evo da odgovorim, koze ze drze potpuno prirodno, idu u sumu na pasu dva puta dnevno po 3 sata, ne jedu koncentrat, nego sojine, psenicne i kukuruzne ljuspice( takozvani. otpad od eleviranja u silosima). obrok im se dva puta nedeljno posoljava. koze se trenutno muzu rucno, nije neki veliki posao bar ne za mene. iskreno najveci problem jeste plasman proizvoda. Necu da se lazemo u ove tri godine kako je bilo sa plasmanom. Hm, vrlo tesko. Na Backu Palanku koja ima 40000 stanovnika nemoguce je da se proda 5l mleka isto tako surutke, i koja kila sira. Strasno. SADA kada se broj koza kroz ove tri godine povecao na 65 koza, ozbiljno se informisem i trudim da nadjem do proleca otkupljivaca, koju ce otkupljivati, I REDOVNO PLACATI OTKUPLJENO MLEKO!!!!!!!!!!!!! Koye na pasu neidu svega 2, meseca i tada se stalski hrane, obrok i balirana lucerka. po jarenju tamo oko kraja februara pocetkom marta vec idu na pasu. Moram da vas zamolim i ako nije ovo mesto za to, odnosno tema za to, hitno mi je potreban pulin, koji je radan ne bitan pol ili starost, neka mi neko pomogne. pozdrav