Pasulj

203109669_923742034859563_4183812945558180697_n.jpg

Evo jedne slike i od mene, ne sviđaju mi se pasulji kako izgledaju ove godine pa ih ni ne slikam. ovo je beli pasulj, neki strani "gradištanac", levo je beli kukuruz "osmak" a desno "Mila" NSSEME.

nema kiše, biti će problema...... temperatura ipak oko 35.....izgleda odlično, al postoji mogučnost odbacivanja cvjetova zbog visoke temperature, šteta......

danas sam još prošao motikom kroz njega, da rješim par travki koje su se provukle.....

Ja sam danas odradio tretman za plamenjacu i insekticid, signum+fastak... Prelepo izgleda, baš će biti velika šteta ako ne dobije kišu u skorije vreme...

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ja navodnjavam jedan dio ali nemogu ostalo nemam mogućnosti.
Samo ako potraje ova temperatura neće biti dobro.

Dal' bi jednokratno minimalno zalijevanje imali smisla ili bi napravilo veću štetu?

Imam jednu parcelu koja mi je na vrh brda a mogao bi nekako cisternom dobaviti vodu gore.
I koja bi bila dovoljna količina vode na 30 ara?

prije par godina, išao sam 10tak dana i vukao cisternu creina 2000l,sa 539......i stavio onaj raspršivač iza, za gnojnicu, i tako zalivao pola jutra..... moram priznati da se vidio rezultat..... vodu sam vukao iz dunava.... al daleko je to od dobrog zalivanja......

mene više brinu temp od 36-37 koje su najavljene za slijedećih par dana, a u punom cvatu je......

Pored topa jer moze navodnjavanje iz cisterne tj. vatrogasni crevima i da voda ide po zemlji a ne da prska preko pasulja

I ja sam sejao 5.5. na 45 cm. Nicanje bilo dosta nejednako i dugo. Za sada je u dobroj kondiciji
(osim sto je nizak) pa planiram za dva tri dana ponovo da ga zalijem...

Nazad
Vrh