Pšenica 2025-2026

Za sutra kažu dnevnu temperaturu 18 stepeni a noćnu 6 stepeni. Da li bi moglo da se prska pšenica pre ove kiše što najavljuju?

I ja sam prskao jecam juce,drugar je pre 2-3 dana prskao ,misljakinja rasti ,plasio sam se kad cu ponovo u njive sad kad zahladi i bude kisnih dana ,za koje se nadam,jer je suvo dosta.Treba ti 4-5 dana toplijeg vremena da bi biljka usvojila hemiju i da se smanji rizik na gajeni usev,tako kaze teorija ....Ja sam trebao jos u nedelju da prskam jecam ali nisam stigao.

Onda ću sutra prskati jedino što za petak, subotu, nedelju kažu 11,12,13 stepeni hoće li biti problem?

Pa nzm iskreno,trebalo bi biti ok ,nije idealno ,ali sta je tu je.BIlo bi bolje da si danas prskao po meni,sto duze vremena da ima pre nego sto padnu temperature.Kazu dnevne preko 10 c je ok ,preko 15 je idealno,ali za rane jutarnje nzm ,kad sam prskao repicu herbicidom sad pre nedelju,dve ,bile su jutarnje 3-5 c ,i eno korov se zuti dobro,tj gorusica,e sad hoce li se skroz osusiti ,sto bi ameri rekli,time will tell.

Ne prskam dok se nesteknu uslovi.Posle ovog talasa što najavljuju.Ionako su cene preparata otišle i nebesa.

Ako sada ne bude nekih ozbiljnijih padavina ja u pšenicu više ne ulazim do kombajna. Sa trenutnom cenom od 19 dinara, to joj je što joj je.
Svaki naredni ulazak bez kiše biće samo veći trošak.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh