĐ770 nije loš, al nema toliki kapacitet, a godišnje mogu odraditi sigurnih 200-300 jutara, svašta mi ovih dana prolazi kroz glavu.....