evo i ja da kazem moj slucaj.
imam 4 zenke, koje nisu htele da se pare ( po prici mog oca koji nije mnogo obrachao paznju).
posle duzeg ischitavanja tema na ovom forumu, dobio sam neke informacije u vezi ovulacije kod zekica i nekih caka u vezi vitamina i raspolozenja istih.
moj slucaj je prosao ovako, fakti: zecice su bile hranjene samo suvom detelinom i pomalo sa kukuruzom i psenicom.
ja sam promenio ishranu i verovali ili ne davao sam im tek pokosenu travu i detelinu, neke jabuke, pazechi da ne izazovem proliv. logika mi je bila da im malo pojacam vitamine u ishrani.
redovno sam ih pripustavo zecu , u pocetku bez ikakvog uspeha, ali sam se nadao da chu pogoditi plodne dane. i na kraju mi se svaka zecica uparila u razmaku od po 5 dana, sto smatram odlicnim obavljenim poslom. e sad kolko ima stvarno tu neke moje zasluge neznam ali reko da napisem pa vi sami prosudite. pozdrav iz nisa
Post je spojen: [time]1271712108[/time]
a to sto se tiche prethodnih posteva u vezi toga da ljudi pare zechice u isto vreme da bi dobio okot u isto vreme ne razumem zato sto se zechice ne uparuju kad im nije vreme. valjda opet zbog ovulacije ?