Pasulj

Kolega Bećar me je preduhitrio sa cenom, uzeli smo seme od istog coveka...
Da li je neko od kolega sejao francuski gradistanac? Isti taj covek ima seme tog pasulja, poslace nam uzorak da testiramo klijavost, kaze da je odlican pasulj ali ne garantuje za pustanje loze posto ne zna nikoga ko je sejao taj pasulj kod nas. Na oko jako lepo izgleda, razmisljam se da probam 1kj ako bude dobra klijavost.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Navodno su imali nekih problema sa genetikom i ukrstanja kod belog pasulja, ali nije proverena informacija...
Zadnje dve godine sam lose prosao sa belim pasuljem, puštao je lozu i bas smo imali velike muke u skidanju... Nikako da nadjem neko pravo seme koje ne pusta lozu.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ja sam 2016. godine pretanjirao beli pasulj zato sto je pustio lozu, cvetao je od pocetka juna do pocetka septembra ali nije bilo mahuna.

Cim pocne da pusta lozu znaci da se seme izrodilo i da od njega nece biti nista,ja sam prole godine isao kroz njivu i cupao te sto su pustili brkove bas iz tog razloga... nije bilo mnogo parcelu od 7j sam prosao za par sati.

na kraju ću imati 120kg sjemena..... nema ga više nigdje, neće ga biti ni ove godine puno, ljudi kupuju kukuruz, sada kina skuplja zalihe, sada dobro plačaju oko 19€ za 100kg, na veliko..... joj

Nazad
Vrh